ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Καταργείται πριν το Πάσχα

Η αποκάλυψη ότι υπάρχουν σκέψεις για κατάργηση χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε συγκεκριμένους χώρους προβληματίζει.
Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Καταργείται πριν το Πάσχα

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού οδεύει ολοταχώς προς την κατάργηση σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σύντομα θα παρατηρήσουμε μία πτώση στους δείκτες της πανδημίας του Κορονοϊού.

Αυτό που τράβηξε όμως τη προσοχή στα λεγόμενά του είναι πως οι πιθανότητες να μη χρειάζεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης μέχρι το Πάσχα είναι πολλές. Για την ακρίβεια, οι πιθανότητες να μη χρησιμοποιείται Covid pass για την είσοδο στην εστίαση φτάνουν στο 50%!

Εντύπωση προκαλεί η συγκεκριμένη δήλωση. Ο Μαγιορκίνης προαναγγέλλει κατάργηση του πριν το Πάσχα παρόλο που τα κρούσματα αυξάνονται. Οπότε μέχρι το Πάσχα δεν θα έχουμε ανάγκη τα covid pass τα οποία πριν λίγο καιρό τα είχαμε με τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων…

Όπως διευκρίνισε ο Μαγιορκίνης, στη συγκεκριμένη εξέλιξη έχουν παίξει μεγάλο ρόλο τα εμβόλια αλλά και η φυσική ανοσία καθώς μεγάλος αριθμός ατόμων έχει νοσήσει τους τελευταίους μήνες.

Τα μέλη της επιτροπής των ειδικών παρακολουθούν την πορεία της πανδημίας του Covid-19 για την οποία φέρονται να είναι αισιόδοξοι. Θεωρούν ότι σύντομα οι θάνατοι και τα άτομα τα οποία χρειάζονται νοσηλεία όλο και θα λιγοστεύουν.

Όλα αυτά την ώρα που υπάρχουν φόβοι για 6ο κύμα της πανδημίας ενώ η Pfizer έχει ζητήσει και επίσημα την άδεια για χορήγηση 4ης δόσης του εμβολίου.

Για τη τέταρτη δόση του εμβολίου η οποία είναι διαθέσιμη μόνο στις ευπαθείς ομάδες, ο καθηγητής εξέφρασε την άποψή του ότι σύντομα θα γίνουν αποδεκτές και για άτομα άνω των 70 ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστούν πριν από τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη στο γενικό πληθυσμό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Καταργείται πριν το Πάσχα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.