ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Athos – Άθως: Το ντοκιμαντέρ για το Άγιο Όρος που σαρώνει στο Netflix

To ντοκιμαντέρ «Athos» προβάλλεται στο Netflix τις τελευταίες ημέρες έχοντας σημειώσει τεράστια επιτυχία.
Athos – Άθως: Το ντοκιμαντέρ για το Άγιο Όρος που σαρώνει στο Netflix

Η ταινία 1 ώρας και 35 λεπτών «Athos» είναι ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ το οποίο μας παρουσιάζει τη ζωή και την καθημερινότητα των μοναχών στο Άγιο Όρος.

Το γερμανικής παραγωγής ντοκιμαντέρ προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2016. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται διαθέσιμο και στην πλατφόρμα του Netflix και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην όγδοη θέση των trends στην Ελλάδα.

Οι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι Πίτερ Μπάρντελε και Αντρέας Μάρτιν απέκτησαν σπάνια πρόσβαση στις μονές του Αγίου Όρους και με μία καλοστημένη παραγωγή μας ανοίγουν ένα παράθυρο από όπου μπορούμε να κοιτάξουμε μέσα στην καθημερινή ζωή των μοναχών.

Το ξεχωριστό αυτό μέρος της υφηλίου, η «Αυτόνομη μοναστική Πολιτεία του Αγίου Όρους», κρύβει πολλές ομορφιές στη πιο καλά διαφυλαγμένη μοναστηριακή κοινότητα του κόσμου.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει κάθε πτυχή της μοναστηριακής ζωής με τους πρωταγωνιστές να είναι οι ίδιοι οι μοναχοί που επέλεξαν αυτή τη ζωή.

Με τη βοήθεια τριών μοναχών από το Άγιο όρος, το «Athos – A taste of heaven» αφηγείται την ιστορία του τόπου και των κατοίκων του με το θέμα της ταινίας να επικεντρώνεται στο δρόμο που ο κάθε άνθρωπος πρέπει να βρει και να ακολουθήσει στη ζωή του.

«Πρώτα πρέπει να θεραπεύσουμε τις ψυχές μας, μόνο τότε μπορούμε να βοηθήσουμε τους άλλους», είναι ένα από τα βασικά μηνύματα του πατέρα Γαλακτίωνα ο οποίος ζει ως ερημίτης.

Ωστόσο δεν κινούνται όλοι οι μοναχοί (υπολογίζονται πάνω από 2.000) τόσο απομονωμένοι όσο ο πατέρας Γαλακτίωνας. Η κινηματογραφική ομάδα του Μπάρντελε ακολουθεί και τον πατέρα Επιφάνιο ο οποίος είναι μάγειρας και δεν περιφρονεί όλες τις απολαύσεις της ζωής.

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Τη δουλειά που όφειλε να κάνει ο δήμος εδώ και χρόνια, την έκανε με μια ακτιβιστική πράξη ο Κωσταντίνος Τσιφτσόπουλος

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Τον κατάπτυστο χάρτη που κυκλοφορεί σε επίσημο φυλλάδιο, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης

Κοινωνία
Κοινωνία: Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ  –  Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

«Οι πολιτικοί υπεύθυνοι παραμένουν ΠΑΝΤΑ εκτός κάδρου, ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!, προστατευμένοι από το άρθρο 86»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

O Άρης Πορτοσάλτε εμφάνισε την ακρίβεια ως... ανάπτυξη και ο Αντώνης Κανάκης δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νέα μπλόκα – Τακτική καρότου και μαστίγιου ακολουθεί η κυβέρνηση

Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νέα μπλόκα – Τακτική καρότου και μαστίγιου ακολουθεί η κυβέρνηση

Κερδίζει χρόνο η κυβέρνηση - Σε επίπεδο δηλώσεων επιλέγουν την μετριοπάθεια, αλλά στο πεδίο επιβάλλεται άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ

Κοινωνία
Κοινωνία: Προκλητικός Χρυσοχοΐδης μετά το ξύλο στους αγρότες: «Η αστυνομία δεν έχει καμία διάθεση σύγκρουσης και βίας»

Προκλητικός Χρυσοχοΐδης μετά το ξύλο στους αγρότες: «Η αστυνομία δεν έχει καμία διάθεση σύγκρουσης και βίας»

«Κανείς δεν μπορεί να καταλαμβάνει τελωνεία και λιμάνια» είπε ο υπουργός για τους αγρότες, ρίχνοντας και άλλο λάδι στη φωτιά

Κοινωνία
Κοινωνία: Σουηδία: Η 9χρονη Luna που έμεινε παράλυτη από ένα «κτήνος» που δεν αφομοιώθηκε – Όπως η δική μας Μυρτώ

Σουηδία: Η 9χρονη Luna που έμεινε παράλυτη από ένα «κτήνος» που δεν αφομοιώθηκε – Όπως η δική μας Μυρτώ

Ένας 15χρονος Αιθίοπας τη βίασε και κατέστρεψε για πάντα τη ζωή της - Κι όμως δεν απελάθηκε ούτε μπήκε στη φυλακή!

Κοινωνία
Οικονομία: Επίδομα ανεργίας 2026: Τα αυξημένα χρήματα, τα κριτήρια και όσα θα αλλάξουν για 12.000 δικαιούχους

Επίδομα ανεργίας 2026: Τα αυξημένα χρήματα, τα κριτήρια και όσα θα αλλάξουν για 12.000 δικαιούχους

Από τις αρχές του 2026 ενεργοποιείται ένα νέο, ενισχυμένο σύστημα επιδόματος ανεργίας που συνδέει το ποσό της ενίσχυσης με το εργασιακό ιστορικό του ασφαλισμένου

Οικονομία