ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Μπερδέση στη Βάρη – Όλα τα στοιχεία για το άγριο έγκλημα

Ξεσκονίζουν όλα τα στοιχεία της έρευνας για τη δολοφονία Μπερδέση στη Βάρη οι αστυνομικές αρχές πριν συμπληρωθεί 24ωρο από το έγκλημα.
Δολοφονία Μπερδέση στη Βάρη – Όλα τα στοιχεία για το άγριο έγκλημα

Ξεσκονίζουν όλα τα στοιχεία της έρευνας για τη δολοφονία Μπερδέση στη Βάρη οι αστυνομικές αρχές πριν συμπληρωθεί 24ωρο από το έγκλημα.

Δολοφονία Μπερδέση στη Βάρη: Ως «όπλα» οι αστυνομικοί έχουν την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, τη σάρωση καμερών στην ευρύτερη περιοχή της Βάρης και καταθέσεις από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 39χρονου πυγμάχου.

Η εκτέλεση του Τάσου Μπερδέση με δεκατέσσερις σφαίρες από καλάσνικοφ χθες το πρωί στα νότια προάστια απασχολεί πολύ έντονα το Ανθρωποκτονιών.

Αν μάθουν τι φοβόταν ο 39χρονος, τότε θα «ξεκλειδώσουν» τη δολοφονία λένε εκεί, καθώς ο πυγμάχος φέρεται να ανησυχούσε πολύ για τη ζωή του και να οπλοφορούσε και ενδεχομένως να είχε εκμυστηρευτεί σε δικούς του ανθρώπους από ποιους και γιατί κινδύνευε.

Στην προηγούμενη δεκαετία στη νύχτας της Αχαΐας, αναζητούν οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών το κλειδί της εκτέλεσης με 14 σφαίρες του Τάσου Μπερδέση.

Τάσος Μπερδέσης: Παναθηναϊκός και… Ολυμπιακός – Η άγνωστη ιστορία!

Ο γνωστός πυγμάχος, που τα τελευταία δύο χρόνια μετακόμισε στην Αθήνα κόβοντας τις επαφές του με την Αχαΐα, έδειχνε να φοβάται. Αν και είχε αθωωθεί από όλες τις δικαστικές του εκκρεμότητες οπλοφορούσε, σύχναζε σε συγκεκριμένα σημεία και γυμναζόταν σε ένα σχετικά απομακρυσμένο γυμναστήριο πάνω από τη Βάρη.

Οι εκτελεστές που πιθανότατα είχαν βάλει στο μικροσκόπιο την καθημερινότητα του Μπερδέση και γνώριζαν το πρόγραμμά του, ήξεραν ότι γύρω στις 9 θα έφευγε από τον όμιλο πυγμαχίας και έστησαν τη φονική ενέδρα. Αφού έφθασαν στο σημείο με ένα ανοιχτόχρωμο SUV, πλησίασαν και πριν ο 39χρονος προλάβει να αντιδράσει, άδειασαν πάνω του το καλάσνικοφ.

Επιφυλακτικός στο τι συνέβη και ποιοι βρίσκονται πίσω από την εκτέλεση του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση παρουσιάστηκε ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Είμαι επιφυλακτικός στο να κάνω εικασίες. Το ότι έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και έχει αθωωθεί κατ’ επανάληψη, δεν σημαίνει ότι μπορώ να εικάσω τι συνέβη τώρα. Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. είναι η υπόθεση. Ελπίζω και εύχομαι να βρουν τους δολοφόνους και να εξιχνιαστεί η υπόθεση. Ο Τάσος εκτός από πελάτης ήταν και φίλος μου» σημείωσε αρχικά.

Στο ερώτημα γιατί το όνομα του Τάσου Μπερδέση βρισκόταν στη λίστα με την ελληνική μαφία που παρέδωσε στην Δικαιοσύνη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο δικηγόρος υποστήριξε ότι « σε έναν φάκελο που υπάρχουν εμπλεκόμενοι σε ποινικές υποθέσεις δεν σημαίνει ότι και οι 500 είναι ένοχοι».

«Επειδή το όνομα του Τάσου» συνέχισε, «ενεπλάκη στο παρελθόν σε δίκη με αυτό που αποκαλείται ‘’ελληνική μαφία’’ θεωρώ ότι για αυτό τον λόγο η ελληνική αστυνομία τον συμπεριέλαβε σε αυτό τον κατάλογο. Στην δίκη αυτή ο Τάσος είχε αθωωθεί κατ’ έφεση».

Όπως εξήγησε ο κ. Κεχαγιόγλου, ο Μπερδέσης είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κάποια χρόνια αργότερα για υπόθαλψη εγκληματία. Και στις δύο περιπτώσεις αθωώθηκε.

«Μετά την τελευταία του εμπλοκή για την υπόθαλψη εγκληματία, του είπα ότι όσο και αν αθωώνεται στις δίκες, αυτές του κόστισαν. Η τελευταία καταδίκη του στέρησε τη δυνατότητα να μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες» σχολίασε ο δικηκόρος.

Σχετικά με τον αγώνα πυγμαχίας που ο Τάσος Μπερδέσης χτύπησε θανάσιμα τον αντίπαλό του, ανέφερε ότι «δεν ήταν ποινικό αδίκημα ούτε ασκήθηκε ποινική δίωξη. Ήταν ένα τραγικό ατύχημα, τυχαίο περιστατικό κατά την διάρκεια αγώνα πυγμαχίας».

«Λυπάμαι πολύ. Ήταν ένα παιδί από φτωχή οικογένεια. Κάποιες από τις εμπλοκές του οφείλονταν σε αυτή την φτώχια. Ήταν ένα φτωχό παιδί που προσπαθούσε να βρει τρόπους να επιβιώσει. Το αν αυτοί ήταν πάντοτε νόμιμοι ή στα όρια της νομιμότητας, θα το κρίνει η δικαιοσύνη» κατέληξε.

Ποινικοί είχαν στο στόχαστρο τον 32χρονο Papas

Όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του 32χρονου Αλβανού στα Σεπόλια το απόγευμα της Κυριακής οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν και τα δεδομένα από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής την περίοδο 2018-2019, ύστερα από τη δολοφονία, το 2017, του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που είχε καταγράψει τη δράση πέντε Αλβανών ποινικών που καθοδηγούσαν μέσα από τις φυλακές εγκληματικές επιθέσεις.

Μεταξύ των στόχων τους φέρεται να ήταν -σύμφωνα με πληροφορίες- και ο 32χρονος με τα προσωνύμια Papa, ή Papas ή Aristidis ή Ari που το απόγευμα της Κυριακής δολοφονήθηκε σε καφετέρια στα Σεπόλια από άγνωστο δράστη που έφτασε στο σημείο με ταξί.

Μάλιστα, σύμφωνα με κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου, τον Μάιο του 2019 ηγετικό στέλεχος της αλβανικής μαφίας του Κορυδαλλού επεδίωκε την εξόντωση του συγκεκριμένου προσώπου, ενώ φέρεται ότι απειλούσε πως αν δεν κατάφερνε να τον σκοτώσει θα στρεφόταν κατά της μητέρας του.

Ο 32χρονος φαίνεται να βρέθηκε στο κέντρο διενέξεων μελών της αλβανικής μαφίας η οποία τη διετία 2006-2008 είχε σκοτώσει 11 ανθρώπους, είχε τραυματίσει άλλους 13, ενώ παλαιότερα μέλη της είχαν προβεί σε απαγωγές και ληστρικές επιθέσεις. Η συμμορία εισέβαλε σε καφενεία και σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας και γάζωνε τα θύματά της, δολοφονώντας ακόμα και στη μέση του δρόμου. Πολλοί από τους τραυματίες, μάλιστα, ήταν ανυποψίαστοι πολίτες που βρέθηκαν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

Οι έρευνες για τον Μπερδέση

Στην Πάτρα και τα όσα είχαν συμβεί την προηγούμενη δεκαετία στον χώρο της νύχτας αναζητούν οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών το κλειδί της δολοφονίας του Τάσου Μπερδέση με 14 σφαίρες.

Ο πυγμάχος, που τα τελευταία δυο χρόνια μετακόμισε στην Αθήνα διακόπτοντας τις επαφές του με την Αχαΐα έδειχνε να φοβάται. Αν και είχε αθωωθεί από όλες τις δικαστικές του εκκρεμότητες οπλοφορούσε, σύχναζε σε συγκεκριμένα στέκια και γυμναζόταν σε ένα σχετικά απομακρυσμένο γυμναστήριο πάνω από τη Βάρη.

Οι δολοφόνοι πιθανότατα είχαν βάλει στο μικροσκόπιο τις κινήσεις του Μπερδέση και γνώριζαν το πρόγραμμά του, ήξεραν ότι γύρω στις 9 θα έφευγε από το γυμναστήριο και έστησαν τη φονική ενέδρα. Αφού έφθασαν στο σημείο με ένα ανοιχτόχρωμο SUV, πλησίασαν και πριν ο 39χρονος προλάβει να αντιδράσει, τον γάζωσαν με το καλάσνικοφ.

Αλωνίζουν οι μπράβοι

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες μυστικές επιχειρήσεις – με τη συμμετοχή της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, των ΟΠΚΕ και άλλων υπηρεσιών σε νυκτερινά κέντρα και άλλους χώρους όπου δραστηριοποιούνται μπράβοι.

Ωστόσο, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δηλώνουν αδυναμία να εξιχνιάσουν τις αυξημένες κατά παραγγελία δολοφονίες, συμπληρώνοντας ότι ίσως αυτή η κατάσταση συνεχισθεί και χειροτερέψει, με πιο πυκνές δολοφονικές επιθέσεις αν δεν υπάρξει συνολική έρευνα από το ΣΔΟΕ, την Επιτροπή για το ξέπλυμα χρήματος και άλλους ελεγκτικούς φορείς, ώστε να επιτευχθεί διαφορετικού τύπου πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα. Προς το παρόν, παρατηρούν, υπάρχει σχετική αδράνεια.

Πέντε δολοφονίες σε 52 ημέρες

Στις 9 Απρίλιου δολοφονείται ο Γιώργος Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο με δέκα σφαίρες.

Στις αρχές Μαΐου δολοφονείται ο επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης στη Ζάκυνθο.

Στις 15 Μαΐου στη Μεταμόρφωση νεκρός πέφτει ο παλαίμαχος πυγμάχος με το παρατσούκλι «Κεφάλας» χτυπώντας σε καρδιά και κεφάλι.

Προχθές, Κυριακή, στα Σεπόλια δολοφονήθηκε ο 32χρονος Αλβανός μέσα σε καφέ.

Χθες, νεκρός έπεσε ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης.

Διαβάστε επίσης:

Survivor διαρροή spoiler 1/6: Στατιστικά! Σάρωσαν Καρολίνα και Ηλίας!

Masterchef 1/6: Ο μεγάλος τελικός είναι εδώ!

Μεταγραφολογία: Και καλό καλοκαίρι!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δολοφονία Μπερδέση στη Βάρη – Όλα τα στοιχεία για το άγριο έγκλημα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.