Παναγιώτης Αρκουμανέας

Σύντομα αναμένεται να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σύντομα αναμένεται να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας σημείωσε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αλλά και τη βοήθεια που έχουν δώσει τα εμβόλια.

Παράλληλα, ανέφερε πως θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες. Τόνισε πως άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί περίπου το 70%, ενώ με μία δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού.

Αναφερόμενος στην ινδική μετάλλαξη Δέλτα, ο κύριος Αρκουμανέας διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση παγκοσμίως γίνεται για αυτή την μετάλλαξη, η οποία είναι η πιο μεταδοτική, υπογραμμίζοντας πάντως πώς με μια δόση του εμβολίου η κάλυψη είναι έως και 35% ενώ με δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού η κάλυψη ανέρχεται στο 90%.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι όσοι έρχονται από τη Βρετανία εξετάζονται όλοι, λόγω του ότι η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί αυτήν την στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κύριος Αρκουμανέας πρόσθεσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες  στη χώρα μας παρατηρείται βελτίωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας.

Αναφερόμενος δε στους πρώτους μήνες  της πανδημίας σημείωσε  ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολοι.  “Είχαμε δεχθεί 40 χιλιάδες κλήσεις την ημέρα, στο πικ της πανδημίας, έπαιρναν τηλέφωνο να ρωτήσουν πώς να βάλουν θερμόμετρο” ανέφερε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα προφητικά λόγια του πιλότου για τη δολοφονία της Καρολάιν

Καρολάιν: Η μητέρα της έπαθε σοκ μόλις έμαθε ποιος είναι ο δολοφόνος!

Έγκλημα στα Γλυκά στα Νερά: Μεθοδευμένα από την ΕΛ.ΑΣ. όσα έλεγε η Μυλωνοπούλου