ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλακίζονται μέλη του «κυκλώματος χρυσού»

Εντός της ημέρας θα μείνουν ελεύθεροι οκτώ από τους κατηγορούμενους
Αποφυλακίζονται μέλη του «κυκλώματος χρυσού»

Στην ανάκληση των προσωρινών κρατήσεων και για τους οκτώ κατηγορούμενους από το αποκαλούμενο «κύκλωμα χρυσού», προχωρά τις επόμενες ώρες η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, αναμένεται η γνωμοδότηση αρμόδιου εισαγγελέα προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αποφυλάκιση όλων των κατηγορουμένων.

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του γνωστού ενεχυροδανειστή, ανέφερε σε αναλυτικές δηλώσεις του: «Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια προς τιμήν της και ανακοίνωσε ότι κατάφερε με ερωτήματά της, την απάντηση της ΑΑΔΕ, της μονής αρμόδιας αρχής για να καταλογίζει δασμούς και να ελέγχει παραβάσεις».

Πρόσθεσε πως η δικαστική λειτουργός ενεργοποίησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία για την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων, και συνέχισε:

«Σε λίγες ώρες εκτιμώ ότι όλοι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Είναι ένα σημαντικό μήνυμα της Δικαιοσύνης με πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά η απάντηση ήρθε».

Σύμφωνα με τον Αλ. Κούγια δεν υπήρξε ποτέ αδίκημα λαθρεμπορίας. «Είναι κωμικό δημιούργημα ουσιαστικά και νομικά. Δεν γνωρίζω αν η δικαιοσύνη θα στραφεί κατά δημιουργούς αυτής της φαρσοκωμωδίας. Δεν υπήρξε ποτέ αδίκημα στην υπόθεση αυτή. Αν υπήρξαν φορολογικές παραβάσεις ή μικρά πλημμελήματα είναι άλλο ζήτημα».

Αντίστοιχα, ο συνήγορος Δημήτρης Κακόγιαννος υποστήριξε: «Είναι μία κακή νομική τροφή από μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα», ενώ ο δικηγόρος Επαμεινώνδας Παπαδέας είπε: «Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, μία μητέρα δύο ανήλικων βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη».

Πηγή: news247

Αλέξης Κούγιας: Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης του ενεχυροδανειστή

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Ο κόσμος (κυριολεκτικά) καίγεται κι εμείς ασχολούμαστε με τις… γόβες του Μπισμπίκη

Ο κόσμος (κυριολεκτικά) καίγεται κι εμείς ασχολούμαστε με τις… γόβες του Μπισμπίκη

Μια κιτς φωτογράφηση που κανένας δεν χρειαζόταν - Το woke κατεστημένο ακολουθεί τον χαβά του, ενώ διανύουμε συνταρακτικές μέρες

Κοινωνία
Κόσμος: Τραμπ προς Ιράν μετά την επίθεση του Ισραήλ: «Κάντε συμφωνία για τα πυρηνικά πριν να είναι πολύ αργά» – Τι δείχνει η στάση των ΗΠΑ για την κλιμάκωση

Τραμπ προς Ιράν μετά την επίθεση του Ισραήλ: «Κάντε συμφωνία για τα πυρηνικά πριν να είναι πολύ αργά» – Τι δείχνει η στάση των ΗΠΑ για την κλιμάκωση

Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν ότι οι επόμενες ισραηλινές επιθέσεις θα είναι πολύ πιο βάναυσες - Τα τετελεσμένα του Ισραήλ υποβαθμίζουν το κύρος των ΗΠΑ στον Κόλπο

Κόσμος
Κοινωνία: Σφοδρά πυρά του ρωσικού Τύπου για Κυριάκο Μητσοτάκη: «Λειτουργεί χωρίς λογική ενώ η Ελλάδα είναι χρεωμένη μέχρι τα αυτιά»

Σφοδρά πυρά του ρωσικού Τύπου για Κυριάκο Μητσοτάκη: «Λειτουργεί χωρίς λογική ενώ η Ελλάδα είναι χρεωμένη μέχρι τα αυτιά»

«Η Ελλάδα διεκδικεί πράγματα στην Ουκρανία που είναι πάνω από τις δυνάμεις της» σημειώνει σε άρθρο της ρωσίδα αναλύτρια

Κοινωνία
Κοινωνία: «Φουρτούνες» στο Μαξίμου προκάλεσαν τα πυρά Βαληνάκη για τις υποχωρήσεις στα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο

«Φουρτούνες» στο Μαξίμου προκάλεσαν τα πυρά Βαληνάκη για τις υποχωρήσεις στα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο

Για «διπλή υποχώρηση» Μητσοτάκη στο Αιγαίο έκανε λόγο ο Γιάννης Βαληνάκης, καταγγέλλοντας τα 6 ν.μ και την εξαίρεση των Δωδεκανήσων

Κοινωνία
Κοινωνία: Γκόγκα Λεβιάν: Υπόδειγμα ηρωισμού και μεγαλοψυχίας έγινε ο Αλβανός που βούτηξε για να σώσει τα παιδιά στον ποταμό Άραχθο

Γκόγκα Λεβιάν: Υπόδειγμα ηρωισμού και μεγαλοψυχίας έγινε ο Αλβανός που βούτηξε για να σώσει τα παιδιά στον ποταμό Άραχθο

Ο Γκόγκα έδωσε ευκαιρία στα 2 παιδιά να παλέψουν για τη ζωή τους - «Είμαι ξένος, αλλά είμαι άνθρωπος. Έκανα αυτό που θα έκανε κάθε πατέρας»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ανελέητοι διωγμοί και ένοχη σιωπή: Έρευνα αποδεικνύει ότι ο Χριστιανισμός είναι η πιο άγρια διωκόμενη πίστη σε όλο τον κόσμο

Ανελέητοι διωγμοί και ένοχη σιωπή: Έρευνα αποδεικνύει ότι ο Χριστιανισμός είναι η πιο άγρια διωκόμενη πίστη σε όλο τον κόσμο

Κανένας δεν μιλά γι' αυτό το έγκλημα - Περισσότεροι από 380 εκατομμύρια χριστιανών παγκοσμίως αντιμετωπίζουν διακρίσεις και διώξεις για την πίστη τους

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κυβέρνηση εθνικής καταστροφής: Μετέτρεψαν τα οικόπεδα των Ελλήνων σε χωράφια (και) για να εγκατασταθούν λαθρομετανάστες σύμφωνα με το ΠΔ του Απριλίου!

Κυβέρνηση εθνικής καταστροφής: Μετέτρεψαν τα οικόπεδα των Ελλήνων σε χωράφια (και) για να εγκατασταθούν λαθρομετανάστες σύμφωνα με το ΠΔ του Απριλίου!

Το ανθελληνικό Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει δημιουργία hot spots με 100 αλλοδαπούς ανά περιοχή, σε 16.000 οικισμούς σε όλη την Ελλάδα!

Κοινωνία
Κοινωνία: Γιώργος Παράσχος: Μια συγκλονιστική συνέντευξη για τη μάχη του με τον καρκίνο – Μοναδικά λόγια ελπίδας για πίστη στο Θεό, συγχώρεση και προσευχή

Γιώργος Παράσχος: Μια συγκλονιστική συνέντευξη για τη μάχη του με τον καρκίνο – Μοναδικά λόγια ελπίδας για πίστη στο Θεό, συγχώρεση και προσευχή

«Μιλήστε του Θεού βρε παιδιά. Θα σας ακούσει» είπε ο Γιώργος Παράσχος προς όλους τους καρκινοπαθείς, σε μια υπέροχη ομολογία πίστης

Κοινωνία
Οικονομία: Σε ποιες περιοχές πωλούνται πιο γρήγορα τα σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε ποιες περιοχές πωλούνται πιο γρήγορα τα σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τα ακίνητα φεύγουν γρήγορα μόνο σε συγκεκριμένες ζώνες. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης κρατά τα σκήπτρα, ενώ στην Αθήνα η αγορά κινείται ταχύτερα στα ανατολικά προάστια.

Οικονομία