ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα Γλυκά Νερά – Αστυνομία: Έτσι φτάσαμε στην ομολογία – «Δεν ήθελα να κοροϊδεύω, ήθελα να μεγαλώσω το παιδί μου»

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά προχώρησε η Αστυνομία, δίνοντας λεπτομέρειες.
Έγκλημα Γλυκά Νερά – Αστυνομία: Έτσι φτάσαμε στην ομολογία – «Δεν ήθελα να κοροϊδεύω, ήθελα να μεγαλώσω το παιδί μου»

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά προχώρησε η Αστυνομία, δίνοντας λεπτομέρειες.

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα, με τον 32χρονο πιλότο να είναι τελικά ο δολοφόνος της συζύγου του και η αστυνομία έδωσε πολύτιμες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα σχετικά με το χρονικό της εξιχνίασης.

Στην ενημέρωση της ΕΛΑΣ, ο επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, Κώστας Χασιώτης, που περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο έκαναν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να «σπάσει» και να ομολογήσει το έγκλημα που διέπραξε.

«Δέθηκα μόνος μου. Όλα τα έκανα γιατί όταν κατάλαβα ότι την σκότωσα, σκέφτηκα το παιδί μου. Δεν ήθελα να μπω στη φυλακή, γιατί ήθελα να μεγαλώσω την κόρη μου». «Δουλέψαμε από την πρώτη μέρα συντεταγμένα και με πείσμα», είπε ο διοικητής ασφάλειας αττικής Πέτρος Τζεφέρης και συμπλήρωσε πως είναι υπερήφανος για τα στελέχη της ΕΛΑΣ που εργάζονται χωρίς ωράριο και με πάθος.

Με τη σειρά της η διευθύντρια εγκληματικών εργαστηρίων, Πηνελόπη Μηνιάτη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σκίτσο που έγινε καθ’ υπόδειξην του δράστη, τονίζοντας πως ήταν κρίσιμη η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού που παραδόθηκε από την ασφάλεια αθηνών. Έγινε όπως είπε άμεσα αντιληπτό ότι υπήρχαν αναντιστοιχίες και τέθηκαν ερωτήματα και οι απαντήσεις αποδείχθηκαν πολύτιμα και καθοριστικά στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως τόνισε ο Κώστας Χασιώτης, προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών, όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου όταν το κέντρο της άμεσης δράσης ειδοποιήθηκε από τον σύζυγο τους θύματος. Το θύμα βρέθηκε στο κρεβάτι νεκρό και ο σύζυγος δεμένος αλλά και το 11 μηνών βρέφος να είναι πάνω στο θύμα. Τα σημαντικότερα δεδομένα ήρθαν από το εργαστήριο τοξικολογίας του ΕΚΠΑ και η αιτία θανάτου οφειλόταν σε ασφυξία. Το θύμα ήταν και δεμένο πισθάγκωνα. Βρέθηκαν και σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου από το δέσιμο και τα σημάδια αυτά ήταν αχνά και σε σχέση με τον χρόνο με τον οποίο ήταν δεμένος δεν αντιστοιχούσαν.

Οι χώροι είχαν ερευνηθεί, διαπιστώσαμε ότι είχε παραβιασθεί παράθυρο στο υπόγειο και ενδεχομένως να είχαν μπει από εκεί οι δράστες που περιέγραφε ο 32χρονος. Ασυνήθιστο ήταν και το γεγονός ότι ο σκύλος βρέθηκε κρεμασμένος. Στα εργαστήρια μεταφέρθηκαν αντικείμενα όπως η κάμερα ασφαλείας, το smartwatch του θύματος και το τηλέφωνο του συζύγου. Δεν καταφέραμε να διαπιστώσουμε την παρουσία άλλων προσώπων μέσα στο σπίτι. Η εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων μας έδειξε ενδείξεις για κίνηση αντικειμένων, ειδικά το κινητό του συζύγου, κατά την ώρα που μας είχε πει ότι ήταν δεμένος. Μας έδειξε πιθανή εμπλοκή του συζύγου. Τον εξετάσαμε σχολαστικά.

Κατά την αρχική συζήτηση μαζί του, εκείνος έφερε τη συζήτηση στη σχέση που είχε με το θύμα, με το παιδί του, αλλά και στον επικεφαλής της ομάδας που είχε αναλάβει την υπόθεση. Μας είπε ότι δεν ήθελε να εξαπατήσει, αλλά να μείνει εκτός φυλακής για να μείνει με το παιδί του. Μας είπε ότι όλα έγιναν πάνω σε έναν δαπληκτισμό που είχε με τη σύζυγό του. Ομολόγησε μας είπε ότι τη σκότωσε, και ό,τι έκανε στη συνέχεια: Παραβίασε το παράθυρο, αναστάτωσε τον χώρο, σκότωσε τον σκύλο, τηλεφώνησε στην αστυνομία και δέθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Ο Μπαλάσκας της ΕΛ.ΑΣ δίνει συμβουλές σε επίδοξους δολοφόνους;

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το σκυλάκι που έπνιξε ο Μπάμπης (pics)

Γλυκά Νερά – Αγγελική Νικολούλη: Ήξερε; Το γεμάτο υπονοούμενα μήνυμα της στο τελευταίο Φως στο Τούνελ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγκλημα Γλυκά Νερά – Αστυνομία: Έτσι φτάσαμε στην ομολογία – «Δεν ήθελα να κοροϊδεύω, ήθελα να μεγαλώσω το παιδί μου»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.