ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Ανεμοστρόβιλος σε παραλία-Τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα! (vid+pics)

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην παραλία των Νέων Μουδανίων στην Χαλκιδική από τον ανεμοστρόβιλο.
Χαλκιδική: Ανεμοστρόβιλος σε παραλία-Τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα! (vid+pics)

Το φυσικό φαινόμενο «ανεμοστρόβιλος» δεν είναι και τόσο σύνηθες στην Ελλάδα, να όμως που σημειώθηκε και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με το makthes.gr μία γυναίκα τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα από μικρές υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στην παραλία των Νέων Μουδανίων στην Χαλκιδική, όταν ανεμοστρόβιλος τη «χτύπησε».

Ο ανεμοστρόβιλος εμφανίστηκε το νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (4/7) στην παραλία. Από τη «μανία» του προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε κατασκευές και beach bars στην περιοχή του ναυαγοσώστη αφού ξηλώθηκαν ξύλινες κατασκευές, ομπρέλες, ξαπλώστρες και πέργκολες.

Οπως έγινε γνωστό τέσσερις είναι οι τραυματίες από το φυσικό φαινόμενο εκ των οποίων δύο εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η μία είναι μια 25χρονη γυναίκα  ιταλικής καταγωγής τραυματίστηκε και ένας άνδρας 50 ετών ο οποίος ευτυχώς (όπως και η κοπέλα) φέρει ελαφριές κακώσεις.

Τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Μετά τον φονικό συνδυασμό χαλαζιού και ισχυρών ανέμων που είχε ως συνέπεια πριν δύο χρόνια να χαθούν ανθρώπινες ζωές στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα και να καταστραφούν περιουσίες στον δήμο Νέας Προποντίδας το νέο αυτό φυσικό φαινόμενο σκόρπισε τρόμο σε κατοίκους, παραθεριστές και επισκέπτες της κοντινής στη Θεσσαλονίκη πόλης, οι οποίοι κατέκλυσαν, όπως κάθε Κυριακή, από νωρίς το πρωί τη μεγάλη πλαζ της.

Να πώς περιγράφει η παραθερίστρια Γ. Β. που είναι μετανάστρια σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης και επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι για έναν μήνα τα Ν. Μουδανιά, καθώς διατηρεί εκεί εξοχική κατοικία. «Πάθαμε μεγάλη λαχτάρα. Από το πρωί η θάλασσα ήταν πολύ ήρεμη και είπα να κάνω μια βουτιά νωρίς μήπως και αργότερα χαλάσει ο καιρός και δεν προλάβω. Πήγα γύρω στις 11. Ήταν πολύ ωραία αλλά λίγο δροσερή, καθαρή όμως. Σε λίγο άρχισε να βγάζει κύμα και, ευτυχώς, είπα γι’ αυτό να βγω έξω. Μάζεψα τα πράγματά μου και εκεί κοντά στα Ζουζούνια (Παιδότοπος και beach bar για οικογένειες με παιδιά) με βρήκε ο ανεμοστρόβιλος. Πετούσαν οι ομπρέλες και οι καρέκλες, ο κόσμος έτρεχε, τα μωρά φώναζαν, αλλά ευτυχώς δεν κράτησε πολύ. Λίγο πριν άκουσα τη σειρήνα ενός ασθενοφόρου. Ας ελπίσουμε να μην πνίγηκε κανένας. Πάντως κατατρόμαξα».

Κατά μήκος της παραλίας της πόλης τα δύο beach bar (Siesta και Diamond) έχουν πάθει ζημιές, όπως προαναφέρθηκε, αλλά όχι πολύ υψηλού κόστους. Ο ιδιοκτήτης του Diamond Στέφανος Κυπαρίσσης λέει στο makthes.gr: «Κράτησε δέκα δευτερόλεπτα όλα κι όλα. Σε εμάς κατέστρεψε τις μεγάλες ομπρέλες που βρίσκονται πάνω στον χώρο του εστιατορίου και θα τις αντικαταστήσουμε αύριο – ένα κόστος της τάξης των περίπου 2000 ευρώ. Στο Siesta πήρε όλες τις μικρές ομπρέλες που είναι στην παραλία».

Το φυσικό φαινόμενο «ανεμοστρόβιλος» δεν είναι και τόσο σύνηθες στην Ελλάδα, να όμως που σημειώθηκε και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική. Το φυσικό φαινόμενο «ανεμοστρόβιλος» δεν είναι και τόσο σύνηθες στην Ελλάδα, να όμως που σημειώθηκε και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική. Το φυσικό φαινόμενο «ανεμοστρόβιλος» δεν είναι και τόσο σύνηθες στην Ελλάδα, να όμως που σημειώθηκε και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΟΚ: Ούτε (και) φέτος ο Λάμπρου!

Τραγωδία και ΣΟΚ στην Αταλάντη: Πέθανε ξαφνικά 22χρονος!

Survivor spoiler 4/7: Οριστικό! Αυτός ο παίκτης πάει τελικό!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαλκιδική: Ανεμοστρόβιλος σε παραλία-Τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα! (vid+pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.