ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Τραμπουκισμός στην υπηρεσία των funds – Για 2η φορά πέταξαν έξω απ’ το σπίτι του τον ανάπηρο 81χρονο – Μένει σε παράγκα!

Χαλκιδική: Με ολόκληρο «στρατό» αστυνομικών πέταξαν τον 81χρονο γέροντα στον δρόμο - Μένει σε ξύλινο παράπηγμα έξω από το σπίτι του
Χαλκιδική: Τραμπουκισμός στην υπηρεσία των funds – Για 2η φορά πέταξαν έξω απ’ το σπίτι του τον ανάπηρο 81χρονο – Μένει σε παράγκα!

Χαλκιδική: Χωρίς τίποτα να υπάρχει για να τη σταματήσει, η συμμορία των funds συνεχίζει να λεηλατεί τις περιουσίες του ελληνικού λαού, με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τη συνδρομή κρατικών οργάνων που αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά για να πετούν Έλληνες στον δρόμο.

Ο 81χρονος Θεόφιλος Τζοχουνίδης, ο ανάπηρος γέροντας από τη Χαλκιδική, πετάχτηκε για δεύτερη φορά στον δρόμο γιατί απλά δεν μπορούσε να πληρώσει τα πανωτόκια των funds και των τραπεζών. Ήταν αρχές Μαΐου του 2023 όταν 20 αστυνομικοί, με παρουσία δικαστικού επιμελητή και ενός κλειδαρά, μπούκαραν στο σπίτι του κ. Τζοχουνίδη και πέταξαν έξω τον ανάπηρο ηλικιωμένο, ο οποίος έχει κομμένο πόδι και μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι.

Η τράπεζα πούλησε το σπίτι στην εισπρακτική Cepal και ενώ η οικογένεια διαπραγματευόταν με την εισπρακτική, το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό και το «άρπαξε» κοψοχρονιά ένας Σκοπιανός επιχειρηματίας που αγοράζει και πουλάει τουριστικά ακίνητα.

Ξεσπιτωμένος, ταπεινωμένος και αβοήθητος από την Πολιτεία, ο κ. Τζοχουνίδης κοιμόταν για εβδομάδες στη βεράντα του σπιτιού του και με τη στάση του έκανε μια σιωπηλή διαμαρτυρία για τη δυστυχία που τον βρήκε. Όσο το θέμα είχε δημοσιότητα και «έβραζε» η λαϊκή κατακραυγή, έγιναν κάποιες συνεννοήσεις και μετά από μια προσωρινή διαταγή ο ηλικιωμένος ξαναμπήκε στο σπίτι του.

Μερικούς μήνες μετά, και αφού ξεχάστηκε το θέμα, ο ανάπηρος γέροντας ήρθε αντιμέτωπος με τον ίδιο εφιάλτη για δεύτερη φορά. Είδε έναν ολόκληρο «στρατό» από σώματα ασφαλείας (μέχρι και… ΟΠΚΕ) που συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι του, σαν να ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τη… Χαμάς!

Με εντολή του δικαστικού επιμελητή, πέταξαν για δεύτερη φορά τον 82χρονο έξω από το σπίτι του και μάλιστα έσπασαν και τη ράμπα πρόσβασης του αναπηρικού αμαξιδίου, για να μην μπορεί ο ηλικιωμένος να προσεγγίσει πάλι το σπίτι του! Αν αυτά τα αίσχη δεν θυμίζουν συμπεριφορά αδίστακτης «συμμορίας», τότε τι άλλο θα το θύμιζε;

Όπως αναφέρεται στα τοπικά Μέσα, για την έξωση του 81χρονου πήγε στο σημείο μέχρι και μεταφορική εταιρεία για να πάρει τα πράγματά του! Υπάλληλοι της εταιρείας αλώνιζαν μέσα στην οικεία του ηλικιωμένου και «σήκωναν» ό,τι έβρισκαν για να το φορτώσουν στο φορτηγό, ενώ ο ανήμπορος ηλικιωμένος παρακολουθούσε σαστισμένος την όλη διαδικασία.

Βλέποντας την απάνθρωπη συμπεριφορά των εντεταλμένων προς τον ανάπηρο άνθρωπο, ξέσπασαν διαπληκτισμοί από τους οικείους του και η αστυνομία προσήγαγε τον εγγονό και την κόρη του 82χρονου, μετά από… μήνυση που κατέθεσε ο δικαστικός επιμελητής.

Πεταμένος σαν ένα άχρηστο «έπιπλο» που εμποδίζει τα μεγαλοσυμφέροντα των τραπεζών και την «αυτοκρατορία» των funds, ο 81χρονος άρχισε να περνά τις νύχτες του μέσα σε ένα ξύλινο παράπηγμα που τοποθετήθηκε έξω από την οικεία του, με άδεια του δήμου. Εκτεθειμένος στο κρύο και άστεγος πλέον, ο κ. Θεόφιλος βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την ερμητικά κλειστή πόρτα του σπιτιού του, εκεί που έζησε τη ζωή του μέχρι να του την καταστρέψει η αναλγησία του κράτους.

Έρχονται γιορτές και ένας ανάπηρος γέροντας θα «ξεροσταλιάζει» σε ένα πρόχειρο καλύβι, και κάποιοι έχουν το θράσος να μιλούν για «δείκτες ανάπτυξης», την ίδια στιγμή που οι «δείκτες» ανθρωπιάς έχουν καταποντιστεί. «Δεν έχω πού να πάω και πού να μείνω. Θα περιμένω εδώ έξω», λέει απεγνωσμένος ο 81χρονος.

Οι λέξεις «ντροπή» και «ξεφτίλα» για κράτος, είναι πολύ φτωχές για να χαρακτηρίσουν αυτά που συμβαίνουν σε ανήμπορους συμπολίτες μας…

Χαλκίδα: Με ολόκληρο «στρατό» αστυνομικών πέταξαν τον 81χρονο γέροντα στον δρόμο - Μένει σε ξύλινο παράπηγμα έξω από το σπίτι του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαλκιδική: Τραμπουκισμός στην υπηρεσία των funds – Για 2η φορά πέταξαν έξω απ’ το σπίτι του τον ανάπηρο 81χρονο – Μένει σε παράγκα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.