ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αεροπορικά Τέμπη: Γιατί η κυβέρνηση πρέπει να ανησυχεί πάρα πολύ σοβαρά

Ένα πολιτικό σύστημα που πάντα θα ψάχνει να βρει τον άνθρωπο που έκανε το λάθος.
Αεροπορικά Τέμπη: Γιατί η κυβέρνηση πρέπει να ανησυχεί πάρα πολύ σοβαρά

Πρέπει να ανησυχεί σοβαρά την κυβέρνηση το θέμα που έχει κατακλίσει το διαδίκτυο, σχετικά με την αναφορά σε πιθανά «Αεροπορικά Τέμπη».

Το δυστύχημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Πολίτες σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα με το τι ψηφίζουν, κατάλαβαν πως είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αυτή ήταν η πραγματική τους θέση για χρόνια και αυτή παραμένει ακόμα και σήμερα. Και μη νομίζει κανείς πως άλλαξε κάτι στον σιδηρόδρομο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Τα δρομολόγια μειώθηκαν αρχικά και όλα παραμένουν στον αέρα, εξαρτημένα από το ανθρώπινο λάθος.

Αυτό φώναζαν χρόνια οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο. Αυτό φωνάζουν και τώρα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Πως δεν δουλεύει καλά το σύστημα.

Πλέον γνωρίζουν οι πάντες (σ.σ. άλλοι το παραδέχονται και άλλοι όχι) πως από θαύμα δεν έχουμε νέα Τέμπη, όπως από θαύμα δεν έχουμε νέα Μάνδρα, νέο Μάτι.

Γι αυτό και τρεντάρει το «αεροπορικά Τέμπη». Γιατί είναι πλέον δεδομένο, πως το σύστημα στην Ελλάδα δεν δουλεύει σωστά. Και δεν δουλεύει σωστά όχι γιατί δεν μπορεί να δουλέψει σωστά, αλλά γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα και η πολιτική βούληση να δουλέψει σωστά.

Τα χρόνια των μνημονίων – που όλο το πολιτικό σύστημα που ηγείται της προσπάθειας αναστήλωσης της χώρας, ψήφισε, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση – άφησαν στην Ελλάδα βαθιά χαραγμένα τα σημάδια τους. Και θα περάσουν χρόνια για να γιατρευτούν οι πληγές.

Όλο λοιπόν το παραπάνω πολιτικό σύστημα, βασιζόμενο στις πελατειακές σχέσεις, τα ψέματα, τη λήθη, συνεχίζει να κατέχει τα ηνία της διακυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της χώρας. Αγκαλια με μεγάλα και μικρότερα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Γι αυτό πρέπει να ανησυχεί η κυβέρνηση. Πρώτον, γιατί οι εργαζόμενοι ξέρουν τα πραγματικά προβλήματα και δεύτερον γιατί οι πολίτες πλέον ξέρουν την πραγματικότητα.

Αν είχε πείσει το πολιτικό σύστημα ότι στα Τέμπη έφταιγε μόνο ο σταθμάρχης, πως ήταν μόνο το ανθρώπινο λάθος που οδήγησε στην τραγωδία τότε δεν θα υπήρχε χώρος για να «τρεντάρει» το «αεροπορικά Τέμπη».

Το πρώτο μήνυμα διαμαρτυρίας είναι βέβαιο πως θα το πάρει η κυβέρνηση στις ευρωεκλογές. Το ξέρουν και οι κυβερνώντες που έχουν στα χέρια τους τις μυστικές δημοσκοπήσεις. Και αυτό είναι μία παρηγοριά. Δεν σεβάστηκε το πολιτικό σύστημα της χώρας τα «ιερά και τα όσια» των Ελλήνων. Δεν σεβάστηκε και δεν σέβεται την ζωή των πολιτών αυτού του κράτους.

Και να θυμίσουμε κάτι σε όλους αυτούς που σπεύδουν να μιλήσουν για κινδυνολογία. Πως ο πραγματικός κίνδυνος είναι να κάνεις πως δεν υπάρχει κίνδυνος. Πως όλα γίνονται σωστά. Και πως κάποιοι σε πολεμούν για προσωπικό τους συμφέρον.

PS Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε σοβαρά και τα «Τέμπη των ελληνικών δρόμων», το έγκλημα που συνεχίζει να σκοτώνει εκατοντάδες και να αφήνει ανάπηρους χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους. Και αυτό έγκλημα είναι και χρειάζεται να βρεθούν οι ένοχοι και να καταδικαστούν.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Οι Έλληνες σε οικονομική ασφυξία – Τελειώνουν τα λεφτά στις 18 του μήνα για 6 στα 10 νοικοκυριά

Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Οι Έλληνες σε οικονομική ασφυξία – Τελειώνουν τα λεφτά στις 18 του μήνα για 6 στα 10 νοικοκυριά

Οικονομική ανασφάλεια, περικοπές σε βασικές ανάγκες και αδυναμία αποταμίευσης καταγράφει η ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Κοινωνία
Κοινωνία: Μας έστειλε για… χόρτα η Έφη Αχτσιόγλου: Aνακάλυψε τον εχθρό του βιγκανισμού και είναι ο… Τραμπισμός

Μας έστειλε για… χόρτα η Έφη Αχτσιόγλου: Aνακάλυψε τον εχθρό του βιγκανισμού και είναι ο… Τραμπισμός

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, «κούφανε» τους πάντες με τα... χορτοφαγικά συμπεράσματά της

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Alco: Αταλάντευτη η δυναμική Καρυστιανού με το 26% να βλέπει θετικά το κόμμα της – Στο 23,5% η ΝΔ

Δημοσκόπηση Alco: Αταλάντευτη η δυναμική Καρυστιανού με το 26% να βλέπει θετικά το κόμμα της – Στο 23,5% η ΝΔ

Σχεδόν οι 4 στους 10 αναποφάσιστους σκέφτονται να ψηφίσουν το κόμμα Καρυστιανού - Το 75% θέλει να «πειστεί» από το κυβερνητικό της πρόγραμμα

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η Υπαπαντή του Κυρίου: Η μητρότητα, η αγκαλιά του Συμεών και το θαύμα της ζωής

Η Υπαπαντή του Κυρίου: Η μητρότητα, η αγκαλιά του Συμεών και το θαύμα της ζωής

Η Υπαπαντή είναι ένα ευλογημένο «εγχειρίδιο» μητρότητας - Από την αγκαλιά της μάνας Παναγίας στην αγκαλιά της Εκκλησίας και τον τύπο της που είναι ο Δίκαιος Συμεών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σε δυνάστη των νοικοκυριών εξελίχθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ: «Τσουνάμι» καταγγελιών για ανύπαρκτες ρευματοκλοπές και εξοντωτικά πρόστιμα σε αθώους πολίτες

Σε δυνάστη των νοικοκυριών εξελίχθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ: «Τσουνάμι» καταγγελιών για ανύπαρκτες ρευματοκλοπές και εξοντωτικά πρόστιμα σε αθώους πολίτες

Ανάστατοι χιλιάδες ιδιοκτήτες με πρόστιμα χιλιάδων ευρώ από τον ΔΕΔΔΗΕ, καλούμενοι να αποδείξουν πώς «δεν είναι ελέφαντες»!

Κοινωνία
Κοινωνία: Η βουλευτής ΝΔ Χ.Αλεξοπούλου έκανε την πιο άθλια δήλωση του 2026 ως τώρα: «Το τζάμπα πέθανε για τα φθηνά ενοίκια – Δεν θα σας πάρουμε και ζακετούλα»

Η βουλευτής ΝΔ Χ.Αλεξοπούλου έκανε την πιο άθλια δήλωση του 2026 ως τώρα: «Το τζάμπα πέθανε για τα φθηνά ενοίκια – Δεν θα σας πάρουμε και ζακετούλα»

Σάλος με το ρεσιτάλ αναλγησίας της Χ. Αλεξοπούλου στην εκπομπή του Τάκη Χατζή - Πλήρης κάλυψη των αισχρών δηλώσεων από τον Π.Μαρινάκη

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αγγλία: Οι «θεωρίες συνομωσίας» γίνονται πραγματικότητα – Ζώνες των 15 λεπτών με εσωτερικά «διαβατήρια» μετακίνησης στην Οξφόρδη

Αγγλία: Οι «θεωρίες συνομωσίας» γίνονται πραγματικότητα – Ζώνες των 15 λεπτών με εσωτερικά «διαβατήρια» μετακίνησης στην Οξφόρδη

100 μέρες ελεύθερης κυκλοφορίας και μετά πρόστιμα - Το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης μετατρέπεται σε «συνάλλαγμα» συμμόρφωσης

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: «Βιολάντα»: Για έξι χρόνια το κράτος δεν απέτρεψε την τραγωδία – Από το 2020 η Περιφέρεια είχε εντοπίσει παραβάσεις στις δεξαμενές

«Βιολάντα»: Για έξι χρόνια το κράτος δεν απέτρεψε την τραγωδία – Από το 2020 η Περιφέρεια είχε εντοπίσει παραβάσεις στις δεξαμενές

Έγινε αδειοδότηση παρότι οι δεξαμενές προπανίου ήταν εγγύτερα απ' όσο προέβλεπε ο νόμος - Το υπόγειο ήταν αδήλωτο και δεν «φαινόταν» πουθενά

Κοινωνία
Κοινωνία: ΠΑΟΚ: Ανείπωτο παιχνίδι της μοίρας – Ο πατέρας του αδικοχαμένου Δημήτρη είχε σκοτωθεί κι εκείνος σε τροχαίο στη Ρουμανία

ΠΑΟΚ: Ανείπωτο παιχνίδι της μοίρας – Ο πατέρας του αδικοχαμένου Δημήτρη είχε σκοτωθεί κι εκείνος σε τροχαίο στη Ρουμανία

Ο πατέρας του 27χρονου ήταν οδηγός φορτηγού και πριν από 15 χρόνια είχε χάσει τη ζωή του στον ίδιο δρόμο που σκοτώθηκε μετέπειτα ο γιος του

Κοινωνία