ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκάδες νέα διόδια στην Εγνατία Οδό

Εγνατία Οδός: Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Εγνατία Οδού κ. Σταύρο Σάκκο που μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» υλοποιούνται νέοι μετωπικοί σταθμοί διοδίων και πλευρικοί σταθμοί διοδίων. Εγνατία Οδός: Η χρέωση ανά χλμ που σήμερα είναι η χαμηλότερη στην Ελλάδα και βρίσκεται στα 3 λεπτά ανά χλμ, αναμένεται να αυξηθεί πριν τον...
Δεκάδες νέα διόδια στην Εγνατία Οδό

Εγνατία Οδός: Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Εγνατία Οδού κ. Σταύρο Σάκκο που μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» υλοποιούνται νέοι μετωπικοί σταθμοί διοδίων και πλευρικοί σταθμοί διοδίων.

Εγνατία Οδός: Η χρέωση ανά χλμ που σήμερα είναι η χαμηλότερη στην Ελλάδα και βρίσκεται στα 3 λεπτά ανά χλμ, αναμένεται να αυξηθεί πριν τον διαγωνισμό της παραχώρησης το φθινόπωρο στο επίπεδο των υπόλοιπων αυτοκινητόδρομων της χώρας δηλαδή στα 6,5 λεπτά ανά χλμ.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Σάκκο, οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέες αυξήσεις, καθώς και με τις σημερινές εισπράξεις μπορεί άνετα να συντηρηθεί ο δρόμος και να υπάρχει και πλεόνασμα εσόδων.

Σε ανακοίνωσή τους οι εγραζόμοι αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Αντί της δημοσιοποίησης της ‘απόρρητης’ μελέτης του ΤΑΙΠΕΔ για τη χωροθέτηση και την τιμολόγηση των διοδίων για τα οποία δεσμευτήκατε στη Βουλή, τελικώς υπαναχωρείτε στις πιέσεις του ΤΑΙΠΕΔ και νομοθετείτε στις 25.5.2020 (ΦΕΚ Β’ 2018/2020) τη νέα τιμολογιακή πολιτική των διοδίων της Εγνατίας Οδού ώστε να αυξηθούν οι χρεώσεις το αμέσως προσεχές διάστημα από τα 3 στα 4 λεπτά ανά χιλιόμετρο και περαιτέρω αποδέχεστε τον υπερδιπλασιασμό της χρέωσης στα 6,5 λεπτά ανά χιλιόμετρο στο πλαίσιο της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.

Με το παραπάνω ΦΕΚ, που εκδόθηκε στο παρά πέντε των δεσμευτικών προσφορών του διαγωνισμού παραχώρησης, επιβάλλονται κατ’ απαίτηση του ΤΑΙΠΕΔ και νέοι σταθμοί διοδίων και διορθώνονται προηγούμενα ‘λάθη’, με πλέον εξόφθαλμο τα διόδια Μαλγάρων, τα οποία παράτυπα εισέπρατταν και θα συνέχιζαν να εισπράττουν σε βάθος τριακονταπενταετίας επιπλέον 1 δισ. ευρώ από τους διερχόμενους χρήστες της οδού».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων επισημαίνει ακόμη ότι οι σταθμοί διοδίων που θα παραδοθούν στον παραχωρησιούχο κατασκευάζονται σήμερα με δημόσια κονδύλια και για κάποιους σταθμούς είναι αμφίβολο αν θα αποσβέσουν ακόμη και το κόστος λειτουργίας τους, πόσο μάλλον το κόστος κατασκευής τους (π.χ. ο πλευρικός σταθμός διοδίων Μαλακασίου Τρικάλων στον ανισόπεδο κόμβο Παναγιάς).

Πηγή: epirusgate.blogspot.com

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Πασχάλης Τερζής: Ζωντανός και καλά στην υγεία του – Η πρώτη αντίδραση στις ψευδείς φήμες για τον θάνατό του

Πασχάλης Τερζής: Ζωντανός και καλά στην υγεία του – Η πρώτη αντίδραση στις ψευδείς φήμες για τον θάνατό του

Ο γνωστός τραγουδιστής συνεχίζει να ζει ήρεμα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Κοινωνία
Κοινωνία: Θερινές Εκπτώσεις 2025: Ξεκινούν τη Δευτέρα – Τι να προσέξετε, τι αλλάζει

Θερινές Εκπτώσεις 2025: Ξεκινούν τη Δευτέρα – Τι να προσέξετε, τι αλλάζει

Οι μειώσεις τιμών μπορούν να παρουσιάζονται με τρεις τρόπους.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ο «Ρονάλντο», οι ζημιές στο λιμάνι και η παρεξήγηση με τον… Κριστιάνο

Ο «Ρονάλντο», οι ζημιές στο λιμάνι και η παρεξήγηση με τον… Κριστιάνο

Επικράτησε σύγχυση σχετικά με την ταυτότητα του σκάφους, καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι ανήκει στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σοκ στο Κολωνάκι! Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε εστιατόριο, αρκετοί τραυματίες

Σοκ στο Κολωνάκι! Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε εστιατόριο, αρκετοί τραυματίες

Σοβαρό περιστατικό στο Κολωνάκι με αυτοκίνητο να πέφτει πάνω σε εστιατόριο που ήταν γεμάτο με κόσμο

Κοινωνία
Κοινωνία: Porto Carras: Πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο εμβληματικό συγκρότημα της Χαλκιδικής – Νέος σταθμός για την κρουαζιέρα στη Βόρεια Ελλάδα

Porto Carras: Πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο εμβληματικό συγκρότημα της Χαλκιδικής – Νέος σταθμός για την κρουαζιέρα στη Βόρεια Ελλάδα

Η επιτυχής αυτή πρωτοβουλία, που στηρίζεται σε υποδομές και σχεδιασμό πολλών ετών, αναμένεται να έχει θετικό αποτύπωμα στην τοπική οικονομία.

Κοινωνία
Κοινωνία: Συντάξεις Αυγούστου: Πότε πληρώνονται – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Συντάξεις Αυγούστου: Πότε πληρώνονται – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Η πίστωση των ποσών γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Κοινωνία
Κοινωνία: TikToker “νονός” της Δυτικής Αττικής: Εκβίαζε και απειλούσε

TikToker “νονός” της Δυτικής Αττικής: Εκβίαζε και απειλούσε

Η υπόθεση σχετίζεται με συγκρούσεις στον χώρο των μεταφορών.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τρόμος στη Ζαχάρω: 48χρονος αποπειράθηκε να αρπάξει 4χρονη από την αγκαλιά της μητέρας της

Τρόμος στη Ζαχάρω: 48χρονος αποπειράθηκε να αρπάξει 4χρονη από την αγκαλιά της μητέρας της

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και κρύφτηκε σε παρακείμενο δασάκι.

Κοινωνία
Κοινωνία: Οδηγός παρέσυρε με το λεωφορείο συνάδελφό του μετά από καβγά

Οδηγός παρέσυρε με το λεωφορείο συνάδελφό του μετά από καβγά

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Κοινωνία