ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύγουστος Πανταζίδης: Ο πρώτος Έλληνας υποψήφιος αστροναύτης (vid)

Ο29χρονος Έλληνας, είναι κοντά στο να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο που έχουμε όλοι όταν ήμασταν παιδιά. Να γίνει αστροναύτης.
Αύγουστος Πανταζίδης: Ο πρώτος Έλληνας υποψήφιος αστροναύτης (vid)

Ο Αύγουστος Πανταζίδης είναι κοντά στο να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο που έχουμε όλοι όταν ήμασταν παιδιά. Να γίνει αστροναύτης.

Ο Αύγουστος Πανταζίδης του οποίου το όνομα συμπεριλαμβάνεται στην ελληνική λίστα Forbes «Οι 30 πιο επιτυχημένοι κάτω των 30», έχει φτάσει πιο κοντά από κάθε άλλον Έλληνα στο να βρεθεί στο διάστημα.

Ο πρώτος Έλληνας υποψήφιος αστροναύτης, συμμετέχει στην προσομοίωση αποστολής στη Σελήνη που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη συμμετοχή για τον κ. Πανταζίδη σε προσομοίωση αποστολής στη Σελήνη, καθώς έχει λάβει μέρος σε άλλες τρεις ως αστροναύτης τόσο με τη “γεωλογική” όσο και τη γεωπονική ιδιότητά του.

Πώς είναι όμως στην πράξη να είναι κανείς αστροναύτης;

Όπως εξηγεί σε τηλεοπτική του συνέντευξη, οι προπονήσεις είναι ατελείωτες και απαιτητικές για να φτάσει κάποιος να ταξιδεύει στο διάστημα, καθώς θα πρέπει πρώτα να έχει μάθει τέλεια να καταδύεται σε μεγάλα βάθη.

«Έχω επιλέξει ένα πρόγραμμα το οποίο θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια και αποκτάς πολλές δεξιότητες. Ψυχολογική και σωματική άσκηση, ασκήσεις ηρεμίας και δεξιότητες πιλότου συνθέτουν το προφίλ του αστροναύτη. Από το 2015 έχω ξεκινήσει την προσπάθεια μου, καθώς πρώτα ήθελα να χτίσω το ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Έχω σπουδάσει στην Ελλάδα, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης», δηλώνει ο 29χρονος αστροναύτης.

Όπως αναφέρει ο Αύγουστος Πανταζίδης, στις αποστολές στο διάστημα, χάνεις πολύ μυική μάζα, καθώς είναι σαν να είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι για τόσο καιρό και γι’ αυτό απαιτούνται και ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Ένα από τα επόμενα βήματα του κ. Πανταζίδη είναι να ξεκινήσει εκπαίδευση σε ακραίες συνθήκες που θα τον βοηθήσουν να αποκτήσει το εισιτήριο για να ταξιδέψει στο διάστημα.

Η μεγάλη επιβράβευση για τις προσπάθειες του ήρθε πριν από λίγους μήνες όταν επελέγη ανάμεσα σε 18.000 άτομα από την αμερικανική εταιρία Advancing Exploration (AdvancingX) στο πρώτο πλήρωμα εκπαιδευόμενων ιδιωτών αστροναυτών. Όσοι καταφέρουν να επιλεγούν ολοκληρώνοντας το τετραετές πλάνο δοκιμασιών, θα πετάξουν σε υπό-τροχιακή πτήση το 2023.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε», τονίζει.

Σημειώνεται ότι από το Σάββατο (24/10) το όνομα του Αύγουστου συμπεριλαμβάνεται στην ελληνική λίστα Forbes «Οι 30 πιο επιτυχημένοι κάτω των 30», γεγονός το οποίο θεωρεί «ηθική επιβράβευση» των μέχρι τώρα προσπαθειών του.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Δεν αντέχω άλλο: Η ομολογία-σοκ της Ειρήνης Μουρτζούκου για τέσσερις δολοφονίες

Δεν αντέχω άλλο: Η ομολογία-σοκ της Ειρήνης Μουρτζούκου για τέσσερις δολοφονίες

Η κατάθεσή της ήρθε μετά από έντονη πίεση και διασταυρωμένα στοιχεία.

Κοινωνία
ExtraTime: Μεταπτυχιακά: Μήπως έχουμε περισσότερα απο αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε;

Μεταπτυχιακά: Μήπως έχουμε περισσότερα απο αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε;

Ο αριθμός των μεταπτυχιακών φοιτητών έχει τριπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, με τα πανεπιστήμια να προσφέρουν σχεδόν 1.500 προγράμματα.

ExtraTime
Κοινωνία: Καρυστιανού και Γκανίδου – 2 μανάδες των Τεμπών κατακεραυνώνουν το προκλητικό υπόμνημα Καραμανλή: «Ανθρωπάκι…»

Καρυστιανού και Γκανίδου – 2 μανάδες των Τεμπών κατακεραυνώνουν το προκλητικό υπόμνημα Καραμανλή: «Ανθρωπάκι…»

«Όσο και αν προσπαθήσεις να κρυφτείς... στα αυτιά σου θα ακούγονται πάντα οι κραυγές των παιδιών που καίγονταν ζωντανά»

Κοινωνία
Κοινωνία: Αιγύπτιος λαθρομετανάστης μιλά για τους διακινητές της Λιβύης – Έδωσε 3.500 ευρώ για να τον μεταφέρουν στην Κρήτη

Αιγύπτιος λαθρομετανάστης μιλά για τους διακινητές της Λιβύης – Έδωσε 3.500 ευρώ για να τον μεταφέρουν στην Κρήτη

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το κύκλωμα - Μασκοφόροι με καλάσνικοφ συνοδεύουν τους λαθρομετανάστες μέχρι τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Κοινωνία
Κοινωνία: Εισβολή λαθρομεταναστών στην Κρήτη: «Αλά τούρκα» ανοίγει την κάνουλα και η Λιβύη – Ανίκανη η κυβέρνηση να περιορίσει την εθνική απειλή

Εισβολή λαθρομεταναστών στην Κρήτη: «Αλά τούρκα» ανοίγει την κάνουλα και η Λιβύη – Ανίκανη η κυβέρνηση να περιορίσει την εθνική απειλή

Λαθρομεταναστευτική «ασφυξία» στο πιο στρατηγικό νησί της χώρας μας - Κομπάρσος η Αθήνα στον υβριδικό πόλεμο Λιβύης - Τουρκίας

Κοινωνία
ExtraTime: Στο επίκεντρο της Ε.Ε. τα νησιά: Τουριστική πολιτική με νησιωτική ταυτότητα ζητά η Ελλάδα

Στο επίκεντρο της Ε.Ε. τα νησιά: Τουριστική πολιτική με νησιωτική ταυτότητα ζητά η Ελλάδα

Ο Ηλίας Κικίλιας, γενικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, έθεσε το θέμα της νησιωτικότητας στον τουρισμό στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

ExtraTime
ExtraTime: Απαλλαγή από ΦΠΑ: Γιατί παραμένει ανενεργή μια τόσο σημαντική διάταξη για τις μικρές επιχειρήσεις;

Απαλλαγή από ΦΠΑ: Γιατί παραμένει ανενεργή μια τόσο σημαντική διάταξη για τις μικρές επιχειρήσεις;

Το ΥΠΟΙΚ φέρνει με νόμο την απαλλαγή μικρών επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ, όμως η εφαρμογή της μένει στα χαρτιά — με εμπόδια, γραφειοκρατία και παράλογες προϋποθέσεις.

ExtraTime
Κοινωνία: Αμαλιάδα: Μητρότητα, προδοσία και θάνατος

Αμαλιάδα: Μητρότητα, προδοσία και θάνατος

Φέρεται να δολοφόνησε τρία βρέφη – δύο δικά της και ένα παιδί φίλης της – και να αποπειράθηκε να δολοφονήσει μία ενήλικη γυναίκα, επίσης φίλη της, όταν ακόμη ήταν ανήλικη.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Απόφαση – σταθμός στις ΗΠΑ αναγνωρίζει το δικαίωμα στους γονείς να προστατεύουν τα παιδιά τους από τη ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδα στα σχολεία

Απόφαση – σταθμός στις ΗΠΑ αναγνωρίζει το δικαίωμα στους γονείς να προστατεύουν τα παιδιά τους από τη ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδα στα σχολεία

Μια απόφαση - καταλύτης για το Αμερικανικό κράτος έρχεται να βάλει τέλος στον woke «γενιτσαρισμό» στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης

Ελευθέριος Ανδρώνης