ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπάχαλο με την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Κανονικά τελικά μαθητική και στρατιωτική

Αλαλούμ με την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Άλλα λέει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας άλλα το Υπουργείο Εσωτερικών...
Μπάχαλο με την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Κανονικά τελικά μαθητική και στρατιωτική

Ανεπανάληπτο μπάχαλο με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη καθώς παρουσιάζονται από την Πολιτεία δύο διαφορετικές εκδοχές για το ποιοι θα παρελάσουν…

Ασόβαρη και κατώτερη των περιστάσεων τόσο η περιφέρεια Θεσσαλονίκης όσο και το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή συνεννόηση μεταξύ τους, ούτε καν για τα απλά πράγματα όπως το να υπάρχει μια εβδομάδα πριν την 28η Οκτωβρίου μια και μοναδική κοινή απόφαση.

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε πως «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».

Ρεπορτάζ από τη συμπρωτεύουσα, μάλιστα τόνιζαν πως στην παρέλαση δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 40 μη στρατιωτικά τμήματα και η διάρκεια θα ξεπερνούσε σίγουρα τις δύο ώρες σε αντίθεση με την οδηγία που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών, όπως τόνισε το ΑΠΕ ΜΠΕ, διέρρεαν πως η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά και τα δημοσιεύματα αφορούσαν μόνο τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εγκύκλιος του υπουργείου από τις 13 Οκτωβρίου, μάλιστα, προβλέπει πως στη Θεσσαλονίκη θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, αναπήρους πολέμου, τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα κτλ. και η διάρκεια δε θα ξεπερνά αυστηρά τη μία ώρα.

Τελικά, το Υπουργείο Εσωτερικών μετά από παλινωδίες έβγαλε επίσημη ανακοίνωση και ελπίζουμε να είναι η τελική:

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας».

Τέλος ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσει την τελευταία της επίσκεψη στην Ελλάδα, ως καγκελάριος της Γερμανίας, η Άνγκελα Μέρκελ!

 

 

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Εργοστάσιο Βιολάντα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη μυρωδιά του ολέθρου – Μέχρι και 3 μήνες πριν την έκρηξη κάποιοι πρόσεξαν οσμή αερίου

Εργοστάσιο Βιολάντα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη μυρωδιά του ολέθρου – Μέχρι και 3 μήνες πριν την έκρηξη κάποιοι πρόσεξαν οσμή αερίου

Πάνω από 25 εργαζόμενοι είχαν προσέξει την περίεργη οσμή - Οι προϊστάμενοι ενημερώθηκαν αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα

Κοινωνία
Κοινωνία: Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Χαστούκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από ΕΕ – Η EFSA κρίνει αναγκαίο τον εμβολιασμό εθνικής εμβέλειας

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Χαστούκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από ΕΕ – Η EFSA κρίνει αναγκαίο τον εμβολιασμό εθνικής εμβέλειας

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) ισοπεδώνει το αφήγημα της κυβέρνησης περί μη αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού

Κοινωνία
Κοινωνία: Τρόμος στο Περιστέρι: Άνδρας επιτίθεται σε γυναίκες με μικρά παιδιά – Απόγνωση από τους κατοίκους

Τρόμος στο Περιστέρι: Άνδρας επιτίθεται σε γυναίκες με μικρά παιδιά – Απόγνωση από τους κατοίκους

Ο φόβος και ο τρόμος έχει γίνει άνδρας στο Περιστέρι που βρίζει γυναίκες με παιδιά.

Κοινωνία
Κοινωνία: Νέα απάτη με μήνυμα δήθεν από την ΑΑΔΕ για «επίδομα θέρμανσης»

Νέα απάτη με μήνυμα δήθεν από την ΑΑΔΕ για «επίδομα θέρμανσης»

Η Αστυνομία προειδοποιεί να μην ανοίγονται ύποπτοι σύνδεσμοι, να ελέγχεται πάντα ο αποστολέας και να μην κοινοποιούνται κωδικοί ή στοιχεία καρτών.

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση με μαχαίρι στο Γαλάτσι με οπαδικά κίνητρα και δύο τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι στο Γαλάτσι με οπαδικά κίνητρα και δύο τραυματίες

Νέο σοβαρό περιστατικό οπαδικής βίας στο Γαλάτσι με δύο τραυματίες και έρευνα από το Τμήμα Αθλητικής Βίας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Ο σμήναρχος-κατάσκοπος της Κίνας «βγήκε» στα πρωτοσέλιδα ελέω ΗΠΑ, αλλά για πλήθος άλλων περιπτώσεων δεν συμβαίνει το ίδιο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Το περιστατικό έγινε στις 21 Ιανουαρίου - Ο δρόμος είχε γίνει χείμαρρος και ο αστυνομικός απεγκλώβισε το ζευγάρι ηλικιωμένων με δεμένα σεντόνια

Κοινωνία
Κοινωνία: Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Απαγορεύτηκε διαφημιστικό που έδειχνε μια συμμορία νέων να ληστεύουν το εργοστάσιο της ION, διαφεύγοντας με «λεία» τις σοκολάτες

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Η χρήση ειδικής συσκευής από τον αξιωματικό με λογισμικό καταγραφής και η αποστολή υλικού μέσω φωτογραφιών άφησε ψηφιακά ίχνη.

Κοινωνία