ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο περιστατικό με τα «κοράκια» των funds να κάνουν ό,τι θέλουν: Μπήκαν στο σπίτι ανάπηρης γυναίκας από το μπαλκόνι!

«Έχεις 5 λεπτά να φύγεις» φώναζαν σε γυναίκα που είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι - Απίστευτη αγριότητα από τα «κοράκια» των funds
Απίστευτο περιστατικό με τα «κοράκια» των funds να κάνουν ό,τι θέλουν: Μπήκαν στο σπίτι ανάπηρης γυναίκας από το μπαλκόνι!

Οργή και φρίκη προκαλεί η νέα υπόθεση επιχειρούμενης έξωσης μετά από πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, η οποία αποκαλύπτει μέχρι που είναι ικανά να φτάσουν τα «κοράκια» των funds για να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών. Μετά τις εικόνες – σοκ στην Καστοριά όπου αστυνομικοί πέταξαν στον δρόμο έναν ιδιοκτήτη ξενοδοχείου σαν να ήταν εγκληματίας, σε ένα νέο περιστατικό που συνέβη στον Άγιο Παντελεήμονα Αθήνας, τα «κοράκια» έφτασαν σε σημείο να πηδήξουν σε μπαλκόνι για να εισβάλουν στο σπίτι μιας ανάπηρης γυναίκας!

Πρόκειται για μια γυναίκα με 68% ποσοστό αναπηρίας που βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, ζει με ένα πενιχρό αναπηρικό επίδομα και μην μπορώντας να αποπληρώσει το στεγαστικό της δάνειο, έχασε το σπίτι της αφού δεν μπόρεσε να έρθει σε μια συμφωνία με το fund που ανέλαβε να της το πάρει.

Η γυναίκα είχε στεγαστικό δάνειο 90.000 ευρώ αλλά από την στιγμή που εμφανίστηκαν τα προβλήματα αναπηρίας δεν μπόρεσε να συνεχίσει να δουλεύει και να το αποπληρώσει.

Έτσι, έχασε την κατοικία της για 46.000 ευρώ και σαν να μην έφτανε το ότι έχει να αντιμετωπίσει τη σοβαρή πάθηση της (πάσχει με ρευματοαρθρίτιδα από το 2016), έζησε τον εφιάλτη να προσπαθούν να της παραβιάσουν την πόρτα και στη συνέχεια να βλέπει έναν άνθρωπο να εισβάλλει από το μπαλκόνι και να της χτυπάει το παράθυρο για να μπει στο σπίτι και να ανοίξει την πόρτα από μέσα!

Η κυρία Ευδοκία Παπαθανασίου περιέγραψε στο OPEN τις εφιαλτικές στιγμές μιας απίστευτης βαρβαρότητας που έζησε στο σπίτι της την περασμένη Παρασκευή (24/2). «Ξαφνικά ακούω την πόρτα να κάνει “χρατς -χρατς” και φοβήθηκα μην είναι κλέφτες. Μετά άκουσα ότι άρχισαν να χτυπούν με μπουνιές. Τους ρώτησα “ποιος είναι;” και μετά τους ζήτησα να περιμένουν λίγο για να τους ανοίξω. Πήρα τηλέφωνο την κυρία που με βοηθάει και έχει τα κλειδιά στο σπίτι» είπε αρχικά.

Η κα Παπαθανασίου ανέφερε πως λίγο μετά από τα χτυπήματα με μπουνιές στην πόρτα, είδε ένα άτομο να πηδάει από το διπλανό μπαλκόνι στο δικό της (!) και να της χτυπάει το τζάμι για να του ανοίξει. «Του είπα “δεν μπορώ να σου ανοίξω, είμαι ανάπηρη”. Ανοίξανε την πόρτα και άνοιξαν και εκείνου την μπαλκονόπορτα. Μου είπαν “έχεις πέντε λεπτά διορία να μαζέψετε τα πάντα και να βγείτε έξω”» συνέχισε.

Η τρομοκρατημένη γυναίκα ζήτησε από τα άτομα αυτά να της δώσουν δυο – τρεις μήνες διορία για να μαζέψει τα πράγματα της και να φύγει αξιοπρεπώς από το σπίτι της. Παρόλα αυτά, οι εισβολείς ήταν ανένδοτοι και της πέταξαν μια σακούλα με τα φάρμακα της και την τσάντα της, επιμένοντας να αναχωρήσει άμεσα.

 «Δεν με άφηναν ούτε τηλέφωνο να πάρω. Ήθελα να κάνω την ανάγκη μου και δεν μπορούσα. Μια γυναίκα μου φώναζε “τέλειωνε θα έρθουν να σε πάρουνε”… δεν είχε καρδιά;» αναρωτήθηκε η κυρία Ευδοκία.

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την απανθρωπιά και την βαναυσότητα με την οποία λειτουργούν τα εντεταλμένα όργανα των funds και των τραπεζών. Μια ανάπηρη γυναίκα έγινε ένα απροστάτευτο θύμα μιας νόμιμης τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεπικουρούμενη από την απόφαση του Αρείου Πάγου κανονικοποιεί την λεηλασία των σπιτιών και επιτρέπει τον τραμπουκισμό του ασύλου, την βία και την αρπαγή περιουσιών.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε περιπτώσεις που είχαν παραβιαστεί πόρτες είτε με κλειδαράδες είτε ακόμα και με ηλεκτρικά πριόνια, όπως έγινε με την περίπτωση της Ιωάννας Κολοβού. Όμως με την περίπτωση της κυρίας Παπαθανασίου, μάθαμε πως τα «κοράκια» είναι τόσο αφοσιωμένα στο απάνθρωπο έργο τους που δεν διστάζουν να κάνουν ακόμα και… ακροβατικά!

Τι άλλο θα δούμε στην Ελλάδα του 2023 άραγε; «Κοράκια» να ζώνουν τα σπίτια δανειοληπτών με… ελικόπτερα; Που θα φτάσει αυτό το όργιο αναλγησίας;

Ο κόσμος ζει με μισθούς και επιδόματα πείνας και την ίδια στιγμή η ακρίβεια οργιάζει. Χιλιάδες νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στα βασικά έξοδα για να επιβιώσουν. Πόσο μάλλον δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάλγητες απαιτήσεις των funds οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις αρνούνται να κάνουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή δανείων, που να προσαρμόζονται στις πραγματικές δυνατότητες του νοικοκυριού.

Το μόνο ευτυχές σε αυτήν την υπόθεση ήταν πως η έξωση της κυρίας Παπαθανασίου τελικά απετράπη τόσο από συλλογικότητες που μαζεύτηκαν στο σημείο όσο και από αξιωματικό της Αστυνομίας που επενέβη και έδιωξε τελικά τους άνδρες. «Ο αστυνομικός τους είπε ότι δεν μπορεί να με βγάλει από το σπίτι γιατί δεν είμαι εγκληματίας» κατέληξε η 50χρονη. Για πόσο όμως θα μπορέσει να κρατήσει το σπίτι της αυτή η γυναίκα;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτο περιστατικό με τα «κοράκια» των funds να κάνουν ό,τι θέλουν: Μπήκαν στο σπίτι ανάπηρης γυναίκας από το μπαλκόνι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.