ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιχριστιανικός ρατσισμός και βλάσφημη προπαγάνδα στο διαφημιστικό του φετινού «Pride»

Απίστευτη αντιχριστιανική εμπάθεια στο διαφημιστικό του φετινού Athens Pride, που στοχοποιεί την οικογένεια, τους ιερείς, ακόμα και την Παναγία.
Αντιχριστιανικός ρατσισμός και βλάσφημη προπαγάνδα στο διαφημιστικό του φετινού «Pride»

Διαφημιστικό για το Pride: Πως γίνεται μια εκδήλωση που υποτίθεται πως πολεμά τον ρατσισμό και τις διακρίσεις, να χρησιμοποιεί για την ανάδειξη της,  αυτήν ακριβώς τη συμπεριφορά: δηλαδή ρατσισμό και διακρίσεις;

Κι όμως, το προκλητικότατο νέο διαφημιστικό του φετινού Athens Pride, βασίζεται σε μια εμπαθέστατη επίθεση κατά του χριστιανισμού και της εκκλησίας. Προσβάλει το θρησκευτικό συναίσθημα, χλευάζει τους ιερείς και ισοπεδώνει τον ιερό θεσμό της οικογένειας. Με περίσσια υποκρισία, πουλάει «προοδευτικότητα» και απαιτεί σεβασμό στην σεξουαλική ετερότητα, ενώ δεν μπορεί να επιδείξει ούτε στοιχειώδη σεβασμό στην θρησκευτική ετερότητα.

Σε ένα μίνι – σενάριο που βρίθει από ιδεοληπτικούς και αυθαίρετους αφορισμούς, ο «ήρωας» του σποτ ζει σε ένα σπίτι με μια εικόνα της Παναγίας να βρίσκεται σε περίοπτη θέση, όπου η μητέρα και ο πατέρας του, δεν αποδέχονται τον σεξουαλικό προσανατολισμό του και τον διώχνουν από το σπίτι. Παρακάτω ο «ήρωας» συναντά έναν θυμωμένο… Μητροπολίτη που κρατάει λιβανιστήρι, ο οποίος κάθεται σε έναν επισκοπικό θρόνο, όπου πάνω του αναβοσβήνουν οι φράσεις «μετανοείτε – φτύστε τους».

Στο τέλος του διαφημιστικού σποτ, οι «εχθρικοί» γονείς, ο Μητροπολίτης, ένας άνδρας των… ΜΑΤ και ένας νεαρός που κάνει bullying, ενώνουν τις… δυνάμεις τους και εξαπολύουν μια τελευταία επίθεση στον «ήρωα» που τελικά τους νικά, βρίσκοντας το ταίρι του, με φόντο μια ροζ Ακρόπολη. Ενώ το ιδιαίτερο «clue» που «απογειώνει» την γραφικότητα του διαφημιστικού, είναι πως ο δημιουργός του, βρίσκει ενοχλητική ακόμα και την διάκριση των τουαλετών σε ανδρικές και γυναικείες!

Πολεμούν το «μίσος», εμπνέοντας… μίσος

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από αυτό το όργιο ρατσιστικής προπαγάνδας, επιπέδου δημοτικού; Το ότι η πυρηνική οικογένεια παρουσιάζεται συλλήβδην ως «οπισθοδρομική» και άσπλαχνη; Το ότι δεν σεβάστηκαν την Παναγία, και την έβαλαν ως ντεκόρ για να δημιουργήσουν άθλιες εντυπώσεις; Το ότι δεν σεβάστηκαν ούτε τον κλήρο, και εμφανίζουν τους ιερείς σαν «μπαμπούλες» με ράσα, που απειλούν ομοφυλόφιλους;

Ποιος ιερέας εμποδίζει τον οποιονδήποτε να ακολουθήσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό που επιθυμεί; Τι δουλειά έχει η πανσεβάσμια μορφή της Παναγίας, σε μια καμπάνια για το Pride; Με ποια ανόητη και ισοπεδωτική λογική εμφανίζονται όλοι οι γονείς, σαν απάνθρωποι που διώχνουν τα παιδιά τους από το σπίτι;

Η Εκκλησία που αγκαλιάζει και δέχεται κάθε άνθρωπο, η Παναγία που σκέπει κάθε μετανοημένο, η οικογένεια που ακόμα και με τα προβλήματα της, στερεώνει τον νέο άνθρωπο στον στίβο της ζωής, αξίζουν τέτοιας ισοπεδωτικής μεταχείρισης από τους υμνητές της «αδιάκριτης» αγάπης;

Με τέτοιες ρατσιστικές αναφορές που ξεκάθαρα στοχεύουν στην πρόκληση, οι διοργανωτές του pride το μόνο που καταφέρνουν είναι να υποβαθμίζουν μια εκδήλωση, που κατά τα άλλα επιθυμούν να αναδείξουν. Απομονώνουν μεμονωμένα περιστατικά, και τα χρησιμοποιούν ως εφαλτήρια για να καλλιεργήσουν ένα κλίμα μίσους, ενώ υποτίθεται πως μάχονται κατά του μίσους.

Σεβασμός προς την ιδιαιτερότητα του καθενός είναι δίκαιο να υπάρχει. Άλλα δικαίωμα στην προσβολή δεν έχει κανένας.

 

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Δούρειος ίππος τα social media - Η Αυστραλία φέρνει την ψηφιακή ταυτοποίηση από την πίσω πόρτα - Οι ΗΠΑ απαιτούν το ιστορικό 5 χρόνων από τους τουρίστες!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κινητοποιήσεις αγροτών: Εξοργιστικό σκηνικό στο Ρίο – Αστυνομική βία, χημικά και κλούβες να μπλοκάρουν ακόμα και ασθενοφόρα!

Κινητοποιήσεις αγροτών: Εξοργιστικό σκηνικό στο Ρίο – Αστυνομική βία, χημικά και κλούβες να μπλοκάρουν ακόμα και ασθενοφόρα!

Ξεφεύγει η άγρια καταστολή - Αδιανόητο περιστατικό στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου με τις κλούβες να διακινδυνεύουν ακόμα και ζωές ασθενών

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεία Λειτουργία υπέρ των αθλητών, προπονητών και παραγόντων των ολυμπιακών αθλημάτων

Θεία Λειτουργία υπέρ των αθλητών, προπονητών και παραγόντων των ολυμπιακών αθλημάτων

Κατόπιν εισηγήσεως της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Αθλητισμού, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε την κατ’ έτος τέλεση της Θείας Λειτουργίας υπέρ των αθλητών, των προπονητών και των αθλητικών παραγόντων όλων των ολυμπιακών αθλημάτων.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γιώργος Φλωρίδης: Χυδαία επίθεση στους αγρότες – «Δεν τους νοιάζουν οι συνάνθρωποί τους – Κανείς δεν έχει καταλάβει τι αιτήματα έχουν»

Γιώργος Φλωρίδης: Χυδαία επίθεση στους αγρότες – «Δεν τους νοιάζουν οι συνάνθρωποί τους – Κανείς δεν έχει καταλάβει τι αιτήματα έχουν»

Παραλήρημα από τον υπουργό Δικαιοσύνης - Την ταλαιπωρία που η ίδια η κυβέρνηση προκαλεί στους καρκινοπαθείς, ο Γιώργος Φλωρίδης την «φορτώνει» στους αγρότες!

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Interview: Πάνδημη υποστήριξη στους αγρότες – Σχεδόν οι 8 στους 10 συμφωνούν με τα αιτήματά τους – Η πλειοψηφία συμφωνεί και με τα μπλόκα

Δημοσκόπηση Interview: Πάνδημη υποστήριξη στους αγρότες – Σχεδόν οι 8 στους 10 συμφωνούν με τα αιτήματά τους – Η πλειοψηφία συμφωνεί και με τα μπλόκα

To 76% των Ελλήνων απαντούν ότι οι αγρότες έχουν δίκιο - Ακόμα και για το ευαίσθητο θέμα των μπλόκων το 53% τα στηρίζει

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Η φύση δεν εκδικείται αλλά ενίοτε μας θυμίζει με τραγικούς τρόπους ότι δεν χωρά στα καλούπια της υποκειμενικής «φιλοζωίας» μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Γεώργιος Αποστολάκης – Το αγροτικό ζήτημα σήμερα: Η Ελλάδα μπροστά σε μια ιστορική σύγκρουση

Γεώργιος Αποστολάκης – Το αγροτικό ζήτημα σήμερα: Η Ελλάδα μπροστά σε μια ιστορική σύγκρουση

Ο κ. Γεώργιος Αποστολάκης γράφει για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών. Το αγροτικό ζήτημα σήμερα: Η Ελλάδα μπροστά σε μια ιστορική σύγκρουση.

Κοινωνία
Κοινωνία: Καραμανλής – Σαμαράς: Στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση για το αγροτικό – «Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα!»

Καραμανλής – Σαμαράς: Στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση για το αγροτικό – «Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα!»

Σαμαράς: «Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το μέλλον των παιδιών τους» - Καραμανλής: «Μείζονα εθνική απειλή η ερήμωση της υπαίθρου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Με «διαίρει και βασίλευε» προσπαθεί να στρέψει τον λαό κατά των αγροτών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με «διαίρει και βασίλευε» προσπαθεί να στρέψει τον λαό κατά των αγροτών

Χαρακτήρισε «ακραίες» και «τυφλές» τις κινητοποιήσεις, ενώ έφτασε ακόμα και να υπενθυμίσει στον λαό ότι έρχονται... Χριστούγεννα

Κοινωνία