ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντώνης Κανάκης κατά Γεωργιάδη: «Γιατί υπερασπίζεσαι τον Πορτοσάλτε; Είστε συνεργάτες; Τι βία είναι αυτή που μας ασκείτε;»

Είναι προτεραιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη να υπερασπιστεί τον Άρη Πορτοσάλτε, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη; Απασφάλισε ο Αντώνης Κανάκης
Αντώνης Κανάκης κατά Γεωργιάδη: «Γιατί υπερασπίζεσαι τον Πορτοσάλτε; Είστε συνεργάτες; Τι βία είναι αυτή που μας ασκείτε;»

Αντώνης Κανάκης: Μετά από – σχεδόν – μία τετραετία που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας, έχει γίνει περισσότερο από ξεκάθαρο πως οι ελεύθερες και αντικειμενικές απόψεις στα ΜΜΕ ενοχλούν σφόδρα το Μαξίμου.

Ακόμα και αυτές τις μέρες που όλος ο ελληνικός λαός «βράζει» από οργή για την πολιτική ανικανότητα που μας οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, κυβερνητικοί όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντί να νοιώσουν ντροπή για όσα έγιναν και να σωπάσουν, κάνουν κομματική προπαγάνδα πάνω από τα μνήματα 57 νεκρών. Και αντί να στέκονται με σεβασμό δίπλα στις οικογένειες που πενθούν απαρηγόρητες, έχουν την αγωνία πώς να στηρίξουν τους δημοσιογράφους που λειτουργούν ως κατεξοχήν φερέφωνα της κυβέρνησης.

Αυτό ακριβώς το θέμα έθιξε ο Αντώνης Κανάκης στη χθεσινή εκπομπή των «Ράδιο Αρβύλα» η οποία – δεδομένων των τραγικών συνθηκών – δεν είχε κανέναν σατυρικό χαρακτήρα, άλλα εξόχως καταγγελτικό, μιας και οι παρουσιαστές τα είπαν «έξω από τα δόντια» για πολιτικούς και δημοσιογράφους που δεν έχουν δείξει τον παραμικρό σεβασμό στο δράμα όλων αυτών των οικογενειών και στις ψυχές που έφυγαν τόσο άδικα.

Ο Αντώνης Κανάκης άσκησε δριμεία κριτική στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μην έχοντας την παραμικρή ενσυναίσθηση, επέλεξε πως αυτές τις μαύρες μέρες για τη χώρα ήταν κατάλληλη στιγμή για να υπερασπιστεί – μέσω τηλεοπτικής εκπομπής – τον… Άρη Πορτοσάλτε, για τις ανεκδιήγητες δηλώσεις που έκανε μία μέρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης Πορτοσάλτε είχε πει συγκεκριμένα ότι τα δυστυχήματα είναι «θυσίες» που έχουν ως αποτέλεσμα την… βελτίωση των υποδομών:

«Έχω την αίσθηση πως όταν έγινε το ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα και χάθηκαν άνθρωποι έξω από την Πάρο εκσυγχρονίσαμε την ακτοπλοΐα.

Μπήκαν καινούρια καράβια. Όταν έγιναν τρία δυστυχήματα, δύο στα Τέμπη με τους φίλους του ΠΑΟΚ και ένα με τα μαθητούδια από την Ημαθία και το τρίτο στον Άγιο Κωνσταντίνο πάλι με μαθητές, αποφασίσαμε να κάνουμε οδικό δίκτυο, φτιάξαμε σήραγγες και τρένου και δρόμων.

Άρα, έπρεπε δυστυχώς να πεθάνουν… και εκεί παιδιά. Παιδιά σχολείου. Δυστυχώς. Αν μου επιτρέπετε, η θυσία είναι θυσία, έγινε, δυστυχώς. Έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσουμε εκτός και αν έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον ΟΣΕ και να πεθάνουμε το τρένο στην Ελλάδα», είχε πει ο φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος σε ένα απόγειο αναλγησίας.

Ενώ οι λαμαρίνες από τα τρένα δεν είχαν ακόμα κρυώσει και οι οικογένειες δεν ήξεραν αν θα βρουν κάτι να θάψουν, ένας δημοσιογράφος βγήκε από την δημόσια συχνότητα της ΕΡΤ για να πει πως το παιδί τους έγινε… θυσία για να εξευμενιστεί ο «θεός» της «ανάπτυξης» που θα φέρει ο… Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και αυτήν την εκτρωματική δήλωση που προκάλεσε διάχυτη οργή στον κόσμο, βγήκε ο Άδωνις Γεωργιάδης για να την υπερασπιστεί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, λέγοντας – μάλιστα – χαρακτηριστικά «Εγώ δεν θα το αφήσω έτσι»! Ο υπουργός Ανάπτυξης διάβασε μάλιστα στον «αέρα» ολόκληρη την ανάρτηση του Πορτοσάλτε που είχε κάνει στο twitter και υπερασπιζόταν τον εαυτό του, στην οποία χαρακτήριζε «φασιστοειδή» όσους αντέδρασαν και υποστήριζε πως επιχειρείται «δολοφονία χαρακτήρα». Δηλαδή ούτε λίγο – ούτε πολύ ο υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης, λειτούργησε ως… εκπρόσωπος τύπου του Άρη Πορτοσάλτε! Σε τέτοια ξεδιαντροπιά έχουν φτάσει τα κομματικά «κολλητιλίκια».

Κανάκης: «Τι σόου είναι αυτό μπροστά στα μάτια μας;»

Βλέποντας αυτό το θέατρο του παραλόγου, ο Αντώνης Κανάκης αναρωτήθηκε αυτό που πέρασε από το μυαλό κάθε σοβαρά σκεπτόμενου πολίτη. Γιατί ο υπουργός Ανάπτυξης υπερασπίζεται τον Άρη Πορτοσάλτε και μάλιστα σε τέτοιες στιγμές;

«Αυτή τη στιγμή ο υπουργός νιώθει ότι στις προτεραιότητες του είναι να υπερασπιστεί τον Πορτοσάλτε; Για πες μας ρε Άδωνι, γιατί έχουμε απορία, τι ακριβώς σχέση έχετε με τον Πορτοσάλτε; Τι είστε; Κολλητοί; Συγγενείς; Συνεργάτες; Γιατί εσύ είσαι ένας πολιτικός και αυτός είναι ένας δημοσιογράφος, ο οποίος υποτίθεται σε ελέγχει».

«Τι σόου είναι αυτό που στήνεται μπροστά στα μάτια μας; Τι βία είναι αυτή που μας ασκείτε;», αναρωτήθηκε ακόμα ο παρουσιαστής.

Δυστυχώς σε αυτή την χώρα τα αυτονόητα έχουν γίνει πολυτέλεια για να τα ρωτάς. Η πραγματικότητα είναι πως ο Άρης Πορτοσάλτε στην εκπομπή που εμφανίζεται στον ΣΚΑΪ, μόνο ψηφοδέλτια της ΝΔ δεν έχει μοιράσει ακόμα. Έφτασε στο σημείο να προτρέψει τους τηλεθεατές να… ψηφίσουν ΝΔ και της δώσουν αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές, λέγοντας συγκεκριμένα ότι πρέπει να δοθεί «από την πρώτη Κυριακή 35-36% στη Νέα Δημοκρατία, για να έρθει η αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές για να μην χαλάμε χρόνο για τα δεδομένα».

Οπότε δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς για ποιο λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίζεται με τόσο πάθος τον Άρη Πορτοσάλτε. Ο Αντώνης Κανάκης απλά μίλησε για τα αυτονόητα, αυτά που θα έπρεπε να ισχύουν σε μια κανονική χώρα και όχι σε ένα μπάχαλο διαπλεκόμενων συμφερόντων, όπως είναι η σημερινή Ελλάδα. Μια χώρα όπου η ασέβεια απέναντι στους νεκρούς είναι μια πολιτική «κανονικότητα».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αντώνης Κανάκης κατά Γεωργιάδη: «Γιατί υπερασπίζεσαι τον Πορτοσάλτε; Είστε συνεργάτες; Τι βία είναι αυτή που μας ασκείτε;»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.