ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιγμα σχολείων στις 10 Μαΐου με self test και παράταση της χρονιάς

Άνοιγμα σχολείων θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάιο, ενώ θα παραταθεί και η σχολική χρονιά όπως έχει αποφασιστεί.
Άνοιγμα σχολείων στις 10 Μαΐου με self test και παράταση της χρονιάς

Άνοιγμα σχολείων θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάιο, ενώ θα παραταθεί και η σχολική χρονιά όπως έχει αποφασιστεί.

Άνοιγμα σχολείων θα συμβεί σε λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου. Self tests θα πάρουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε όλα αυτά, όπως έχει κάνει γνωστό η κυβέρνηση.

Έτσι αφού η εστίαση άνοιξε, που το ωράριο λειτουργίας της θα γίνει μεγαλύτερο από τις 15 Μαΐου. Σειρά παίρνουν στην συνέχεια οι μαθητές σε γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Έτσι όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης θα αρχίσουν να λειτουργούν από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου. Η επιστροφή αυτή θα γίνει με αυστηρά μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Οι μαθητές θα πρέπει να φοράνε μάσκα και να κάνουν δύο self test την εβδομάδα. Αυτά θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη και Κυριακή.

Τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολείων, η διάθεση των self-tests θα ξεκινήσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα.

Όπως γίνει γνωστό επίσης προαγωγικές εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε την φετινή σεζόν. Με αποτέλεσμα ο βαθμός της ετήσιας επίδοσης κάθε μαθητή να προκύψει από το μέσο όρο των βαθμών α’ και β’ τετραμήνου.

Τα μαθήματα παρατείνονται για δύο εβδομάδες, και συγκεκριμένα:

Για τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά μέχρι 25 Ιουνίου, και για τα Γυμνάσια και Λύκεια μέχρι 11 Ιουνίου. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ, και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Lockdown: Τα σενάρια για την επαναλειτουργία γυμναστηρίων, θεάτρων, κινηματογράφων, συναυλιών!

Survivor highlights 5/5: Σάρωσαν οι Κόκκινοι – Χαμός στους Μπλε (vids)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άνοιγμα σχολείων στις 10 Μαΐου με self test και παράταση της χρονιάς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.