ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Αυτά είναι τα αστεία μέτρα ενίσχυσης για βενζίνη, φυσικό αέριο και ρεύμα

Εν αναμονή ανακοινώσεων για τα μέτρα που θα ληφθούν για την ακρίβεια σας, αυτά είναι όσα έχουν γίνει γνωστά.
Ακρίβεια: Αυτά είναι τα αστεία μέτρα ενίσχυσης για βενζίνη, φυσικό αέριο και ρεύμα

Το νούμερο ένα θέμα των ημερών είναι η ακρίβεια με τη Κυβέρνηση να αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπισή της το αργότερο μέχρι αύριο.

Δυστυχώς έχουμε ακούσει πολλά αυτές τις μέρες από την Κυβέρνηση και με αυτά που έχουμε ακούσει μόνο αισιόδοξοι δεν είμαστε. Αρχικά, ήταν ο Στέλιος Πέτσας μας συμβούλεψε να…«κρατάμε μικρό καλάθι στις αγορές μας» για να έρθει χτες ο Γιάννης Στουρνάρας να συμβουλέψει τους πολίτες να ξοδέψουν τις αποταμιεύσεις τους από τις τράπεζες.

Χτες πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup παρουσία του Χρήστου Σταϊκούρα προκειμένου να τεθεί ένα πλαίσιο για μέτρα κατά της ακρίβειας από τα κράτη μέλη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε 3 στοχευμένες παρεμβάσεις προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Αυτές θα είναι η παρέμβαση στα καύσιμα, η συνέχιση της στήριξης των νοικοκυριών και η επιταγή ακρίβειας.

Καταρχάς με την τιμή στη βενζίνη να έχει φτάσει στα ύψη η κρατική παρέμβαση κρίνεται αναγκαία. Εξετάζεται η λύση με μείωση της τιμής κατ’ ελάχιστον 20 λεπτά το λίτρο ως επιστροφή ενός μέρους του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Πώς θα λειτουργεί αυτό; Θα λειτουργεί ένας μηχανισμός ο οποίος θα παρακολουθεί την πορεία της τιμής της βενζίνης και θα προσαρμόζεται ανάλογα το ποσό επιστροφής. Η επιστροφή χρημάτων θα γίνεται με αίτηση ηλεκτρονικά αφού ο πολίτης έχει γεμίσει το ντεπόζιτό του.

Το παραπάνω μέτρο θα αφορά περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες και θα έχει ως κριτήριο το ετήσιο εισόδημα 20.000 συν 3.000 για κάθε παιδί.

Ακρίβεια: Τι γίνεται με την επιταγή ακρίβειας

Στα νοικοκυριά θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις  για τους λογαριασμούς σε ρεύμα και φυσικό αέριο στο ποσό ύψους 39 ευρώ το οποίο θα αυξηθεί στα 52 τον Απρίλιο.

Ταυτόχρονα αναμένεται και η χορήγηση της λεγόμενης «επιταγής ακρίβειας» η οποία θα δοθεί στα νοικοκυριά λίγο πριν το Πάσχα. Το συγκεκριμένο επίδομα θα αφορά 1 εκατομμύριο πολίτες.

Η επιταγή ακρίβειας θα βρίσκεται στα 250 με 300 ευρώ, ποσό φυσικά πολύ μικρό σε σχέση με τις αυξήσεις και τα δεδομένα που ισχύουν σε λογαριασμούς ρεύματος, αερίου, σε βενζίνη αλλά και πλέον σε βασικά αγαθά και προϊόντα τα οποία και αυτά περνάνε από νέο κύμα ανατιμήσεων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Αυτά είναι τα αστεία μέτρα ενίσχυσης για βενζίνη, φυσικό αέριο και ρεύμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις