ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αγάθωνας Ιακωβίδης! (vids)

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σήμερα από ανακοπή καρδιάς ενώ δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.
«Έφυγε» από τη ζωή ο Αγάθωνας Ιακωβίδης! (vids)

Σοκ στον καλλιτεχνικό χώρο, πριν από λίγο έγινε γνωστό πως πέθανε ο γνωστός ρεμπέτης Αγάθωνας.

Ο Αγάθωνας έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σήμερα από ανακοπή καρδιάς ενώ δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Λίγα λογια για τον Αγάθωνα Ιακωβίδη

Γεννήθηκε στον Ευαγγελισμό Λαγκαδά Θεσσαλονίκης το 1955. Οι γονείς του ήταν πρόσφυγες από τη Μικρασία, γι’ αυτό τα πρώτα τραγούδια που άκουγε ήταν μικρασιατικές μελωδίες. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική το 1971 και σταδιακά έμαθε μόνος του να παίζει σχεδόν όλα τα έγχορδα όργανα των ρεμπέτικων τραγουδιών, δηλαδή: κιθάρα, μπαγλαμά, ούτι, μπουζούκι, τζουρά, μάντολα, μαντολίνο. Το 1973 έκανε την πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση σε μπουάτ της Θεσσαλονίκης. Αμέσως συνειδητοποίησε πως η μουσική που τον εκφράζει και του ταιριάζει είναι η ρεμπέτικη και αφιερώνεται σε αυτήν αποκλειστικά. Κατέχει πολλούς σπάνιους δίσκους γραμμοφώνου με ρεμπέτικα τραγούδια, και αξιοποιεί τη συλλογή του σε ραδιοφωνικές μουσικές εκπομπές.

Το 1977 δημιουργεί το “Ρεμπέτικο Συγκρότημα Θεσσαλονίκης”, με το οποίο παίζει σε μαγαζιά, κάνει συναυλίες και ηχογραφεί δύο δίσκους. Το 1981 αποφασίζει να μεταβεί στην Αθήνα. Συνεργάζεται με γνωστούς τεχνίτες της λαϊκής μουσικής. Κώστας Παπαδόπουλος, Γιώργος Κόρος, Βασίλης Σούκας, Λάζαρος Κουταλίδης, Νίκος Φιλιππίδης και Νίκος Χατζόπουλος είναι κάποιοι από αυτούς. Γίνεται πιο γνωστός και κάνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, σε Ευρώπη και Η.Π.Α. Από το 1987 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Η δισκογραφία του αφορά αποκλειστικά στο ρεμπέτικο. Έχει ερμηνεύσει πολλά δημοφιλή ρεμπέτικα αλλά και παλιά, άγνωστα τραγούδια που έχει ανασύρει από το πλούσιο αρχειακό υλικό που κατέχει.

Το 2013 αποδέχθηκε την πρόσκληση του συγκροτήματος Κόζα Μόστρα να συμμετάσχει μαζί τους στο Φεστιβάλ της Γιουροβίζιον στο Μάλμε της Σουηδίας, με το τραγούδι “Alcohol Is Free”, με το οποίο προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης όπου κατέλαβαν την 6η θέση.

Μάλιστα τον περασμένο Μάιο, σε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις, ο γνωστός μουσικός έστησε μια υπαίθρια παράσταση στον προαύλειο χώρο του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” στη Θεσσαλονίκη, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και της αποστάσεις ασφαλείας, ώστε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τους εργαζομένους που μάχονται καθημερινά κατά του κορονοϊού.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η μεγαλύτερη απειλή της ανεξέλεγκτης χρήσης AI: Γενιές ανθρώπων που χάνουν την ικανότητα να σκέφτονται

Η μεγαλύτερη απειλή της ανεξέλεγκτης χρήσης AI: Γενιές ανθρώπων που χάνουν την ικανότητα να σκέφτονται

O «φωτεινός παντογνώστης» που λέγεται Τεχνητή Νοημοσύνη, απειλεί να δημιουργήσει γενιές διανοητικά «ανάπηρων» ανθρώπων

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Η Κοβέσι, η ΝΔ και ο Ελληνισμός που… ψάχνει GPS – Πάλι καλά που υπάρχει και η Ρουμάνα

Η Κοβέσι, η ΝΔ και ο Ελληνισμός που… ψάχνει GPS – Πάλι καλά που υπάρχει και η Ρουμάνα

Μήπως να της δώσουμε και την ελληνική ιθαγένεια;

Κοινωνία
Κοινωνία: Φωτιά στην Παιανία: Ήχησε το 112 – Υπό έλεγχο με ισχυρή κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων

Φωτιά στην Παιανία: Ήχησε το 112 – Υπό έλεγχο με ισχυρή κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων

Το μήνυμα αφορούσε τον οικισμό Μπούρα Παπαγγελάκη και προέτρεπε τους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκε ο… «ανακουφισμένος» Βορίδης και 3 υφυπουργοί – Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκε ο… «ανακουφισμένος» Βορίδης και 3 υφυπουργοί – Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!

Ρεκόρ κορυφαίων παραιτήσεων υπό την πίεση των συνταρακτικών αποκαλύψεων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Με την πλάτη στον τοίχο το Μαξίμου

Κοινωνία
Κοινωνία: Καιρός: Από καύσωνα σε καταιγίδες – Έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ με μπουρίνια και πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Από καύσωνα σε καταιγίδες – Έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ με μπουρίνια και πτώση θερμοκρασίας

Από το Σάββατο, η θερμοκρασία υποχωρεί.

Κοινωνία
Κοινωνία: Οι δύο ελληνικές φρεγάτες δεν… είδαν τη βάρκα με τους μετανάστες

Οι δύο ελληνικές φρεγάτες δεν… είδαν τη βάρκα με τους μετανάστες

Ότι ο Μητσοτάκης έστειλε... φρεγάτες για να ανακόψουν τις μεταναστευτικές ροές από τη Λιβύη.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σεισμός στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης και Μπουκώρος για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Σεισμός στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης και Μπουκώρος για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πηγές, δεν αποδέχεται πλέον δικαιολογίες περί «διαχρονικών ευθυνών».

Κοινωνία
Κοινωνία: Μπανάνες στον Όλυμπο: Το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ που σοκάρει την Ελλάδα

Μπανάνες στον Όλυμπο: Το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ που σοκάρει την Ελλάδα

«Τρέχουν» ήδη άλλες έξι έρευνες από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Κοινωνία
Κοινωνία: Υποχρεωτική παύση εργασιών λόγω 41°C – Ποιες περιοχές πλήττονται

Υποχρεωτική παύση εργασιών λόγω 41°C – Ποιες περιοχές πλήττονται

Το Υπουργείο καλεί τις επιχειρήσεις να τηρήσουν τις οδηγίες.

Κοινωνία