ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Νατσιός: Είπε όσα ήθελαν να ακούσουν οι αγρότες για ρεύμα – πετρέλαιο – χρέη στον ΕΦΚΑ – ΕΛΓΑ – Τράπεζες – Αισχροκέρδεια και ΚΑΠ

Λάβρος ήταν ο Δημήτρης Νατσιός και για τους κυβερνητικούς χειρισμούς με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.
Δημήτρης Νατσιός: Είπε όσα ήθελαν να ακούσουν οι αγρότες για ρεύμα – πετρέλαιο – χρέη στον ΕΦΚΑ – ΕΛΓΑ – Τράπεζες – Αισχροκέρδεια και ΚΑΠ

Ο Δημήτρης Νατσιός ήταν ο μόνος που ανέφερε τα ουσιαστικά προβλήματα των αγροτών ενώ δεν στάθηκε στα καθρεφτάκια της… κυβέρνησης στην καρδιά προς την καρδιά παραγωγικής Ελλάδας.

«Πανηγυρίζετε για το φθηνότερο ρεύμα στους αγρότες όμως για άλλη μία φορά κινείστε στη λογική “καθρεφτάκια σε ιθαγενείς”. Ξέρετε πραγματικά για τι ποσά μιλάμε; Γιατί δε λέτε ξεκάθαρα στους αγρότες τι όφελος θα έχουν; Ή μήπως στην ουσία το όφελος είναι μηδενικό;», διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Νατσιός.

«Πόσο πετρέλαιο απαιτείται για 25 στρέμματα δεντροκαλλιέργειας ξέρετε κύριε υπουργέ, κύριε πρωθυπουργέ;», ρώτησε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ.

«Να σας πως εγώ. Οι αγρότες θέλουν 2.000 με 2.500 ευρώ το χρόνο σε καύσιμα για να καλλιεργήσουν 25 στρέμματα δεντροκαλλιέργειας. Και ξέρετε πόσα λεφτά θα πάρει αυτός ο αγρότης; 65 ευρώ για το πετρέλαιο που χρησιμοποίησε. Λες και μπορούσε να πάει με το λεωφορείο στο χωράφι του», είπε.

«Ζορίζεστε και το κάνετε… θέμα το να δώσετε πετρέλαιο στους αγρότες. Επικαλείστε τα δημοσιονομικά ελλείμματα ενώ σε αντίστοιχη περίπτωση επιδοτήσατε τα μεταφορικά κόστη, που εξαρτώνται άμεσα από την τιμή του πετρελαίου, για τις εφημερίδες και τα περιοδικά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία», σημείωσε.

«Με το αφορολόγητο τι κάνετε;», ρώτησε για άλλη μία φορά την κυβέρνηση ο Δημήτρης Νατσιός. «Ωραίο ακούγεται το αφορολόγητο αλλά θέλει έσοδα για να έχει υπόσταση το αφορολόγητο. Πως θα έχουν αφορολόγητο οι δενδροκαλλιεργητές αφού δεν έχουν έσοδα;», σημείωσε.

Ο Δημήτρης Νατσιός αναφέρθηκε και στο τεράστιο πρόβλημα με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους αγρότες στα χρέη προς τον ΕΦΚΑ.

Δημήτρης Νατσιός: Είπε όσα ήθελαν να ακούσουν οι αγρότες

«Τι θα γίνει με τους εγκλωβισμένους αγρότες που δεν έχουν να πληρώσουν τον ΕΦΚΑ, τον πρώην ΟΓΑ και έχουν χάσει τις ρυθμίσεις τους; Αυτό περιμένουν οι χιλιάδες αγρότες στην Ελλάδα να ακούσουν από εσάς. Και όχι ότι είναι εκβιαστές», ανέφερε. «Τι θα γίνει με τις τράπεζες και τους χιλιάδες πλειστηριασμούς της περιουσίας των αγροτών που έρχονται; Πώς γίνεται με ένα πάγωμα έξι μηνών να ορθοποδήσει ο αγρότης αφού θέλει έναν χρόνο για να κάνει τον κύκλο της η αλυσίδα της παραγωγικής του διαδικασίας και αν πάει καλά η χρονιά;», συμπλήρωσε.

Λάβρος ήταν ο Δημήτρης Νατσιός και για τους κυβερνητικούς χειρισμούς με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

«Κάνατε τον ΕΛΓΑ πολιτικό όργανο που δίνει αποζημιώσεις με το… τσουβάλι, σε περιοχές που θέλετε ψήφους. Τα ξέρουμε τα κόλπα σας, με τα πορίσματα χωρίς έλεγχο. Από αγροτικές περιοχές είμαστε και ξέρουμε», είπε.

«Επιτέλους, πείτε για μια φορά την αλήθεια στους αγρότες» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ και κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει «την καραμέλα για αποζημιώσεις στο 100% της αξίας του πορίσματος».

«Αυτό το 100% της αξίας του πορίσματος, σύμφωνα με τους άδικους συντελεστές του ΕΛΓΑ μεταφράζεται σε αποζημίωση στο 61,6% της ζημιάς για παγετό σε δέντρα και 74,8% για βροχή και χαλάζι», ανέφερε.

«Ξέρετε πόση είναι η εισφορά στον ΕΛΓΑ; Πως να δώσει ένας αγρότης 1.000 ευρώ για να πάρει αποζημίωση 4.000 ευρώ, που σε κάθε περίπτωση δεν είναι και η πραγματική αξία της ζημιάς; Τι λέτε για το πάγιο αίτημα των αγροτών στις εισφορές τους να γίνεται συμψηφισμός με τα χρήματα των αποζημιώσεων που έχουν να λαμβάνουν ώστε να μπορούν να επιβιώσουν; Εκτός αν ο στόχος είναι να μην μπορούν» τόνισε ενώ υπογράμμισε το άγνωστο στο ευρύ κοινό θέμα του πλειστηριασμού «των ασυγκόμιστων καρπών πάνω από τα δέντρα». «Ή μήπως δεν το γνωρίζετε και αυτό; Ή ακόμα χειρότερα μήπως το θεωρείτε και δίκαιο κιόλας. Πιθανό, αφού χαρακτηρίζετε τους αγρότες σαν εκβιαστές», σημείωσε.

Αναφορικά με την αισχροκέρδεια, η οποία πλήττει τους Έλληνες αγρότες, ο Δημήτρης Νατσιός έφερε το παράδειγμα φυτοφάρμακου το οποίο, αν και της ίδιας επώνυμης εταιρείας «στην Ελλάδα κάνει 50 ευρώ και στη Βουλγαρία που είναι επίσης Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει 15 ευρώ» ενώ όπως υπογράμμισε «την ίδια ώρα στους αγρότες να απαγορεύεται να το αγοράσουν από την Βουλγαρία».

«Πείτε μας κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε υπουργέ, εσείς που ενδιαφέρεστε για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας πώς γίνεται η ίδια εταιρεία στην Τουρκία να πουλάει φάρμακο για τις ψείρες ούτε 30 ευρώ το κιλό και στην Ελλάδα 120 ευρώ; Επαναλαμβάνω, η ίδια εταιρεία», ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό και τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ που έκανε λόγο για… ψείρες πολυτελείας στην Ελλάδα.

«Και τέλος ας μας πει κάποιος με τι κριτήριο ορίστηκαν οι συμμετέχοντες στην επιτροπή παρακολούθησης του στρατηγικού σχεδιασμού της νέας ΚΑΠ 2023 – 2027. Ποιοι είναι αυτοί τελικά που σχεδίασαν για τους αγρότες, χωρίς τους αγρότες. Εδώ σας προλαβαίνω κύριε Υπουργέ, γιατί αν μου απαντήσετε για την ΕΘΕΑΣ και την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, αυτές ξέρετε ότι εκπροσωπούν ένα πολύ μικρό κομμάτι των Ελλήνων αγροτών», είπε εκτός των άλλων.

Διαβάστε επίσης:

O Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε για «κυβερνητικά παπαγαλάκια» που του επιτέθηκαν όταν ζήτησε ενίσχυση του ΕΣΥ!

Κώστας Καραμανλής: Απίστευτο! Ακόμα δεν έχει καταλάβει πώς λειτουργούν τα τρένα μετά τα Τέμπη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημήτρης Νατσιός: Είπε όσα ήθελαν να ακούσουν οι αγρότες για ρεύμα – πετρέλαιο – χρέη στον ΕΦΚΑ – ΕΛΓΑ – Τράπεζες – Αισχροκέρδεια και ΚΑΠ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.