ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: Έχει πρωθυπουργό αυτή η χώρα; – Αναζητείται ο εξαφανισμένος Κυριάκος Μητσοτάκης

Ένας νέος άνθρωπος δολοφονήθηκε, η χώρα έγινε διεθνώς ρεζίλι και το κράτος παρουσιάζει εικόνα κατάρρευσης - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πού είναι;
Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: Έχει πρωθυπουργό αυτή η χώρα; – Αναζητείται ο εξαφανισμένος Κυριάκος Μητσοτάκης

Τον αναζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση. Τον ψάχνει όλο το twitter. Απορούν πού χάθηκε, ακόμα και στελέχη της κυβέρνησης. Άφαντος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αγνοείται. Πέρασαν τέσσερεις μέρες από τη νύχτα του άγριου φονικού στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός πιάστηκε στον ύπνο.

Η χώρα αποδεικνύεται ξέφραγο αμπέλι, απέναντι σε παράνομους, αλλά ακόμα και «νόμιμους» εισβολείς που έρχονται σαν «κύριοι» στην Αθήνα για να σκοτώσουν κόσμο. Οι πολίτες νοιώθουν περισσότερο από ποτέ, ότι ζουν κατά τύχη. Βλέπουν τις πόλεις τους να μετατρέπονται σε πεδία μάχης, και έναν επιχειρησιακό σχεδιασμό για τα πανηγύρια, με την αστυνομία να «παρακολουθεί διακριτικά» τους μαχαιροβγάλτες.

Έχουμε αίμα αθώου, του 29χρονου Μιχάλη που κηδεύεται σήμερα. Έχουμε τραυματίες. Έχουμε εικόνα διοικητικής αποσύνθεσης στην ΕΛ.ΑΣ. Έχουμε έναν υπουργό Προστασίας του Πολίτη που συμπεριφέρθηκε σαν να μην ήξερε που παν’ τα τέσσερα, και είναι ο δεύτερος που εκτίθεται μέσα σε 1 μήνα, μετά τον Νότη Μηταράκη. Έχουμε θερμοκέφαλους οπαδούς σε αντίπαλα στρατόπεδα να «βράζουν» για αντίποινα και να υπάρχει φόβος για νέο κύκλο αίματος.

Τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή για να διακόψει τις «διακοπές» του ένας πρωθυπουργός;

Κι όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει εξαφανισμένος. Δεν βγαίνει να κάνει ούτε μισή δήλωση. Ακόμα και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη συζητούν μεταξύ τους ότι η συμπεριφορά του είναι ακατανόητη, ειδικά για τα δεδομένα του πρωθυπουργού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τόσες άλλες υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (όπως πχ. οι πυρκαγιές, η πτώση του Canadair, η τραγωδία των Τεμπών), o Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευδε πρώτος να κάνει την επικοινωνιακή παρέμβασή του, προκειμένου να κοντρολάρει το πολιτικό κόστος. Ακόμα και στην υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, ο πρωθυπουργός βγήκε με καθυστέρηση δύο ημερών να απολογηθεί παρότι δεν του αναλογούσαν άμεσες ευθύνες για την τραγωδία.

Είναι γνωστό τοις πάσι πλέον, ότι ο πρωθυπουργός δεν κάνει τίποτα χωρίς τη συμβουλή των επικοινωνιολόγων του. Ποια είναι η εξήγηση για την «εξαφάνιση» του Κυριάκου Μητσοτάκη; Μία λογική απάντηση είναι ότι το επιτελικό φιάσκο είναι τόσο μεγάλο, τόσο κραυγαλέο και τόσο αναντίρρητο, που οποιοδήποτε αφήγημα και αν παρουσιάσει, θα του γυρίσει μπούμερανγκ.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια πολύπλοκη υπόθεση που θα εξιχνιαστεί στο μέλλον, ώστε να χωράει «μαγείρεμα» στο πόρισμα (όπως στο έγκλημα των Τεμπών). Τα πάντα είναι γνωστά στον ελληνικό λαό, από την πρώτη μέρα μάλιστα. Το υπουργείο ήξερε, η ΕΛ.ΑΣ ήξερε, το κράτος έμεινε άπραγο και η τραγωδία συνέβη χωρίς να εμποδιστεί από κανέναν.

Αφού δεν υπάρχει περιθώριο για πειστικές απαντήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να βγει από το κάδρο των ευθυνών με μια «συμβολική» απουσία από τη δημοσιότητα. Περιμένει να ξεθυμάνει η λαϊκή οργή και μέχρι τότε έχει δοθεί «σήμα» να διαχωριστούν οι επιχειρησιακές από τις πολιτικές ευθύνες (ενώ στην πραγματικότητα είναι αλληλένδετες), κάνοντας την ΕΛ.ΑΣ έναν βολικό σάκο του μποξ.

Με την αλαζονεία που τον διακατέχει και με τον «αέρα» του 41%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά (λανθασμένα) ότι έχει την πολυτέλεια να κάνει «statement» διά της απουσίας του. Να δίνει «λογαριασμό» όποτε θέλει, και όποτε δεν θέλει να αφήνει τη «βρώμικη» δουλειά στους υπασπιστές του. Μόνο που ξεχνά ότι ο ελληνικός λαός έχει «ξαποστείλει» κυβερνήσεις ακριβώς διότι είδαν «άφαντους» πρωθυπουργούς που άλλοτε έπαιζαν… «playstation», άλλοτε δεν είχαν χρόνο να διαβάσουν τα μνημόνια που ψήφιζαν και άλλοτε έκαναν πως δεν έβλεπαν το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος.

Κοντολογίς, όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίνει απαντήσεις στον ελληνικό λαό και παραμένει άφαντος, τόσο και ο λαός εξοικειώνεται με την ιδέα ότι η πρωθυπουργική καρέκλα καταλαμβάνεται τζάμπα…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Must Read: Πανελλήνιες στην Ελλάδα: Η τσίχλα μπορεί να σε βοηθήσει να γράψεις καλύτερα στις εξετάσεις!

Πανελλήνιες στην Ελλάδα: Η τσίχλα μπορεί να σε βοηθήσει να γράψεις καλύτερα στις εξετάσεις!

Τέλος Μαΐου οι Πανελλήνιες ξεκινούν. Το άγχος κορυφώνεται, το διάβασμα φτάνει στα όρια... Κι όμως, ένα απλό κόλπο με τσίχλα μπορεί να σου δώσει μνήμη-μπόνοους την ώρα της εξέτασης!

Must Read
Ελευθέριος Ανδρώνης: DNA νεογνών: Γονιδιακό «σκλαβοπάζαρο» χωρίς την έγκρισή μας, σε ένα σκάνδαλο κολοσσιαίων διαστάσεων!

DNA νεογνών: Γονιδιακό «σκλαβοπάζαρο» χωρίς την έγκρισή μας, σε ένα σκάνδαλο κολοσσιαίων διαστάσεων!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανοίγει το κουτί της Πανδώρας, κάνοντας εμπόρευμα το DNA και υποθηκεύοντας το μέλλον των Ελλήνων

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας από τις θηριωδίες των Τούρκων!

Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας από τις θηριωδίες των Τούρκων!

Ένα προσωπικό ταξίδι επιστροφής στις ρίζες, στα άγια χώματα του Πόντου, εκεί όπου η μνήμη μετατρέπεται σε βίωμα και η Ρωμιοσύνη φωνάζει ακόμη. Μια συγκλονιστική εξομολόγηση για την επίσκεψη στην Παναγία Σουμελά,

Κοινωνία
Κοινωνία: Γιώργος Λιάγκας: Η τοξική φωνή που ηχεί από τον πάτο του βαρελιού

Γιώργος Λιάγκας: Η τοξική φωνή που ηχεί από τον πάτο του βαρελιού

Η Κλαυδία αντιπροσωπεύει ένα φρέσκο και υγιές όραμα ομοψυχίας - Ο Γιώργος Λιάγκας αντιπροσωπεύει τον μίζερο κόσμο της φτηνής τηλεόρασης

Κοινωνία
Κοινωνία: Ο Τσεντί Οσμάν δεν άντεξε και έκανε ποστ υπέρ του Ατατούρκ την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο Τσεντί Οσμάν δεν άντεξε και έκανε ποστ υπέρ του Ατατούρκ την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η ενέργεια του παίκτη, που έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ και στην Εθνική Τουρκίας, προκάλεσε αντιδράσεις στα ελληνικά social media.

Κοινωνία
Κοινωνία: ΕΣΥ: Κλασσικά στον κόσμο του ο Γεωργιάδης – «Με το βραχιολάκι αν είσαι μπλε περιστατικό, πας και για καφέ»

ΕΣΥ: Κλασσικά στον κόσμο του ο Γεωργιάδης – «Με το βραχιολάκι αν είσαι μπλε περιστατικό, πας και για καφέ»

Την ώρα που τα νοσοκομεία γονατίζουν από την έλλειψη προσωπικού, ο υπουργός Υγείας νομίζει ότι οι πολίτες πάνε στα επείγοντα για να πιουν καφέ

Κοινωνία
Κοινωνία: Άκης Τσελέντης: Ισχυρές προειδοποιήσεις – Πιθανός ένας σεισμός 5,5 Ρίχτερ!

Άκης Τσελέντης: Ισχυρές προειδοποιήσεις – Πιθανός ένας σεισμός 5,5 Ρίχτερ!

Ο Άκης Τσελέντης μίλησε για τον σεισμό στην Εύβοια και προειδοποιεί.

Κοινωνία
Οικονομία: Νέο επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ: Αυξημένα ποσά και νέοι δικαιούχοι

Νέο επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ: Αυξημένα ποσά και νέοι δικαιούχοι

Σε ισχύ τέθηκε το νέο, αναμορφωμένο επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ, με σημαντικές αυξήσεις στα ποσά και με εισοδηματικά κριτήρια που διαφοροποιούν την παλαιά μορφή του επιδόματος.

Οικονομία
Κοινωνία: Τον μαχαίρωσε για μια θέση πάρκινγκ στο Παγκράτι – Η καθημερινή «τρέλα» της στάθμευσης καταλήγει σε αίμα

Τον μαχαίρωσε για μια θέση πάρκινγκ στο Παγκράτι – Η καθημερινή «τρέλα» της στάθμευσης καταλήγει σε αίμα

Το Παγκράτι, λόγω υπερπληθυσμού και ανεπαρκών υποδομών, έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης για μια θέση στάθμευσης.

Κοινωνία