ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία 18/2: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ (vids)

Ποια μέσα θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις
Απεργία 18/2: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ (vids)

Ακινητοποιημένα θα μείνουν την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου το μετρό, το τραμ, τα λεωφορεία, αλλά και τα τρόλεϊ, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι των ΜΜΜ συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) σαν μια κίνηση αντίδρασης στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιβεβαίωσε ο ιατροδικαστής τη σεξουαλική κακοποίηση του νεκρού βρέφους

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από την πλευρά της ανακοίνωσε πως όλες οι αμαξοστοιχίες της – δηλαδή προαστιακός και τρένα σε όλη τη χώρα – θα κινηθούν κανονικά.

Δεμένα πλοία

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, δεμένα θα παραμένουν τα πλοία την Τρίτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) ενημερώνει πως η απεργία ξεκινά αύριο Τρίτη στις 00.01 και ολοκληρώνεται στις 24.00.

Απεργούν οι δικαστικοί

Να συμμετάσχουν στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου κάλεσε τα μέλη της η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ).

Με ανακοίνωσή της, η ΟΔΥΕ επεσήμανε ότι διεκδικεί κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου», επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, καθώς και να μην ιδιωτικοποιηθεί η δημόσια ασφάλιση.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το σωματείο υπαλλήλων δικαστικής φυλακής Κορυδαλλού γνωστοποίησε πως θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Απέχουν οι δικηγόροι

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και δικηγόροι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επιβολή τέλους δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές.

Όπως ανακοίνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), επικυρώθηκε η απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος της 11.1.2020 για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δικηγόροι της Αθήνας θα απέχουν από τα καθήκοντά τους συμμετέχοντας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον ΔΣΑ, την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έχουν ήδη επικυρώσει και τα ΔΣ των Δικηγορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, καθώς και το σύνολο σχεδόν των υπολοίπων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση

Τη συμμετοχή της στην απεργία ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, αύριο Τρίτη.

Χωρίς δακτύλιο

Στο μεταξύ, λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν θα ισχύει αύριο Τρίτη ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. θα επιτρέπεται η χρήση των λεωφορειολωρίδων από όλα τα οχήματα.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος αφανίζει με αδίστακτο τρόπο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας - «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα - ένα...»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Κάλεσμα προς τα πατριωτικά κόμματα πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, αλλιώς «σε λίγες δεκαετίες οι ευρωπαίοι θα γίνουν μειοψηφία στις χώρες τους»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία
Κοινωνία: Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Απίστευτες δηλώσεις - Ο Βασίλης Κικίλιας κάνει τη... χάρη στους αγρότες να διαδηλώσουν αλλά τους λέει να κάνουν στην... άκρη για να μην ενοχλούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Τη δουλειά που όφειλε να κάνει ο δήμος εδώ και χρόνια, την έκανε με μια ακτιβιστική πράξη ο Κωσταντίνος Τσιφτσόπουλος

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Τον κατάπτυστο χάρτη που κυκλοφορεί σε επίσημο φυλλάδιο, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης

Κοινωνία
Κοινωνία: Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ  –  Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

«Οι πολιτικοί υπεύθυνοι παραμένουν ΠΑΝΤΑ εκτός κάδρου, ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!, προστατευμένοι από το άρθρο 86»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

O Άρης Πορτοσάλτε εμφάνισε την ακρίβεια ως... ανάπτυξη και ο Αντώνης Κανάκης δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο

Κοινωνία