ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη καταγγελία: Καήκαμε από πυροσβέστες που δήλωναν ότι αυτά τα σπίτια θα καούν επειδή είναι παράνομα

Σοκαριστική καταγγελία για τις φωτιές της Εύβοιας από κάτοικο της περιοχής.
Απίστευτη καταγγελία: Καήκαμε από πυροσβέστες που δήλωναν ότι αυτά τα σπίτια θα καούν επειδή είναι παράνομα

Σε μία απίστευτη καταγγελία προέβει επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Εύβοια για την προσπάθεια κατάσβεσης των φωτιών στην περιοχή.

Ο κύριος Αγησίλαος Βούλγαρης ζει και δραστηριοποιείται ως ξυλουργός στην Τσαπουρνιά Εύβοιας από το 1982. Ως κάτοικος της περιοχής, έχασε από τις καταστροφικές φωτιές τόσο το σπίτι του όσο και την επιχείρηση του. Όπως δήλωσε ο ίδιος φιλοξενείτε αυτή την περίοδο σε σπίτι φίλου μέχρι να δουν αυτός και η οικογένεια του τι θα κάνουν.

Σήμερα το πρωί μίλησε στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» και συγκλόνισε με τις αποκαλύψεις του.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βούλγαρης, άφησε αιχμές προς κάθε αρμόδια κατεύθυνση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Όπως ο ίδιος δήλωσε «Η αντιμετώπιση που έγινε είχε μία προχειρότητα άνευ προηγουμένου. Υπήρχαν και καταστάσεις που λεγόντουσαν και ψέματα. Αρκεί κάποιος να κοιτάξει τα ανεμόμετρα των ημερών για να καταλάβει ότι οι άνεμοι ήταν με το μέρος μας. Ήταν από 1-3 μποφόρ και πολύ σπάνια φτάσανε τα 5. Αυτό παρουσιάστηκε ως θυελλώδεις άνεμοι. Μου φαίνεται παράλογο όλο αυτό το πράγμα.»

Η απίστευτη καταγγελία 

Εντύπωση όμως έκαναν οι καταγγελία του για πυροσβέστες που αφήνανε σπίτια να καούνε επειδή τα θεωρούσαν παράνομα.

«Καήκαμε από πυροσβέστες που δηλώναν ότι αυτά τα σπίτια θα καούνε γιατί είναι παράνομα! Αν είναι δυνατόν να λέει κάποιος αυτά τα πράγματα και να ναι πυροσβέστης!» τόνισε αγανακτισμένος ο κύριος Βούλγαρης. «Δεν το λέγανε όλοι προφανώς», σημείωσε στη συνέχεια.

Στις δηλώσεις του, ο Ευβοιώτης επιχειρηματίας, μίλησε και για την προσπάθεια των Ρουμάνων Πυροσβεστών, λέγοντας πως στην περιοχή κυκλοφορεί μεταξύ σοβαρού και αστείου ένα ανέκδοτο. «Το ανέκδοτο της περιοχής είναι μαζέψτε του Ρουμάνους πυροσβέστες γιατί θα τα σβήσουν όλα!». Oι Ρουμάνοι πυροσβέστες ήταν αποδοτικοί και σβήνανε τις φωτιές σύμφωνα με τον ίδιο. Αντίθετα για την ελληνική πυροσβεστική δύναμη ανέφερε ότι « Οι δικοί μας άνθρωποι δεν είχανε νερό δεν είχανε τα μέσα δεν ξέρανε πως να το κάνουν».

«Κυρίως έχει διαλυθεί η ενότητα που υπήρχε μέσα στο χωριό. Μέσα σε πολλά χρόνια, δεν το έκανε το σημερινό κράτος, κάνουν εδώ και δεκαετίες. Τα τελευταία χρόνια έχει διαλυθεί οποιοσδήποτε μηχανισμός υπήρχε που έσβηνε τις φωτιές. » τόνισε στο τέλος ο κύριος Βούλγαρης.

 

 

 

Διαβάστε Επίσης:

Φωτιές: Η ενορία του Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων πήγε στη Βόρεια Εύβοια και πρόσφερε βοήθεια

Συγκλονίζει ο εθελοντής Άγγελος Βασιλείου για τις φωτιές: «Φοβήθηκα…»

Φωτιές: Τώρα καθαρίζουν τα δάση που κάηκαν – Κάνουν έργα για να μην πνιγούμε

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτη καταγγελία: Καήκαμε από πυροσβέστες που δήλωναν ότι αυτά τα σπίτια θα καούν επειδή είναι παράνομα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.