ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλια Pfizer – Moderna: Nέο σοκ! Μειώθηκε και άλλο η αποτελεσματικότητα στη μετάλλαξη Δέλτα

Νέα αμερικανική έρευνα προκαλεί ανησυχία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη μάχη κατά του Κορονοϊού.
Εμβόλια Pfizer – Moderna: Nέο σοκ! Μειώθηκε και άλλο η αποτελεσματικότητα στη μετάλλαξη Δέλτα

Η μελέτη έδειξε ότι η αποτελεσματικότητα από τα Εμβόλια Pfizer – Moderna έχει πέσει στο 66% από 91% από τότε που η μετάλλαξη έγινε κυρίαρχη.

Τα δεδομένα της μελέτης συλλέχθηκαν από χιλιάδες εργαζομένους σε νοσοκομεία των ΗΠΑ από έξι πολιτείες. Σκοπός της έρευνα ήταν να εξεταστεί η απόδοση των εμβολίων στις πραγματικές συνθήκες. Οι συμμετέχοντες υποβάλλονταν σε εξετάσεις εβδομαδιαίως για συμπτωματικές και ασυμπτωματικές λοιμώξεις.

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC),τον κύριο ομοσπονδιακό οργανισμό δημόσιας υγείας της χώρας, μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Απριλίου 2021, η αποτελεσματικότητα από τα Εμβόλια Pfizer – Moderna (με τα οποία είναι εμβολιασμένο το περισότερο υγειονομικό προσωπικό) στην πρόληψη της μόλυνσης ήταν στο 91%.

Ωστόσο, από τότε που η μετάλλαξη Δέλτα έγινε κυρίαρχη στη χώρα, δηλαδή ήταν υπεύθυνη για πάνω από τα μισά κρούσματα, η αποτελεσματικότητα έπεσε στο μόλις 66%!

Οι συντάκτες της μελέτης δεν πανικοβάλλονται για την συγκεκριμένη μετάλλαξη. Σημειώνουν ότι η μείωση αυτή μπορεί να προκλήθηκε λόγω της παρόδου του χρόνου των εμβολίων και όχι μόνο λόγο της μετάλλαξης

«Ενώ αυτά τα ενδιάμεσα δεδομένα υποδηλώνουν μια μέτρια μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων για την Covid-19 στην πρόληψη της μόλυνσης, το γεγονός ότι η μείωση των λοιμώξεων παραμένει σε ποσοστό 66% υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη σημασία και το όφελος του εμβολιασμού», υπογραμμίζουν οι συντάκτες αυτής της μελέτης.

Η μείωση της αποτελεσματικότητας αυτής έχει παρατηρηθεί και σε άλες μελέτες ακόμη και αν τα μεγέθη δεν συμφωνούν.

Τι γίνεται με την τρίτη δόση

Η μειωμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι ένας από τους κύριους λόγους που έχει προταθεί η τρίτη δόση. Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ έχουν ήδη ανακοινώσει την εκστρατεία μίας τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όσους Αμερικανούς πολίτες άνω των 18 έχει περάσει το χρονικό διάστημα 8 μηνών από την δεύτερη δόση τους. Η τρίτη δόση αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην μάχη για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού.

 

Διαβάστε Επίσης:

Κορονοϊός: Καταστροφή για την εστίαση τα νέα μέτρα!

Υγειονομικοί: «Όχι στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου και τους εκβιασμούς»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλια Pfizer – Moderna: Nέο σοκ! Μειώθηκε και άλλο η αποτελεσματικότητα στη μετάλλαξη Δέλτα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις