ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπαίζει τη νοημοσύνη του κόσμου η Μενδώνη για το σόου στο Άργος – Το ερειπωμένο κτίριο επισκευάστηκε για να… γκρεμιστεί!

Τραγέλαφος: Η Μενδώνη είχε επιπλήξει μια υπάλληλο στο Άργος για την κατάσταση ενός κτιρίου που φτιάχτηκε μεν, αλλά θα... γκρεμιστεί γιατί έχει αρχαία από κάτω!
Εμπαίζει τη νοημοσύνη του κόσμου η Μενδώνη για το σόου στο Άργος – Το ερειπωμένο κτίριο επισκευάστηκε για να… γκρεμιστεί!

Η Λίνα Μενδώνη συνεχίζει ακάθεκτη να υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου, όποτε καλείται να δώσει μια απάντηση για περιστατικά που την εκθέτουν. Η υπουργός Πολιτισμού τους τελευταίους μήνες απασχολεί συχνά την κοινή γνώμη με περιστατικά ντροπής που άπτονται της δικαιοδοσίας της.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε τα βλάσφημα εκτρώματα της Πινακοθήκης, τα ερείπια στον αρχαιολογικό χώρο Πέλλας, το… παπούτσι που διαφημιζόταν πάνω από το Ζάππειο και την Ακρόπολη, το χαλασμένο ασανσέρ της Ακρόπολης και τις… pole dancers που έκαναν προσωπικό τους «στούντιο» τα Παλαιά Ανάκτορα στην Κέρκυρα.

Και φυσικά το ιστορικό… σόου στο Άργος, όπου η Μενδώνη επέπληξε μπροστά σε κάμερες μια υφιστάμενη της, επειδή την ενοχλούσε η… σφουγγαρίστρα έξω από ένα κτίριο που είχε καταρρεύσει πλήρως η οροφή του.

Έχουν μαζευτεί τόσες πολλές αποτυχίες για την υπουργό Πολιτισμού που μάλλον της δημιουργήθηκε η ανάγκη να τονώσει το «τσαλακωμένο» επικοινωνιακό προφίλ της κι έτσι παραχώρησε συνέντευξη στη Φαίη Σκορδά  στην εκπομπή Buongiorno. Αυτό από μόνο του αποτελεί είδηση, καθώς είναι προφανές χρόνια τώρα ότι η Μενδώνη δεν συμπαθεί καθόλου τις συνεντεύξεις και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Άρα η ανάγκη για πολιτικό «lifting» φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε η υπουργός, αναφέρθηκε και στο γραφικό περιστατικό στο Άργος, όπου η Μενδώνη εξάντλησε σε μια έφορο αρχαιοτήτων όλη την αυστηρότητά της, κουνώντας το δάχτυλο και φωνάζοντας ότι «έχουν πάρει εκατομμύρια».

«Η συγκεκριμένη έφορος ήταν συμφοιτήτριά μου στο πανεπιστήμιο. Στημένο σόου δεν ήταν σε καμία περίπτωση», σημείωσε η Λίνα Μενδώνη και συμπλήρωσε: «Πρώτον, δεν συνηθίζω να τα κάνω αυτά, δεύτερον, δεν είμαι της λογικής του σόου. Αυτό μπορεί να το δει κανείς από τη δημόσια ζωή μου. Ήταν ένα εντελώς ανθρώπινο περιστατικό, το οποίο δεν με ενόχλησε τόσο η σφουγγαρίστρα έξω από τη δομή – με ενόχλησε και η σφουγγαρίστρα – με ενόχλησε το γεγονός ότι ένα κτίριο ερείπιο, το οποίο είχε μέσα σκουπίδια, ποντίκια κατσαρίδες, ήταν μέσα στην καρδιά της πόλης».

Αν η Μενδώνη δεν ήταν της λογικής του σόου, τότε δεν θα έκανε σόου επίδειξης δύναμης προς τους Έλληνες χριστιανούς πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν μαζικά για τα βλάσφημα εκθέματα στην Εθνική Πινακοθήκη. Όμως αυτό ακριβώς έκανε. Έδωσε το πράσινο φως να εκτεθούν ξανά τα έργα που προκαλούσαν το θρησκευτικό συναίσθημα, με την Πινακοθήκη μάλιστα να τα επιβάλλει στο κοινό με αυστηρότατα μέτρα φύλαξης.

Το ίδιο έκανε σε προσωπικό επίπεδο και στο Άργος η Λίνα Μενδώνη. Επίδειξη δύναμης σε μία υπάλληλο προκειμένου να δείξει εικόνα… υπεύθυνης υπουργού που εξοργίζεται για τη σπατάλη του δημόσιου χρήματος.

Αλλά η μεγαλύτερη κοροϊδία στην νοημοσύνη των πολιτών φάνηκε από αυτό που είπε αμέσως παρακάτω η Λίνα Μενδώνη. Όλη αυτή η «θεατρική» φασαρία στο Άργος έγινε για ένα κτίριο που επισκευάστηκε τελικά μόνο και μόνο για να… γκρεμιστεί:

«Το κτίριο βάφτηκε, καθαρίστηκε και το πιθανότερο είναι να κατεδαφιστεί γιατί δεν προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο, αντίθετα είναι στην αρχαία αγορά του Άργους και από κάτω είναι διαπιστωμένα σημαντικά αρχαιολογικά κατάλοιπα», είπε συγκεκριμένα η υπουργός.

Στη στιχομυθία του σόου στο Άργος, η εμβρόντητη έφορος απαντά στην υπουργό ότι η επισκευή του κτιρίου κόστιζε 40.000 ευρώ. Τελικά δόθηκαν όντως τόσα χρήματα; Και γιατί δόθηκαν τα οποιαδήποτε χρήματα για ένα κτίριο που θα γκρεμιστεί; Σπαταλούν δημόσιο χρήμα για το τίποτα;

Και γιατί εξαρχής η Μενδώνη έστησε αυτό το γραφικό σόου για ένα άχρηστο κτίριο που μάλιστα είχε χτιστεί πάνω σε αρχαία; Το γνώριζε ή δεν το γνώριζε όταν φώναζε για τις… σφουγγαρίστρες;

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Κάλεσμα προς τα πατριωτικά κόμματα πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, αλλιώς «σε λίγες δεκαετίες οι ευρωπαίοι θα γίνουν μειοψηφία στις χώρες τους»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία
Κοινωνία: Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Απίστευτες δηλώσεις - Ο Βασίλης Κικίλιας κάνει τη... χάρη στους αγρότες να διαδηλώσουν αλλά τους λέει να κάνουν στην... άκρη για να μην ενοχλούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Τη δουλειά που όφειλε να κάνει ο δήμος εδώ και χρόνια, την έκανε με μια ακτιβιστική πράξη ο Κωσταντίνος Τσιφτσόπουλος

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Τον κατάπτυστο χάρτη που κυκλοφορεί σε επίσημο φυλλάδιο, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης

Κοινωνία
Κοινωνία: Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ  –  Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

«Οι πολιτικοί υπεύθυνοι παραμένουν ΠΑΝΤΑ εκτός κάδρου, ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!, προστατευμένοι από το άρθρο 86»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

O Άρης Πορτοσάλτε εμφάνισε την ακρίβεια ως... ανάπτυξη και ο Αντώνης Κανάκης δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νέα μπλόκα – Τακτική καρότου και μαστίγιου ακολουθεί η κυβέρνηση

Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νέα μπλόκα – Τακτική καρότου και μαστίγιου ακολουθεί η κυβέρνηση

Κερδίζει χρόνο η κυβέρνηση - Σε επίπεδο δηλώσεων επιλέγουν την μετριοπάθεια, αλλά στο πεδίο επιβάλλεται άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ

Κοινωνία