ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Σκάφος με 70 μετανάστες εντοπίστηκε στα νότια παράλια της πόλης (vids)

Χανιά: Σκάφος με περίπου 70 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκε στα νότια παράλια των Χανίων. Δύσκολη η επιχείρηση διάσωσης καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Αναλυτικότερα, αναστάτωση είχε σημάνει από το πρωί στο Λιμενικό Σώμα, καθώς στην περιοχή Στόμιο Κισάμου, νοτιοδυτικά της Κρήτης κοντά στο Ελαφονήσι, έφτασε νωρίτερα το πρωί ένα ιστιοφόρο με 70...
Χανιά: Σκάφος με 70 μετανάστες εντοπίστηκε στα νότια παράλια της πόλης (vids)

Χανιά: Σκάφος με περίπου 70 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκε στα νότια παράλια των Χανίων. Δύσκολη η επιχείρηση διάσωσης καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Αναλυτικότερα, αναστάτωση είχε σημάνει από το πρωί στο Λιμενικό Σώμα, καθώς στην περιοχή Στόμιο Κισάμου, νοτιοδυτικά της Κρήτης κοντά στο Ελαφονήσι, έφτασε νωρίτερα το πρωί ένα ιστιοφόρο με 70 Ιρακινούς και Ιρανούς μετανάστες που επιχείρησαν να αποβιβαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρήτη: Τέλος στην κατάληψη της «Ρόζα Νέρα» μετά από 16 χρόνια

Στο σημείο βρέθηκε προσωπικό του Λιμενικού Σώματος Κισάμου και Παλαιόχωρας, ενώ προληπτικά έφτασε και ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Για το περιστατικό είχε ενημερωθεί η Δημοτική Αρχή Κισάμου, με τον δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη, να αναφέρει στο neakriti.gr πως δεν υπάρχει χώρος που να μπορεί να τους φιλοξενήσει.

Αρχικά, το ιστιοφόρο απομακρύνθηκε από την περιοχή, όμως από το σύνολο των περίπου 70 επιβαινόντων, κατάφεραν να αποβιβαστούν 8 ενήλικες και 3 ανήλικοι. Για αυτούς αναζητείται χώρος για να φιλοξενηθούν και να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες.

Στην συνέχεια όμως, για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες του ιστιοφόρου που αρχικά είχε απομακρυνθεί, σύμφωνα με τον θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πάρθηκε η απόφαση να οδηγηθούν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας και από εκεί με λεωφορεία στα Χανιά.

Η ρυμούλκηση του ιστιοφόρου ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Για τα άτομα αυτά, αν παραμείνουν στο νησί, πρέπει να βρεθεί χώρος ώστε να μπουν σε καραντίνα και να εξεταστούν τα έγγραφα τους.

Όταν ολοκληρωθεί η δικογραφία από το Λιμενικό Σώμα το περιστατικό θα αναλάβει η αστυνομία.

Χανιά: Θα φιλοξενηθούν στο κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι Χανίων. Ήδη στο σημείο γίνονται οι απαραίτητες διεργασίες ώστε να μπορεί να τους στεγάσει προσωρινά, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη.

Παράλληλα, στο σημείο στο λιμάνι της Παλαιόχωρας έχουν μεταφερθεί και οι πρώτοι 11 μετανάστες που αποβιβάστηκαν και έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος πρώτης υποδοχής. Μεταξύ τους είναι και τρία παιδιά.

Σε όλους τους μετανάστες που έχουν εντοπιστεί, έχει παρασχεθεί η ανάλογη φροντίδα.

Πηγή zarpanews.gr

 

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Μας καλούν να πανηγυρίσουμε για τον ψηφιακό «τσάρο» που θέλει να μας κάνει αριθμούς και φέρνει το τέλος των μετρητών; - Έλεος!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ραγδαίες εξελίξεις με τη σύλληψη του αγροτοσυνδικαλιστή Μύρωνα Χιλετζάκη – Ο Αυγενάκης τον εκθείαζε ως υπόδειγμα ηθικής

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ραγδαίες εξελίξεις με τη σύλληψη του αγροτοσυνδικαλιστή Μύρωνα Χιλετζάκη – Ο Αυγενάκης τον εκθείαζε ως υπόδειγμα ηθικής

Ο Μύρωνας Χιλετζάκης έκανε και δημόσιες παρεμβάσεις το 2020 για να μη φύγει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βορίδης

Κοινωνία
Κοινωνία: «Ο Φραπές έγινε λάτε μακιάτο ντεκάφ» – Πανζουρλισμός στο «Χ» με την παρωδία της Εξεταστικής – Γελοιοποιήθηκε πλήρως ο θεσμός

«Ο Φραπές έγινε λάτε μακιάτο ντεκάφ» – Πανζουρλισμός στο «Χ» με την παρωδία της Εξεταστικής – Γελοιοποιήθηκε πλήρως ο θεσμός

Viral έγινε το σόου του «Φραπέ» με τις πλάτες της ΝΔ - Οι Έλληνες το ρίχνουν στο χιούμορ για να μην τρελαθούν με αυτά που ακούνε

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αδιανόητο «τουπέ» ο «Φραπές» – Έκλεισε το μάτι απειλητικά στον Ηλιόπουλο – «Και να είχα νούμερα τζόκερ σε εσένα θα τα έδινα;»

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αδιανόητο «τουπέ» ο «Φραπές» – Έκλεισε το μάτι απειλητικά στον Ηλιόπουλο – «Και να είχα νούμερα τζόκερ σε εσένα θα τα έδινα;»

Με την κάλυψη της ΝΔ ο Ξυλούρης ή «Φραπές» ή... «Τζίτζης» εξευτέλισε πλήρως τον θεσμό της Εξεταστικής Επιτροπής

Κοινωνία
Κοινωνία: Η ακρίβεια που συντηρεί η κυβέρνηση είναι η πραγματική βία και όχι οι αγρότες – 20% ακριβότερο φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Η ακρίβεια που συντηρεί η κυβέρνηση είναι η πραγματική βία και όχι οι αγρότες – 20% ακριβότερο φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Μίνιμουμ 186 ευρώ χρειάζεται μια 4μελής οικογένεια για να προμηθευτεί τα απαραίτητα - Απλησίαστες οι τιμές για κρέας και τυροκομικά

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο «Φραπές» που θα έφερνε… στοιχεία, επικαλέστηκε δικαίωμα στη σιωπή – «Άλλος μιλούσε με το κινητό μου»

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο «Φραπές» που θα έφερνε… στοιχεία, επικαλέστηκε δικαίωμα στη σιωπή – «Άλλος μιλούσε με το κινητό μου»

«Γαλάζια» κοροϊδία στο πανελλήνιο - Ο Ξυλούρης που έλεγε ότι θα φέρει ντοσιέ με... φορτωτή, τελικά δεν απαντά σε τίποτα!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Δούρειος ίππος τα social media - Η Αυστραλία φέρνει την ψηφιακή ταυτοποίηση από την πίσω πόρτα - Οι ΗΠΑ απαιτούν το ιστορικό 5 χρόνων από τους τουρίστες!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κινητοποιήσεις αγροτών: Εξοργιστικό σκηνικό στο Ρίο – Αστυνομική βία, χημικά και κλούβες να μπλοκάρουν ακόμα και ασθενοφόρα!

Κινητοποιήσεις αγροτών: Εξοργιστικό σκηνικό στο Ρίο – Αστυνομική βία, χημικά και κλούβες να μπλοκάρουν ακόμα και ασθενοφόρα!

Ξεφεύγει η άγρια καταστολή - Αδιανόητο περιστατικό στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου με τις κλούβες να διακινδυνεύουν ακόμα και ζωές ασθενών

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεία Λειτουργία υπέρ των αθλητών, προπονητών και παραγόντων των ολυμπιακών αθλημάτων

Θεία Λειτουργία υπέρ των αθλητών, προπονητών και παραγόντων των ολυμπιακών αθλημάτων

Κατόπιν εισηγήσεως της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Αθλητισμού, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε την κατ’ έτος τέλεση της Θείας Λειτουργίας υπέρ των αθλητών, των προπονητών και των αθλητικών παραγόντων όλων των ολυμπιακών αθλημάτων.

Κοινωνία