ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομία: «Δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια»

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών...
Αστυνομία: «Δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια»

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, σχολιάζοντας όλα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό:

«Για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο Ο.Α.Κ.Α., η θέση των Ενώσεών μας είναι σαφής, για όλα φταίει η Αστυνομία!!! Δε φταίνε ούτε οι χούλιγκανς, οι ομάδες, η διοργανώτρια αρχή, οι παράγοντες – οπαδοί, το τοξικό κλίμα, η ρητορική μίσους, μόνο η Αστυνομία.

Η λύση για εμάς είναι μία, να φύγει τώρα η Αστυνομία από τα γήπεδα – αρένες. Να φύγει γιατί όσο είναι παρούσα γίνονται τα εξής:

– Αν ακολουθήσει συντηρητική στάση, φταίει γιατί δεν έγιναν συλλήψεις και επέτρεψε στους χούλιγκανς να κάνουν επεισόδια.

– Αν ακολουθήσει πιο επιθετική τακτική, φταίει γιατί δυναμίτισε το κλίμα και ξεσήκωσε τον «υπέροχο κόσμο».

– Οι συνάδελφοι που κάνουν χρέη στατικών δυνάμεων, χρησιμοποιούνται ως σεκιούριτι της κάθε ανώνυμης εταιρείας και είναι υποψήφια θύματα ξυλοδαρμού από κάποιους «κυρίους» που επιχειρούν με τη βία να εισέλθουν «τζάμπα» στο γήπεδο της ομάδος τους.

– Οι συνάδελφοι των διμοιριών κάνουν τον στόχο ώστε να εξασκούνται οι χούλιγκανς στη σκοποβολή.

– Η ομάδα που οι οπαδοί της κάνουν τα επεισόδια (επειδή χάνει, επειδή έχουν πρόβλημα με τη διοίκησή της κλπ) πάντα κατηγορεί την Αστυνομία για υπερβάλλοντα ζήλο.

– Η ίδια ομάδα όταν αγωνίζεται εκτός έδρας απαιτεί να την συνοδεύει ένας μικρός «στρατός».

– Ο εκάστοτε επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων πρέπει να λύσει την παραπάνω εξίσωση και αν τελικά δεν τη λύσει, κινδυνεύει να θεωρηθεί από τους ανωτέρους του ως αποκλειστικός υπεύθυνος.

– Κάθε Σαββατοκύριακο, σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες αστυνομικοί αντί να είναι στην υπηρεσία των πολιτών, διατίθενται μέτρα τάξης στα γήπεδα.

– Οι εκατοντάδες τραυματίες αστυνομικοί, κάθε χρόνο στις αθλητικές εκδηλώσεις, για ορισμένους δεν λογίζονται ως εργαζόμενοι που κινδυνεύουν.

Για όλα τα παραπάνω οι Ενώσεις της Αττικής μαζί με την Ομοσπονδία μας διοργάνωσαν Ημερίδα για την Αθλητική Βία και το ρόλο της ΕΛ.ΑΣ. στις αθλητικές εκδηλώσεις στις 18-6-2018. Η Ημερίδα διεξήχθη παρουσία της τότε Πολιτικής και Φυσικής ηγεσίας του Σώματος, του Υφυπουργού Αθλητισμού, πολιτικών κομμάτων, φορέων, εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας με εξειδίκευση στα ζητήματα Αθλητικής Βίας. Παρά την τότε διεξοδική συζήτηση και τις προτάσεις που διατυπώθηκαν, η κατάσταση δεν άλλαξε αφού όλα όσα συμβαίνουν είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας.

Αν δεν αποφασίσουμε ότι οι χούλιγκανς δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια, ότι ο αθλητισμός δεν είναι πεδίο πολιτικών και επιχειρηματικών αντιπαραθέσεων, ότι πρέπει να γίνουμε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σ’ όλα τα επίπεδα, θα συζητάμε πάντα τα ίδια, θα ξεχνάμε και θα περιμένουμε το επόμενο μπάχαλο για να χύσουμε κροκοδείλια δάκρυα. Ως τότε θα φταίει μόνο η Αστυνομία…».

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Καταπέλτης ο Αντώνης Κανάκης για τις υποκλοπές: «Βγήκαν δικογραφίες και κουνάνε τις ουρίτσες τους υποστηρίζοντας τα αδικαιολόγητα»

Καταπέλτης ο Αντώνης Κανάκης για τις υποκλοπές: «Βγήκαν δικογραφίες και κουνάνε τις ουρίτσες τους υποστηρίζοντας τα αδικαιολόγητα»

«Δεν θεώρησαν αρκετά σοβαρό ότι το αφεντικό τους, τους παρακολουθούσε όλους» είπε ο Αντώνης Κανάκης για τις αμήχανες δηλώσεις Γεραπετρίτη στη Ράνια Τζίμα

Κοινωνία
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Φωτιές» άναψε στον Βορίδη το εμπιστευτικό έγγραφο Βάρρα που τον ενημέρωνε για τα αίσχη του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Πρώτη φορά το βλέπω» απαντά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Φωτιές» άναψε στον Βορίδη το εμπιστευτικό έγγραφο Βάρρα που τον ενημέρωνε για τα αίσχη του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Πρώτη φορά το βλέπω» απαντά

Ο Μάκης Βορίδης ισχυρίζεται ότι ίσως του... παράπεσε το έγγραφο - Για ψευδορκία στην Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ τον κατηγορεί η αντιπολίτευση

Κοινωνία
Κοινωνία: Συγκλόνισε ο Μητροπολίτης Ιωάννης στο μνημόσυνο των 7 οπαδών του ΠΑΟΚ στο σημείο της τραγωδίας: «Το ταξίδι τους τελείωσε εδώ, αλλά ξεκίνησαν άλλο προς τον Ουρανό»

Συγκλόνισε ο Μητροπολίτης Ιωάννης στο μνημόσυνο των 7 οπαδών του ΠΑΟΚ στο σημείο της τραγωδίας: «Το ταξίδι τους τελείωσε εδώ, αλλά ξεκίνησαν άλλο προς τον Ουρανό»

Σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης έγινε το μνημόσυνο στη Τιμισοάρα όπου ανεγέρθηκε και μνημείο για την τραγωδία - Συγκινητικοί λόγοι από τον Μητροπολίτη Ιωάννη

Κοινωνία
Κοινωνία: «Σαρακοστιανό Προσευχητάρι»: Το πνευματικό μας βοήθημα για την Αγία Τεσσαρακοστή – Όλες οι ακολουθίες σε ένα βιβλίο

«Σαρακοστιανό Προσευχητάρι»: Το πνευματικό μας βοήθημα για την Αγία Τεσσαρακοστή – Όλες οι ακολουθίες σε ένα βιβλίο

Το βιβλίο προλογίζει ο π. Γεώργιος Σχοινάς ενώ όλα τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς - Αναζητήστε το σε όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Alco: Οι 7 στους 10 απαντούν ότι μόνο με αλλαγή κυβέρνησης θα υπάρξει δικαιοσύνη και κάθαρση στη χώρα

Δημοσκόπηση Alco: Οι 7 στους 10 απαντούν ότι μόνο με αλλαγή κυβέρνησης θα υπάρξει δικαιοσύνη και κάθαρση στη χώρα

Δημοσκοπικό «ράπισμα» και για τις υποκλοπές, αφού το 67% των πολιτών απαντά ότι οι δικαστικές εξελίξεις εκθέτουν την κυβέρνηση

Κοινωνία
Κοινωνία: Νέο κυβερνητικό φιάσκο με προσωπικά δεδομένα – Ομαδικό e-mail του ΥΠΕΞ αποκάλυψε τα στοιχεία 383 Ελλήνων στα ΗΑΕ!

Νέο κυβερνητικό φιάσκο με προσωπικά δεδομένα – Ομαδικό e-mail του ΥΠΕΞ αποκάλυψε τα στοιχεία 383 Ελλήνων στα ΗΑΕ!

Το μήνυμα εστάλη σε όλους τους παραλήπτες ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα τα στοιχεία του καθενός να είναι ορατά σε όλους τους υπόλοιπους!

Κοινωνία
Κοινωνία: Τον βρήκε νεκρό στην θέση του ο οδηγός του λεωφορείου στο Μενίδι – Έκαναν χρήση ναρκωτικών πριν

Τον βρήκε νεκρό στην θέση του ο οδηγός του λεωφορείου στο Μενίδι – Έκαναν χρήση ναρκωτικών πριν

Όταν το λεωφορείο έφτασε στο τέρμα, ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί για δύο επιβάτες στο πίσω μέρος χωρίς τις αισθήσεις τους.

Κοινωνία
Κοινωνία: Πέθανε ο Χρήστος Βαλαβανίδης

Πέθανε ο Χρήστος Βαλαβανίδης

Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Περισσότερες από 1 αυτοκτονία/ημέρα στην Ελλάδα – Όσο περισσότερο «απελευθερωνόμαστε», τόσο περισσότερο αυτοκτονούμε

Περισσότερες από 1 αυτοκτονία/ημέρα στην Ελλάδα – Όσο περισσότερο «απελευθερωνόμαστε», τόσο περισσότερο αυτοκτονούμε

Σοκαριστικά στοιχεία δείχνουν 579 περιστατικά αυτοκτονιών το 2025 - Φτάσαμε στα ίδια επίπεδα θανάτων με την περίοδο των lockdown

Ελευθέριος Ανδρώνης