ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεμβολίαστοι: Πρόστιμο 100 ευρώ – Τότε θα το «καταργήσουν» – Οι αγώνες δικαιώθηκαν

Τέλος το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών!
Ανεμβολίαστοι: Πρόστιμο 100 ευρώ – Τότε θα το «καταργήσουν» – Οι αγώνες δικαιώθηκαν

Οι ανεμβολίαστοι στοχοποιήθηκαν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα από την Ελληνική Κυβέρνηση για την επιλογή τους να μην κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19 όμως η στιγμή της δικαίωσης για αυτούς έφτασε.

Πιο συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα με δηλώσεις της στο κανάλι του ΣΚΑΪ προανήγγειλε την άρση του προστίμου των 100 ευρώ για όσους πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 60 ετών δεν κάνουν το εμβόλιο.

Το απαράδεκτο και απάνθρωπο αυτό μέτρο εις βάρος των ήδη καταπονημένων Ελλήνων πολιτών αίρεται με την Κυβέρνηση να παραδέχεται με αυτόν τον τρόπο το λάθος της και επιβεβαιώνει όλους αυτούς που έδιναν και δίνουν μάχες και αγώνες κατά της υποχρεωτικότητας.

Πιο συγκεκριμένα η Μίνα Γκάγκα το πρωί της Τετάρτης και αναφερόμενη στον εμβολιασμό σημείωσε πως το καλοκαίρι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το διοικητικό πρόστιμο.

Ακόμη οι επίσημες ανακοινώσεις για την κατάργηση του προστίμου αναμένονται να γίνουν πριν το Πάσχα και η ισχύς του μέτρου θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα προς τα τέλη δηλαδή του Απριλίου, ενόψει και της τουριστικής περιόδου.

UPDATE 12:40: Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπ. Υγείας Θάνου Πλεύρη τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 αναστέλλονται…και δεν καταργούνται τελικά…από 15 Απριλίου…δίνοντας ραντεβού για νέο εμπαιγμό των πολιτών…από το φθινόπωρο! 

Πιο αναλυτικά ο κ. Πλεύρης ανέφερε σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής:

«Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.
Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες.
Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων και το χρόνο αποκλιμάκωσης αυτών που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους.
Βάσει των αποφάσεων της Επιτροπής, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης».

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Επόμενο βήμα η δικαίωση τους!

Επόμενο βήμα πλέον είναι το να παρθεί άμεσα πίσω ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών και οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν κανονικά στις θέσεις εργασίας τους με τον κλάδο να έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα.

Οι αποφάσεις του Θάνου Πλεύρη που αντιμετώπισε χθες (22/3) πρόσωπο με πρόσωπο τους υγειονομικούς έχουν φέρει τεράστιες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα την απεργία πείνας των εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Θυμίζουμε πως ήδη έχει αποφασιστεί και η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού που το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε διαχωρίσει τους Έλληνες πολίτες με βάση το αν έχουν κάνει η όχι το εμβόλιο.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανεμβολίαστοι: Πρόστιμο 100 ευρώ – Τότε θα το «καταργήσουν» – Οι αγώνες δικαιώθηκαν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.