ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδειες οδήγησης: Παρατείνεται η ισχύς τους

Άδειες οδήγησης: Όπως αποφασίστηκε παρατείνεται η ισχύς τους όπως παράλληλα και των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας.
Άδειες οδήγησης: Παρατείνεται η ισχύς τους

Άδειες οδήγησης: Όπως αποφασίστηκε παρατείνεται η ισχύς τους όπως παράλληλα και των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας.

Άδειες οδήγησης: Παρατείνεται για τέσσερις μήνες η ισχύς τους όπως και των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.), των αδειών άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών και τα Δελτία Εκπαιδευτικής Εξέτασης στο πλαίσιο της συνέχισης λήψης μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε απόφαση του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ιωάννης Κεφαλογιάννης αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

Στο πλαίσιο της συνέχισης λήψης μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας και αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του COVID-19, λαμβανομένης υπόψη της παρατεταμένης επιδημιολογικής επιβάρυνσης της χώρας, εφαρμόζονται τα ακόλουθα:

1. Παρατείνεται για τέσσερις (4) μήνες η ισχύς των:

a. Αδειών οδήγησης και των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) με ημερομηνία λήξης εντός του χρονικού διαστήματος από την 3η Νοεμβρίου 2020 έως και την 28η Φεβρουαρίου 2021, για οδήγηση αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας. b. Αδειών οδήγησης και των Π.Ε.Ι. των οποίων η καταληκτική ημερομηνία ισχύος, μετά την παράτασή τους με τις διατάξεις του α’ σχετικού Κανονισμού, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στη ζ’ σχετική εγκύκλιο, βρίσκεται εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, για οδήγηση αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας.

c. Αδειών άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών με ημερομηνία λήξης εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος.

d. Δελτίων Εκπαίδευσης Εξέτασης (Δ.Ε.Ε.) με ημερομηνία λήξης (3ετίας) εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος και των Δ.Ε.Ε. των οποίων η καταληκτική ημερομηνία ισχύος, μετά την παράτασή τους με τις η’, ζ’, και στ’ σχετικές εγκυκλίους, βρίσκεται εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος.

2. Παρέχεται, στις ακόλουθες περιπτώσεις, η δυνατότητα υποβολής αίτησης για ανανέωση άδειας οδήγησης ή/και Π.Ε.Ι. σε ημερομηνία προγενέστερη της λήξης της 4μηνης παράτασης της παρούσας:

a. Περίπτωση επείγουσας ανάγκης μετάβασης στο εξωτερικό, η οποία θα δηλώνεται από τον ενδιαφερόμενο στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση.

b. Περίπτωση συμμετοχής σε προκήρυξη/διαγωνισμό, η οποία θα δηλώνεται από τον ενδιαφερόμενο στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση. Εξυπακούεται ότι η υποβολή αίτησης για ανανέωση Π.Ε.Ι. στις ανωτέρω περιπτώσεις είναι δυνατή μόνο εφόσον έχει ολοκληρωθεί η παρακολούθηση του προγράμματος κατάρτισης, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 74/2008 και της υ.α. 30063/4796/2013 (Β’ 2643). Ως έναρξη ισχύος του νέου Π.Ε.Ι. εξακολουθεί να τίθεται η ημερομηνία της βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης του προγράμματος.

3. Ιατρικά πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί πριν την 6η Νοεμβρίου 2020 (ημερομηνία έκδοσης της ε’ σχετικής εγκυκλίου), των οποίων, η κατά τις διατάξεις του π.δ. 51/2012 καταληκτική ημερομηνία υποβολής (6 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης), βρίσκεται εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, γίνονται αποδεκτά από την αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών και εντός τεσσάρων (4) μηνών μετά το πέρας της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας.

4. Ισχύουν και εφαρμόζονται τα γενικά και ειδικά μέτρα και κανόνες προστασίας που λαμβάνονται από την Πολιτεία για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του COVID-19.

5. Παρακαλούνται οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) της χώρας για την αρωγή τους με κάθε πρόσφορο τρόπο για την εφαρμογή των διαλαμβανομένων στην παρούσα.

6. Από εκδόσεως της παρούσας, καταργείται η ε’ σχετική εγκύκλιος.

Δείτε εδώ την απόφαση

Survivor: Ποια είναι η Καρολίνα Ζακλίν Καλύβα (pics)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Η Κομισιόν επιβεβαιώνει την απαράδεκτη κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην ασφάλεια των αερομεταφορών - «Πάμε και όπου βγει» και στον αέρα

Κοινωνία
Κοινωνία: Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Παπαγαλίζοντας τη γραμμή Μερτς, η Ελίζα Βόζεμπεργκ πρόσβαλε τη νοημοσύνη εκατομμυρίων αγροτών λέγοντας ότι είναι «ελλιπώς ενημερωμένοι»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Δημοκρατία ιδιωτικής χρήσεως - Η κυβέρνηση πέρασε «νύχτα» μια τροπολογία για τη συνεπιμέλεια και «όλως τυχαίως» η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν η πρώτη που την αξιοποίησε

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ανατροπή στην ανατροπή με τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur; – Την «πάγωσε» η ευρωβουλή αλλά οι Γερμανοί την ενεργοποιούν με το «έτσι θέλω» από τον Μάρτιο!

Ανατροπή στην ανατροπή με τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur; – Την «πάγωσε» η ευρωβουλή αλλά οι Γερμανοί την ενεργοποιούν με το «έτσι θέλω» από τον Μάρτιο!

Ο ευρωπαϊκός θεσμός ολοταχώς σε διάσπαση - Ο Καγκελάριος Μερτς αγνοεί το ευρωκοινοβούλιο και επιβάλλει την ατζέντα της Γερμανίας

Κοινωνία
Κοινωνία: Παραλήρημα Καιρίδη για Τέμπη: Εξίσωσε τον ελληνικό σιδηρόδρομο με το ελβετικό μπαρ που κάηκε στο Κραν Μοντανά

Παραλήρημα Καιρίδη για Τέμπη: Εξίσωσε τον ελληνικό σιδηρόδρομο με το ελβετικό μπαρ που κάηκε στο Κραν Μοντανά

«Υπάρχουν κι άλλες χώρες που γίνονται τέτοια ατυχήματα, όπως η Ελβετία που είναι μια πολύ οργανωμένη χώρα...», είπε ο Δημήτρης Καιρίδης

Κοινωνία
Κοινωνία: Ντροπιαστική κίνηση της UEFA: Κατέβασε πανό με τον Κύπριο αγωνιστή Παλληκαρίδη που η Πάφος έχει στο σήμα της

Ντροπιαστική κίνηση της UEFA: Κατέβασε πανό με τον Κύπριο αγωνιστή Παλληκαρίδη που η Πάφος έχει στο σήμα της

Ενόχλησε UEFA και Τσέλσι ο εκτελεσμένος από τους Άγγλους Κύπριος ήρωας - Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι ύψωσαν ανενόχλητοι σημαία του ψευδοκράτους σε αγώνα της Γαλατά!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άθλιοι εικονομάχοι: Οι χριστιανικές εικόνες σε δημόσια κτήρια «δικάζονται» από το ΕΔΑΔ ύστερα από προσφυγή της «Ένωσης Αθέων»!

Άθλιοι εικονομάχοι: Οι χριστιανικές εικόνες σε δημόσια κτήρια «δικάζονται» από το ΕΔΑΔ ύστερα από προσφυγή της «Ένωσης Αθέων»!

Με την ευθύνη της γραφικής «Ένωσης Αθέων» η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει το δεδικασμένο που θα εξαλείψει τις χριστιανικές εικόνες σε όλη την Ευρώπη!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ευρω-«χαστούκι» για την καταστροφική συμφωνία με Mercosur: «Μπλόκο» από το Ευρωκοινοβούλιο μέχρι την αξιολόγησή της από το Δικαστήριο της ΕΕ!

Ευρω-«χαστούκι» για την καταστροφική συμφωνία με Mercosur: «Μπλόκο» από το Ευρωκοινοβούλιο μέχρι την αξιολόγησή της από το Δικαστήριο της ΕΕ!

Οι πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις των αγροτών έπιασαν τόπο και η πλειοψηφία του κοινοβουλίου έβαλε προσωρινά στον «πάγο» τη συμφωνία EE - Mercosur

Κοινωνία
Κοινωνία: Συγκλονίζει ο Τάκης Βαμβακίδης μετά την περιπέτεια υγείας που ξεπέρασε: «Η Παναγία Σουμελά ήταν η δύναμη μου»

Συγκλονίζει ο Τάκης Βαμβακίδης μετά την περιπέτεια υγείας που ξεπέρασε: «Η Παναγία Σουμελά ήταν η δύναμη μου»

«Όλα ξεκίνησαν 1 ημέρα πριν τη γιορτή της Μεγαλόχαρης - Έχω πάντα δίπλα στο κρεβάτι μου, μια εικονίτσα της Παναγίας Σουμελά»

Κοινωνία