ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακριβαίνει το πετρέλαιο κίνησης – Πόσο θα πληρώνουμε για να γεμίζουμε το ντεπόζιτο

Ακριβότερο πετρέλαιο κίνησης από αύριο - Πληθωρισμός 12,1% τον Σεπτέμβριο.
Ακριβαίνει το πετρέλαιο κίνησης – Πόσο θα πληρώνουμε για να γεμίζουμε το ντεπόζιτο

Ο πληθωρισμός «εκτοξεύθηκε» στο 12,1% τον Σεπτέμβριο και μαζί η ακρίβεια σε αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως το πετρέλαιο κίνησης, που ακριβαίνει από αύριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καταναλωτές θα το αγοράζουν πλέον κατά 15λεπτά το λίτρο ακριβότερο, καθώς λήγει η επιδότησή του στην Αγγλία.

Έτσι από 1,79 το λίτρο που ήταν η μέση τιμή πώλησής του στην Αττική από το Σάββατο (1/10) θα διατίθεται προς 1,94 το λίτρο!

Την «κούρσα» της ακρίβειας εξακολουθεί να οδηγεί η ενέργεια, καταγράφοντας αύξηση κατά 40,8%, σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβρη το 2021.

Η ενεργειακή κρίση συμπαρασύρει όλες τις τιμές, με τους καταναλωτές να λένε πως πλέον με την ακρίβεια έχουν… χάσει τη μπάλα!

Μετά την ενέργεια, άλλα αγαθά με τη μεγαλύτερη ακρίβεια είναι τα τρόφιμα που παρουσιάζουν ποσοστό αύξησης 11,6%. Χαρακτηριστικές οι αυξήσεις στις τιμές σε φρούτα και λαχανικά.

Από την πλευρά της Κυβέρνηση, ως αντίβαρο στην αύξηση του πληθωρισμού και μειώσει μια σειρά από φόρους όπως τον ΕΝΦΙΑ και την εισφορά αλληλεγγύης. Στόχος είναι να ανακουφίσει κάπως τα νοικοκυριά, όμως η αλήθεια είναι πως αυτές οι φοροελαφρύνσεις αποτελούν «χάδι» στην πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο Έλληνας πολίτης.






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακριβαίνει το πετρέλαιο κίνησης – Πόσο θα πληρώνουμε για να γεμίζουμε το ντεπόζιτο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.