ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγή ώρας: Έφτασε η ώρα – Μην το ξεχάσετε!

Πότε θα γίνει η αλλαγή ώρας φέτος;
Αλλαγή ώρας: Έφτασε η ώρα – Μην το ξεχάσετε!

Αλλαγή ώρας: Την Κυριακή 30 Μαρτίου, επιστρέφει η θερινή ώρα, με τους δείκτες των ρολογιών να πηγαίνουν μία ώρα μπροστά, από τις 03:00 στις 04:00 π.μ., κάτι που σημαίνει λιγότερος ύπνος για μία νύχτα.

Ο βασικός σκοπός της αλλαγής, από τα παλαιότερα χρόνια, είναι η καλύτερη αξιοποίηση του φυσικού φωτός και η εξοικονόμηση ενέργειας. Ωστόσο, όλο και λιγότερες χώρες τη διατηρούν, με τις περισσότερες στην Ασία και την Αφρική να μην εφαρμόζουν το μέτρο.

Στην Ε.Ε., είχε αποφασιστεί η κατάργηση της εναλλαγής ώρας από το 2021, αφήνοντας όμως τα κράτη-μέλη να επιλέξουν αν θα κρατήσουν τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα μόνιμα.

Κάτι τέτοιο και με τον ερχομό του κορονοϊού και άλλων προβλημάτων, δεν προχώρησε στις χώρες της Ευρώπη και έτσι το μέτρο με την αλλαγή ώρας παραμένει.

Αλλαγή ώρας: Πότε εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η θερινή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, όταν τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά.

Έπειτα όμως εγκαταλείφθηκε, επειδή στις 28 Ιουλίου 1916 στις 04:00 ώρα, τα ρολόγια στην Ελλάδα είχαν τεθεί 25 λεπτά μπροστά κατά την εισδοχή της ζώνης ώρας που είχε αποφασιστεί παγκοσμίως.

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Eurostat: Το 46% των Ελλήνων δεν πάει ούτε μια εβδομάδα διακοπές

Eurostat: Το 46% των Ελλήνων δεν πάει ούτε μια εβδομάδα διακοπές

Απλησίαστο όνειρο οι διακοπές για 1 στους 2 Έλληνες - Εικόνα βαθιάς φτωχοποίησης - Χειρότερα νούμερα και από τη Βουλγαρία καταγράφει η χώρα μας

Κοινωνία
Κοινωνία: Η συγκινητική ανάρτηση του Νίκου Γαβαλά για τον Θάνο Αξαρλιάν

Η συγκινητική ανάρτηση του Νίκου Γαβαλά για τον Θάνο Αξαρλιάν

Με ανάρτηση του στα σόσιαλ, ο Νίκος Γαβαλάς θυμήθηκε τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν από τη 17 Νοέμβρη σαν σήμερα

Κοινωνία
Κοινωνία: Ντροπή: Διώχνουν οικογένειες πλημμυροπαθών στη δομή του Κουτσόχερου Λάρισας για να «βολέψουν» λαθρομετανάστες από Λιβύη!

Ντροπή: Διώχνουν οικογένειες πλημμυροπαθών στη δομή του Κουτσόχερου Λάρισας για να «βολέψουν» λαθρομετανάστες από Λιβύη!

Ανεπιθύμητοι οι Έλληνες στη χώρα τους - Με απόφαση του Θάνου Πλεύρη, δόθηκε εντολή άμεσης εκκένωσης σε 28 πληγέντες του «Ντάνιελ»!

Κοινωνία
Κοινωνία: Φοιτητικά σπίτια: Οι περιοχές με ενοίκια χρυσάφι – Ποιες να αποφύγετε

Φοιτητικά σπίτια: Οι περιοχές με ενοίκια χρυσάφι – Ποιες να αποφύγετε

Η φοιτητική στέγη μετατρέπεται σε πονοκέφαλο για χιλιάδες οικογένειες. Οι τιμές των ενοικίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις έχουν φτάσει σε επίπεδα απαγορευτικά, μετατρέποντας τη φοιτητική ζωή σε οικονομική πρόκληση.

Κοινωνία
Κοινωνία: Πασχάλης Τερζής: Ζωντανός και καλά στην υγεία του – Η πρώτη αντίδραση στις ψευδείς φήμες για τον θάνατό του

Πασχάλης Τερζής: Ζωντανός και καλά στην υγεία του – Η πρώτη αντίδραση στις ψευδείς φήμες για τον θάνατό του

Ο γνωστός τραγουδιστής συνεχίζει να ζει ήρεμα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Κοινωνία
Κοινωνία: Θερινές Εκπτώσεις 2025: Ξεκινούν τη Δευτέρα – Τι να προσέξετε, τι αλλάζει

Θερινές Εκπτώσεις 2025: Ξεκινούν τη Δευτέρα – Τι να προσέξετε, τι αλλάζει

Οι μειώσεις τιμών μπορούν να παρουσιάζονται με τρεις τρόπους.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ο «Ρονάλντο», οι ζημιές στο λιμάνι και η παρεξήγηση με τον… Κριστιάνο

Ο «Ρονάλντο», οι ζημιές στο λιμάνι και η παρεξήγηση με τον… Κριστιάνο

Επικράτησε σύγχυση σχετικά με την ταυτότητα του σκάφους, καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι ανήκει στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σοκ στο Κολωνάκι! Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε εστιατόριο, αρκετοί τραυματίες

Σοκ στο Κολωνάκι! Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε εστιατόριο, αρκετοί τραυματίες

Σοβαρό περιστατικό στο Κολωνάκι με αυτοκίνητο να πέφτει πάνω σε εστιατόριο που ήταν γεμάτο με κόσμο

Κοινωνία
Κοινωνία: Porto Carras: Πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο εμβληματικό συγκρότημα της Χαλκιδικής – Νέος σταθμός για την κρουαζιέρα στη Βόρεια Ελλάδα

Porto Carras: Πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο εμβληματικό συγκρότημα της Χαλκιδικής – Νέος σταθμός για την κρουαζιέρα στη Βόρεια Ελλάδα

Η επιτυχής αυτή πρωτοβουλία, που στηρίζεται σε υποδομές και σχεδιασμό πολλών ετών, αναμένεται να έχει θετικό αποτύπωμα στην τοπική οικονομία.

Κοινωνία