ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο – Παιδιά: Ανοίγει ο δρόμος για τον εμβολιασμό των εφήβων (vid)

Εμβόλιο - Κορονοϊός: Ανοίγει ο δρόμος για εμβολιασμό μαθητών 12-15 ετών όπως δήλωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Θεμιστοκλέους.
Εμβόλιο – Παιδιά: Ανοίγει ο δρόμος για τον εμβολιασμό των εφήβων (vid)

Εμβόλιο – Παιδιά: Ανοίγει ο δρόμος για εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών όπως αποκάλυψε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Εμβόλιο – Παιδιά: Αναφορικά με τον εμβολιασμό των εφήβων και των μαθητών, ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι το προσεχές διάστημα αναμένεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων  να δώσει έγκριση για την επέκταση της άδειας χρήσης στις ηλικίες 12 – 15 ετών.

«Ακολούθως, αυτό θα συζητηθεί και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, φαντάζομαι ότι και από εκεί θα έχουμε το “πράσινο φως” και επιχειρησιακά θα κατεβαίνουμε όπως κατεβαίνουμε τις υπόλοιπες ηλικίες και θα φτάσουμε στην ηλικιακή ομάδα των εφήβων ηλικίας 12 – 15 ετών» σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, προσθέτοντας ότι «η Pfizer έχει αυτή τη στιγμή άδεια για χρήση του φαρμάκου από την ηλικία των 16 ετών».

Εμβόλιο – Παιδιά: Για το αν οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν εντός του καλοκαιριού

Για το ενδεχόμενο ο εμβολιασμός των εφήβων να γίνει εντός του καλοκαιριού, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υποστήριξε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των παραδόσεων των εμβολίων και από τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για το «άνοιγμα» των ηλικιακών ομάδων.

Αναφορικά με το «πράσινο πιστοποιητικό», ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε πως αυτό θα περιλαμβάνει τους πλήρως εμβολιασμένους, όσους έχουν νοσήσει, καθώς και αυτούς που έχουν αρνητικό τεστ. «Για το εσωτερικό ισχύει ότι τα παιδιά άνω των 5 ετών για να ταξιδέψουν χρειάζεται να έχουν υποβληθεί και αυτά σε self test», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του υπ. Υγείας ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια, αλλά να μην υπάρχουν πρόθυμοι πολίτες για να τα κάνουν.

«Πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει στα μέσα του καλοκαιριού. Η ημερομηνία δεν μπορεί να καθοριστεί ακριβώς γιατί εξαρτάται από δύο παράγοντες: από τις παραδόσεις και τη συμμετοχή των ηλικιακών ομάδων» τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους και υπογράμμισε: «Έτσι όπως κινούνται οι αριθμοί, θεωρούμε ότι η χώρα -χωρίς δυσκολία- θα φτάσει άνετα στον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού. Ίσως υστερούν οι μεγάλες ηλικίες άνω των 80 ετών».

«Δεν πετάμε εμβόλια» ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του κ. Θεμιστοκλέους σχετικά με την αναπλήρωση των χαμένων δόσεων, ενώ για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σημείωσε ότι «θα μπορούσε να συζητηθεί σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που η επαγγελματική τους δραστηριότητα σχετίζεται με την υγεία πολλών ανθρώπων, όπως οι υγειονομικοί ή τα άτομα που εργάζονται σε οίκους ευγηρίας». «Αυτό όμως είναι ένα ενδεχόμενο που θα εξεταστεί αργότερα και όχι σε αυτή τη φάση» τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Για τη δυνατότητα να αλλάξουν εμβόλιο οι πολίτες που έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε πως η σύσταση των επιστημόνων είναι να συνεχίζεται ο εμβολιασμός με το ίδιο εμβόλιο, πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις.

«Δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, δεν έχει μελετηθεί σε τέτοιο βαθμό η κάλυψη της ανοσίας με αλλαγή του εμβολίου» ξεκαθάρισε ο κ. Θεμιστοκλέους και υπογράμμισε πως η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι να συνεχίζεται ο εμβολιασμός με το ίδιο εμβόλιο, εκτός των περιπτώσεων που εμφανίστηκαν συγκεκριμένα προβλήματα, οι οποίες έχουν εκτιμηθεί από τους επιστήμονες».

«Πιστεύουμε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε το σχέδιό μας για τον κατ΄οίκον εμβολιασμό» πρόσθεσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος συμπλήρωσε πως ξεκινά ο εμβολιασμός ειδικών κατηγοριών όπως οι πρόσφυγες και μετανάστες, οι τρόφιμοι των φυλακών, οι τοξικοεξαρτημένοι και άλλοι.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας τοποθετήθηκε σχετικά με τις αναφορές για παρενέργειες από τον εμβολιασμό των πολιτών. «Τα σοβαρά περιστατικά που έχουν αναφερθεί στην Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ είναι τα τέσσερα περιστατικά τα οποία γνωρίζουμε και έχει αξιολογήσει η Επιτροπή του ΕΟΦ και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες ή ακόμα και αύριο» σημείωσε.

«Όλα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν υπάρχουν άλλα περιστατικά» συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, ενώ για το ενδεχόμενο τα περιστατικά αυτά να οδηγήσουν σε πρόωρη παύση των εμβολιασμών με το σκεύασμα της Astrazeneca, ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας τόνισε πως δεν θεωρεί πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο. «Να πούμε ότι πέρα από τα περιστατικά, πολλές χιλιάδες κόσμου έχει εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Astrazeneca και αυτοί είναι οι αριθμοί που κινούνται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Σε κάθε περίπτωση όλα τα επιστημονικά όργανα και οι επιστήμονες είναι σε επαγρύπνηση, ώστε να αξιολογούνται αυτά τα περιστατικά και να λαμβάνονται οι αποφάσεις» συμπλήρωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Εμβόλιο – Παιδιά: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

Ατζούν Ιλιτζαλί: Προκάλεσε «θερμό επεισόδιο» με όσα είπε για το Αιγαίο! «Να πάρει θέση ο ΣΚΑΪ»

MasterChef spoiler: Κλείδωσε η ημερομηνία του τελικού

Survivor διαρροή 26/5: ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Ποιος κερδίζει το 2ο έπαθλο στο Ελλάδα – Τουρκία;

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Ο αμήχανος Στάρμερ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις πομπές του Μάντελσον και ζητάει... συγγνώμη σε όλους

Κοινωνία
Κοινωνία: Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωσίβιο σωτηρίας από τον Άρειο Πάγο για τους δανειολήπτες που υπάγονται στο νόμο Κατσέλη - Ήττα για τις αξιώσεις των αδίστακτων funds

Κοινωνία
Κοινωνία: Λάβρος… Λαβρόφ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η Αθήνα ήταν από τους πρώτους που έστειλαν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν σκέφτηκαν την ελληνική διασπορά»

Λάβρος… Λαβρόφ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η Αθήνα ήταν από τους πρώτους που έστειλαν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν σκέφτηκαν την ελληνική διασπορά»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ εξαπέλυσε «κεραυνούς» για την τυχοδιωκτική πολιτική Μητσοτάκη στο Ουκρανικό

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Το φρεάτιο της κόλασης άνοιξε: Τα έγγραφα Επστάιν αποκαλύπτουν το σατανικό δίκτυο της Ελίτ

Το φρεάτιο της κόλασης άνοιξε: Τα έγγραφα Επστάιν αποκαλύπτουν το σατανικό δίκτυο της Ελίτ

Οι εξουσιαστές της Δύσης νοιώθοντας «θεοί» τελικά έγιναν δαίμονες - Παιδεραστία, όργια, αποκρυφισμός, ευγονική και πολιτικές πλεκτάνες συγκλονίζουν τον πλανήτη

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Αντώνης Σαμαράς: Νέα συνέντευξη με σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό – «Το χάος είναι ο κ. Μητσοτάκης»

Αντώνης Σαμαράς: Νέα συνέντευξη με σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό – «Το χάος είναι ο κ. Μητσοτάκης»

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στον Κ.Μητσοτάκη ο Αντώνης Σαμαράς, διαψεύδοντας τις φήμες περί υποτιθέμενης ανακωχής μεταξύ τους

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση: To 57% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο με την κυβέρνηση – Το ποσοστό εκτινάχθηκε τους τελευταίους 3 μήνες

Δημοσκόπηση: To 57% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο με την κυβέρνηση – Το ποσοστό εκτινάχθηκε τους τελευταίους 3 μήνες

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco αποτυπώνεται η εκθετική αύξηση της λαϊκής δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση

Κοινωνία
Κοινωνία: Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Οι Έλληνες σε οικονομική ασφυξία – Τελειώνουν τα λεφτά στις 18 του μήνα για 6 στα 10 νοικοκυριά

Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Οι Έλληνες σε οικονομική ασφυξία – Τελειώνουν τα λεφτά στις 18 του μήνα για 6 στα 10 νοικοκυριά

Οικονομική ανασφάλεια, περικοπές σε βασικές ανάγκες και αδυναμία αποταμίευσης καταγράφει η ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Κοινωνία
Κοινωνία: Μας έστειλε για… χόρτα η Έφη Αχτσιόγλου: Aνακάλυψε τον εχθρό του βιγκανισμού και είναι ο… Τραμπισμός

Μας έστειλε για… χόρτα η Έφη Αχτσιόγλου: Aνακάλυψε τον εχθρό του βιγκανισμού και είναι ο… Τραμπισμός

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, «κούφανε» τους πάντες με τα... χορτοφαγικά συμπεράσματά της

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Alco: Αταλάντευτη η δυναμική Καρυστιανού με το 26% να βλέπει θετικά το κόμμα της – Στο 23,5% η ΝΔ

Δημοσκόπηση Alco: Αταλάντευτη η δυναμική Καρυστιανού με το 26% να βλέπει θετικά το κόμμα της – Στο 23,5% η ΝΔ

Σχεδόν οι 4 στους 10 αναποφάσιστους σκέφτονται να ψηφίσουν το κόμμα Καρυστιανού - Το 75% θέλει να «πειστεί» από το κυβερνητικό της πρόγραμμα

Κοινωνία