ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδαμάντιος Μαντής: «Καταπέλτης» για τον οδηγό το πόρισμα για τον θάνατο του πολίστα

Ο οδηγός του αυτοκινήτου έτρεχε με 104 χλμ!
Αδαμάντιος Μαντής: «Καταπέλτης» για τον οδηγό το πόρισμα για τον θάνατο του πολίστα

Αδαμάντιος Μαντής: Το πόρισμα για τον θάνατο του νεαρού πολίστα είναι καταπέλτης και «καίει» τον οδηγό.

Συγκεκριμένα ο οδηγός -σύμφωνα με το πόρισμα- έτρεχε με 104,62 χλμ όταν συνέβη το δυστύχημα, με το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας στο σημείο να είναι τα 40 χλμ, ενώ φαίνεται ότι δεν υπήρξαν ίχνη φρεναρίσματος… «Έκλαψα και από πόνο και από χαρά» δήλωσε η μητέρα του πολίστα.

Νέα στοιχεία για τον τραγικό θάνατο του πολίστα της Χίου, Αδαμάντιου Μαντή, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα της Τροχαίας Πειραιά, ο οδηγός έτρεχε με σχεδόν τριπλάσια ταχύτητα από την επιτρεπόμενη.

Οπως αναφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star το επίσημο πόρισμα αναφέρει ότι ο οδηγός έτρεχε με 104,62 χλμ όταν συνέβη το δυστύχημα, με το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας στο σημείο να είναι τα 40 χλμ, ενώ φαίνεται ότι δεν υπήρξαν ίχνη φρεναρίσματος. Το αυτοκίνητο του άτυχου πολίστα ήταν κινητοποιημένο με alarm στην αριστερή λωρίδα της Λ. Ποσειδώνος.

Μετά το πόρισμα η μητέρα του πολίστα είπε:

«Έκλαψα και από πόνο και από χαρά. Δικαιώθηκε η άποψη που είχα, ότι πήγαινε με ταχύτητα διπλάσια από αυτή που όριζαν οι σημάνσεις της Τροχαίας. Παραβιάστηκε από τον συγκεκριμένο οδηγό οτιδήποτε μπορούσε μέσα στον κώδικα μπορούσε να παραβιαστεί […] «Δεν έχουμε ακούσει μία συγγνώμη. Είναι δύσκολο για μία μητέρα να θάβει το παιδί της και να ζει χωρίς αυτό», ανέφερε.

Στο πόρισμα των 65 σελίδων περιγράφεται καρέ καρέ πώς ο οδηγός έπεσε πάνω στο μικρό αυτοκίνητο. Στην κατάθεσή του ο οδηγός υποστήριξε ότι έτρεχε με 70 χλμ και ότι είδε το αυτοκίνητο στα 100 μέτρα, όμως το πόρισμα τον διέψευσε.

Η οικογένεια του Αδαμάντιου Μαντή ετοιμάζει αγωγές εναντίον του οδηγού. Το πόρισμα της Τροχαίας παραδόθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Αδαμάντιος Μαντής: Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 21χρονος πολίστας Αδαμάντιος Μαντής επέβαινε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 20χρονος φίλος του τον περασμένο Νοέμβριο. Ενώ κινούνταν στο ρεύμα προς Γλυφάδα, τα δύο νεαρά παιδιά άκουσαν έναν περίεργο θόρυβο στο αυτοκίνητο και σταμάτησαν (πάνω σε γέφυρα) το όχημα στην αριστερή λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, ώστε να ελέγξουν τι συνέβαινε.

Ο Αδαμάντιος Μαντής κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να δει αν υπήρξε κάποια βλάβη και τότε συνέβη το τραγικό συμβάν. Ένα άλλο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε επίσης ένας νέος άνθρωπος, έπεσε πάνω στον νεαρό αθλητή και το σταματημένο αυτοκίνητο.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Η μεγάλη ευκαιρία για προβολή ελληνικής ισχύος στη Μεσόγειο – Ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου, αλλά όχι μόνο για… Ιρανικά drones

Η μεγάλη ευκαιρία για προβολή ελληνικής ισχύος στη Μεσόγειο – Ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου, αλλά όχι μόνο για… Ιρανικά drones

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακροβατεί μεταξύ δράσης και παθητικότητας, κινδυνεύοντας να χάσει μια ιστορική ευκαιρία για τα ελληνοτουρκικά

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Χτύπημα στο Ντουμπάι: Οι πύραυλοι ξύπνησαν τη «Βαβέλ» από το όργιο της ματαιοδοξίας της

Χτύπημα στο Ντουμπάι: Οι πύραυλοι ξύπνησαν τη «Βαβέλ» από το όργιο της ματαιοδοξίας της

Μια παγκόσμια μητρόπολη της διεστραμμένης ελίτ έγινε... σκορποχώρι μόλις έφυγε από τη μέση το απατηλό παραπέτασμα της ασφάλειας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Φόβοι για ντόμινο εκρηκτικής ακρίβειας στην ενέργεια – Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Φόβοι για ντόμινο εκρηκτικής ακρίβειας στην ενέργεια – Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Τι θα προκαλέσει το παρατεταμένο «κλείσιμο» των Στενών του Ορμούζ - Στο μάτι του κυκλώνα εκατοντάδες ελληνικά δεξαμενόπλοια

Κοινωνία
Κοινωνία: Σάλος με τραπεζικό σκάνδαλο: Οι τράπεζες έφτιαξαν άτυπο «Τειρεσία» και φακελώνουν Έλληνες μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού!

Σάλος με τραπεζικό σκάνδαλο: Οι τράπεζες έφτιαξαν άτυπο «Τειρεσία» και φακελώνουν Έλληνες μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού!

«Σουρωτήρι» τα οικονομικά στοιχεία των Ελλήνων - Οι τράπεζες «κοκκίνιζαν» ΑΦΜ ακόμα και πολιτών που μπήκαν διερευνητικά στην πλατφόρμα!

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίτιμος δημότης Θεσσαλονίκης ο Σαββίδης

Επίτιμος δημότης Θεσσαλονίκης ο Σαββίδης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εισηγείται την ανακήρυξη του Ιβάν Σαββίδη σε επίτιμο δημότη για την επιχειρηματική και κοινωνική του προσφορά στην πόλη.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Τέμπη – 3 χρόνια μετά: Αδικαίωτο αίμα, προδομένη εμπιστοσύνη, συλλογική κραυγή

Τέμπη – 3 χρόνια μετά: Αδικαίωτο αίμα, προδομένη εμπιστοσύνη, συλλογική κραυγή

Τρία χρόνια μετά, το έγκλημα των Τεμπών παραμένει ένα συλλογικό τραύμα που αιμορραγεί από την αδιάκοπη βία της ατιμωρησίας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τέμπη: Συνταρακτικές μνήμες από επιζήσασα – «Ακούγαμε τις κραυγές αλλά δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε»

Τέμπη: Συνταρακτικές μνήμες από επιζήσασα – «Ακούγαμε τις κραυγές αλλά δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε»

«Είναι σαν να έχει πεθάνει ένα κομμάτι μας στα Τέμπη» είπε συγκινημένη η Αλεξάνδρα Τσακίρη που βρισκόταν στο 5ο βαγόνι τη μοιραία νύχτα

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Συγκλονιστική μαρτυρία από οπερατέρ που βρέθηκε πρώτος στο σημείο – «Πάγωσε το αίμα μου – Δεν ήξερα τι έπρεπε να δείξω και τι όχι»

Τέμπη: Συγκλονιστική μαρτυρία από οπερατέρ που βρέθηκε πρώτος στο σημείο – «Πάγωσε το αίμα μου – Δεν ήξερα τι έπρεπε να δείξω και τι όχι»

«Σημαδεύτηκε η ζωή μου για πάντα» είπε ο οπερατέρ του Open, Δημήτρης Αλεξάκης, αποκαλύπτοντας ότι η κόρη του παραλίγο να επιβιβαζόταν στο μοιραίο τρένο

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Συγκλονιστικό μήνυμα από τον πατέρα του Γεράσιμου – «Το Σάββατο οι προσευχές όλων να γίνουν η φωνή του παιδιού μου»

Τέμπη: Συγκλονιστικό μήνυμα από τον πατέρα του Γεράσιμου – «Το Σάββατο οι προσευχές όλων να γίνουν η φωνή του παιδιού μου»

«3 χρόνια μετά η πληγή παραμένει ανοιχτή κι αιμορραγούσα - Η Ανάσταση του Κυρίου ας φέρει και την ανάσταση του Γεράσιμου»

Κοινωνία