ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόμβα στα σούπερ μάρκετ: Νέο κύμα ανατιμήσεων τις επόμενες εβδομάδες – Δείτε τα προϊόντα

Μεγάλο είναι το πρόβλημα με τις ανατιμήσεις των προϊόντων και στη χώρα μας σε βασικά αγαθά να τρομάζουν!
Βόμβα στα σούπερ μάρκετ: Νέο κύμα ανατιμήσεων τις επόμενες εβδομάδες – Δείτε τα προϊόντα

Βόμβα στα σούπερ μάρκετ: Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία γίνονται όλο και πιο ισχυρές στη χώρα μας ενώ ήδη έχουμε βιώσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία.

Μία σειρά από προϊόντα όπως το ψωμί, το αλεύρι, τα ζυμαρικά, τα λάδια αλλά ακόμη και τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά μέχρι και η μπύρα βλέπουμε πως παρουσιάζουν συνεχώς ανοδική πορεία στις τιμές τους.

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί μία επιταγή ακρίβειας, ένα επίδομα το οποίο θα ανέρχεται δηλαδή μέχρι τα 300 ευρώ ως βοήθεια στους πολίτες που υποφέρουν. Την ίδια ώρα ο Στέλιος Πέτσας παρέδωσε μαθήματα πολιτικής παροτρύνοντας τους πολίτες να κρατάνε μικρό καλάθι στις αγορές τους προκειμένου να γλιτώσουν την ακρίβεια.

Οι τιμές σε βασικά προϊόντα που αγοράζει κάθε πολίτης από τα σούπερ μάρκετ έχουν ήδη ανέβει πολύ. Χαρακτηριστικά, το λάδι έχει ανέβει κατά 16,8% ήδη η τιμή του την ώρα που στο κρέας παρατηρείται αύξηση κατά 8,1%.

Σούπερ μάρκετ: Έρχεται νέο σοκαριστικό κύμα ανατιμήσεων

Η ακρίβεια όμως δε σταματάει εδώ αλλά φαίνεται πως έχει πολύ μέλλον ακόμη. Συγκεκριμένα τις επόμενες 5 εβδομάδες αναμένεται νέο κύμα ανατιμήσεων και σε άλλα αγαθά. Τα ποσοστά αναμένεται να φτάσουν και το τριπλάσιο σε σχέση με αυτό που επικρατεί αυτή τη στιγμή.

Πέρα λοιπόν από τα παραπάνω προϊόντα στα οποία αναφερθήκαμε, τα χαρτικά προβλέπουν αύξηση της τάξεως του 25% (!) και τα απορρυπαντικά αναμένεται να αυξηθούν κατά 11%. Ακόμη τα δημητριακά και τα γαλακτοκομικά προβλέπουν αύξηση 8% και τα λάδια, βούτυρα και μαργαρίνες 7%.

Η πίεση στα νοικοκυριά είναι πλέον τεράστια καθώς πρόκειται για ανατιμήσεις που έρχονται να προστεθούν στα ήδη ανατιμημένα προϊόντα.

Ήδη οι πατάτες μέσα στους τελευταίους 4 μήνες έχουν ακριβύνει κατά 33,3%, τα μακαρόνια 19,5%, το χαρτί υγείας 47%, το γιαούρτι και το φρέσκο γάλα 10%.

Τέλος, το τρίπτυχο της ακρίβειας «ρεύμα-πετρέλαιο-λίπασμα» που ο πόλεμος στην Ουκρανία το έχει μεγεθύνει για τους αγρότες αυξάνει και τις τιμές στις λαϊκές αγορές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βόμβα στα σούπερ μάρκετ: Νέο κύμα ανατιμήσεων τις επόμενες εβδομάδες – Δείτε τα προϊόντα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.