ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμένοι – Ανεμβολίαστοι: Ξεκινάει ο διαχωρισμός! Έρχεται το απαγορευτικό για τους χώρους ψυχαγωγίας!

Ο διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους - ανεμβολίαστους είναι προ των πυλών. Εκκίνηση από τους χώρους ψυχαγωγίας.
Εμβολιασμένοι – Ανεμβολίαστοι: Ξεκινάει ο διαχωρισμός! Έρχεται το απαγορευτικό για τους χώρους ψυχαγωγίας!

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός… κοντοζυγώνει έστω και άτυπα  (προς το παρόν), καθώς τα μέτρα τα οποία σκοπεύει να λάβει η Κυβέρνηση κατά του κορονοϊού από Σεπτέμβρη εκεί οδηγούν. ουσιαστικά

Άλλωστε διαβάστε και νωρίτερα στο Sportime ότι δικαστήριο στο Κιλκίς έκρινε συνταγματικό τον νόμο για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, δίνοντας νέα δεδομένα στα όσα γνωρίζαμε ως τώρα.

Την ώρα που οι ειδικοί αφήνουν ανοιχτό το για επαναφορά της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, εκείνοι που θα «στριμωχτούν» περισσότερο από τα μέτρα είναι οι ανεμβολίαστοι που θα θελήσουν να διασκεδάσουν σε χώρους ψυχαγωγίας

Η Κυβέρνηση ναι μεν έχει ξεκαθαρίσει οτι δεν πρόκειται να πάμε σε ένα ολικό lockdown της χώρας, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αλλάζουν την άποψή τους όσον αφορά την πρόσβαση των πολιτών σε κλειστούς χώρους εστιατορίων, καφέ, μπαρ, θεάτρων, σινεμά, αλλά και γηπέδων.

Με τον χειμώνα να πλησιάζει σιγά σιγά αυτό σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να εισέλθουν στους παραπάνω χώρους ψυχαγωγίας. Εν αντιθέσει δηλαδή με όσους έχουν εμβολιαστεί οι οποίοι με την επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών και ταυτότητάς του θα μπορούν να μπαίνουν οπουδήποτε επιθυμούν.

Οσον αφορά το σκεπτικό του Πρωθυπουργού και των επιτελών του είναι ότι η ψυχαγωγία αποτελεί κυρίως επιλογή κα όχι τόσο ανάγκη όπως η εργασία και οι αγορές αγαθών πρώτης ανάγκης. Συνεπώς ο τομέας της διασκέδασης είναι εκείνος που μπορεί να πιέσει περισσότερο η Κυβέρνηση.

Οι σχετικές ανακοινώσεις, όπως προανήγγειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, αναμένεται να γίνουν την Τρίτη. «Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει δεν υποχωρεί, δημιουργεί απειλές σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ή θα εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι, ή θα νοσήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο, κι όσους έχουν εμβολιαστεί, κι αυτό είναι άδικο» ανέφερε για τους ανεμβολίαστους ο κ. Οικονόμου. «Με τους αριθμούς των εμβολιασμών δεν μετράμε ψήφους, μετράμε ανθρώπινες ζωές» παρατήρησε μάλιστα.

Τέλος να αναφέρουμε ότι έως τη Παρασκευή είχαν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση περισσότεροι από 5,89 εκατομμύρια πολίτες ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι αγγίζουν τα 5,6 εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Δούρειος Ίππος η Pfizer για την υποχρεωτικότητα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Συναγερμός σε Αττική και Εύβοια: «Ακραίος κίνδυνος» πυρκαγιάς!

Ολυμπιακός: Με τις… βαλίτσες ανά χείρας ο Μανωλάς!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβολιασμένοι – Ανεμβολίαστοι: Ξεκινάει ο διαχωρισμός! Έρχεται το απαγορευτικό για τους χώρους ψυχαγωγίας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.