ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Μάταιη προσπάθεια να υποβαθμίσει την εθνική ντροπή του Turkaegean – Μίλησε για «εθνικιστικές υπερβολές»!

Να υποτιμήσει την εθνική ντροπή της διεθνούς αναγνώρισης του «Turkaegean» προσπάθησε ανεπιτυχώς ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Άδωνις Γεωργιάδης: Μάταιη προσπάθεια να υποβαθμίσει την εθνική ντροπή του Turkaegean – Μίλησε για «εθνικιστικές υπερβολές»!

Την πεπατημένη οδό της τεχνητής υποβάθμισης ακολούθησε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το εθνικό στραπάτσο της κατοχύρωσης του όρου «Τουρκοαιγαίο». Είναι σύνηθες πλέον η κυβέρνηση μετά από τα όσα πολιτικά σκάνδαλα έχουν βγει στην επιφάνεια, να επιλέγει την μέθοδο της υποτίμησης του εκάστοτε θέματος για να περιορίσει το επικοινωνιακό κόστος.

Αφού λοιπόν η κυβέρνηση πιάστηκε «κοιμώμενη» για μήνες, ενόσω οι Τούρκοι έκαναν διεθνή καμπάνια με το «Turkaegean», τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίζεται πως είναι άλλο οι διαφημίσεις της Τουρκίας με το «Turkaegean» και άλλο το αν αυτός ο όρος είναι κατοχυρωμένο σήμα. Εντωμεταξύ ακόμα και οι Financial Times φιλοξενούν την καμπάνια του «Turkaegean», αλλά φαίνεται πως ο κ. Γεωργιάδης ακόμα… δεν βλέπει κατοχύρωση.

Σε μια προσπάθεια να κάνει ένα επικοινωνιακό «lifting» στο καταρρέον επικοινωνιακό προφίλ του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε στον Ant1 για να πείσει τον κόσμο πως τα όσα λέγονται για το «Τουρκικό Αιγαίο» είναι μεγαλοποιημένα και πως «πρέπει να δούμε το θέμα στην πραγματική του διάσταση».

Ενώ ομολόγησε πως το «Turkaegean» είναι όντως «άλλος ένας μοχλός στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας», εξέφρασε την… δυσφορία του για το ότι «Ξαφνικά ανακηρύχθηκε το Turkaegean ως το υπ’ αριθμόν 1 θέμα της ελληνικής πολιτικής».

Δηλαδή σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, πότε θα έπρεπε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της επικαιρότητας μια διπλωματική νίκη των Τούρκων; Όταν θα έφταναν να κατοχυρώνουν ονομασίες για την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα;

Δεν μπορεί να θεωρούνται σοβαρά αυτά που ακούγονται. Πολύ σωστά έγινε κυρίαρχο θέμα το φιάσκο του «Turkaegean», διότι αποδείχθηκε πως η κυβέρνηση «περί άλλων τύρβαζε» εδώ και τουλάχιστον 8 μήνες που το εμπορικό σήμα είχε γίνει γνωστό ακόμα και στα ελληνικά κανάλια.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε έως σημείου να κατηγορήσει για «εθνικιστικές υπερβολές» την αντιπολίτευση, σα να μην «ντύθηκε» ποτέ την προεκλογική «στολή» του «μακεδονομάχου» για να κερδίσει τις εκλογές του 2019, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων στη συνέχεια τις προεκλογικές κορώνες για ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το ότι η κυβέρνηση με την ανικανότητα της έδωσε «πάτημα» για να επικρατήσει επικοινωνιακά ο τουρκικός επεκτατισμός, κατά την εκτίμηση του κ. Γεωργιάδη «δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο και να αναγορεύσουμε το συγκεκριμένο θέμα ως ότι δήθεν χάσαμε το Αιγαίο ή ο Άδωνις είναι Turkadonis».

Το Αιγαίο μπορεί να μην το χάσαμε, άλλα είναι γνωστό πως κάθε προσπάθεια επεκτατισμού ξεκινάει πρώτα απ’ όλα με επικοινωνιακή προπαγάνδα που επιδιώκει να καθιερώσει καινοφανείς ονομασίες. Τα ίδια ακριβώς έπραξαν και οι Σκοπιανοί, που για δεκαετίες οικειοποιήθηκαν τον όρο «Μακεδονία», τον επικοινώνησαν διεθνώς, και τελικά (δυστυχώς) κατάφεραν να τον κλέψουν. Πόσο μάλλον η Τουρκία που δεν επιδιώκει απλώς να κλέψει ένα όνομα, άλλα ονειρεύεται να κατακτήσει την «Γαλάζια Πατρίδα».

Τέλος ο Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε ένα σχόλιο που θύμισε έντονα τις αδιανόητες θέσεις του Άρη Πορτοσάλτε, επισημαίνοντας με μάλλον ειρωνικό τρόπο ότι «σε περίπτωση που δεν το ξέρουμε, η Τουρκία έχει ακτές στο Αιγαίο». Οι μάταιες προσπάθειες του κ. Γεωργιάδη να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα, είχαν ολίγον τι από ρητορική… ΣΚΑΪ.

Το ότι η Τουρκία έχει ακτές που βρέχονται από το Αιγαίο, ασφαλώς και δεν σημαίνει πως υπάρχει… «τουρκοαιγαίο» και «ελληνοαιγαίο».  Η ονομασία του αρχιπελάγους είναι μόνο «Αιγαίο» και είναι αρχαιοελληνική, οπότε οι Τούρκοι δεν δικαιούνται να την οικειοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις Γεωργιάδης: Μάταιη προσπάθεια να υποβαθμίσει την εθνική ντροπή του Turkaegean – Μίλησε για «εθνικιστικές υπερβολές»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.