ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα 400 ευρώ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους δικαιούχους – Πως γίνεται η αίτηση

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων αναφορικά με το επίδομα των 400 ευρώ όπως ανακοίνωσε επίσημα ο ΟΑΕΔ.
Επίδομα 400 ευρώ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους δικαιούχους – Πως γίνεται η αίτηση

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων αναφορικά με το επίδομα των 400 ευρώ όπως ανακοίνωσε επίσημα ο ΟΑΕΔ.

Επίδομα 400 ευρώ: Νωρίτερα, στα τέλη Απριλίου έγιναν γνωστές οι κατηγορίες των δικαιούχων του επιδόματος των 400 ευρώ με την πλατφόρμα των αιτήσεων να είναι πλέον ανοιχτή όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο ΟΑΕΔ.

Ανοίγει σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου, η πλατφόρμα για την έκτακτη αποζημίωση 400 ευρώ (προσαυξημένη κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο) στους εποχικά εργαζομένους σε τουρισμό-επισιτισμό χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης. Ο ΟΑΕΔ με νέα ανακοίνωσή του έκανε γνωστές τις προϋποθέσεις για τους δικαιούχους αλλά και τη διαδικασία αίτησης στο πρόγραμμα.

Ετσι, σε συνέχεια της δημοσίευσης της ΚΥΑ «Έκτακτη αποζημίωση εποχικά εργαζομένων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης για τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο 2021» με αριθμό 15241/5.4.2021 στο ΦΕΚ B’ 1355/06.04.2021 και προς ενημέρωση των δικαιούχων, ο Οργανισμός διευκρινίζει τα εξής:

Δικαιούχοι είναι οι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  1. Απασχολήθηκαν κατά το 2019 – με πλήρη ή μερική απασχόληση – χωρίς να υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης κατά τις ισχύουσες διατάξεις το 2020.
  2. Έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας 3 μηνών και 5 ημερών κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2019 – Φεβρουαρίου 2020, ή η τακτική επιδότηση ανεργίας επιμηκύνθηκε κατά 1 μήνα στο ως άνω χρονικό διάστημα.
  3. Δεν είναι δικαιούχοι και δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν και δεν θα λάβουν τακτική επιδότηση ανεργίας για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021.
  4. Δεν έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας ή το επίδομα μακροχρονίως ανέργων για τους μήνες Σεπτεμβρίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021.
  5. Δεν είναι δικαιούχοι, δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν ή δεν θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από άλλη αιτία για το πρώτο δίμηνο του έτους.

Η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση ανέρχεται στο ύψος του τελευταίου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας, που έλαβαν οι δικαιούχοι και καταβάλλεται για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021, εφόσον παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Η διαδικασία για την αίτηση

Οι δικαιούχοι πρέπει να εισέλθουν µε κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ενεργοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 7 Μαρτίου 2021 και ώρα 10:00, για να επικαιροποιήσουν στοιχεία όπως τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) και να υποβάλλουν αίτηση/υπεύθυνη δήλωση ότι παρέμειναν άνεργοι κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 και δεν απορρέει υποχρέωση επαναπρόσληψης από τη σύμβασή τους.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της πλατφόρμας είναι: https://www.gov.gr

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη μηνιαία αποζημίωση εποχικά εργαζομένων

Η καταβολή της έκτακτης αποζημίωσης θα πραγματοποιείται άμεσα μετά από έλεγχο στο μητρώο εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ και διασταύρωση με τα στοιχεία που τηρούνται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη αποζημίωση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν προσμετράται στο συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, οικογενειακό εισόδημα.

Τέλος, επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ κατά την διάρκεια της καταβολής της έκτακτης αποζημίωσης.

Πηγή: ethnos.gr

 

Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Πότε θα δοθούν τα 250 ευρώ πριν το Πάσχα

Πότε θα δοθούν τα 250 ευρώ πριν το Πάσχα

Σχέδιο για έκτακτη ενίσχυση έως 250 ευρώ σε ευάλωτους και χαμηλοσυνταξιούχους πριν το Πάσχα. Πότε αναμένονται οι αποφάσεις και οι πληρωμές.

Κοινωνία
Κοινωνία: Καθαρά Δευτέρα: Εφιάλτης το τραπέζι της σαρακοστής – Έως και 26% πιο ακριβό από πέρυσι

Καθαρά Δευτέρα: Εφιάλτης το τραπέζι της σαρακοστής – Έως και 26% πιο ακριβό από πέρυσι

Απόγνωση δημιουργεί η συνεχιζόμενη ακρίβεια στη χώρα - Είδη πολυτελείας έχουν γίνει πλέον τα θαλασσινά, φτάνοντας σε εξωφρενικές τιμές

Κοινωνία
Κοινωνία: Αντώνης Σαμαράς σε Τασούλα: «Έχει κατανοήσει ο Μητσοτάκης ότι ξεπλένει την Τουρκία στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης;»

Αντώνης Σαμαράς σε Τασούλα: «Έχει κατανοήσει ο Μητσοτάκης ότι ξεπλένει την Τουρκία στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης;»

Καταπέλτης ο Αντώνης Σαμαράς για τα ελληνοτουρκικά και την πολιτική «ήρεμων νερών» - Τι δήλωσε στον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τασούλα

Κοινωνία
Κοινωνία: Βιολάντα: Νέες καταγγελίες – «Η οσμή ήταν τόσο έντονη που δακρύζαμε» – Χειροκρότησαν τον ιδιοκτήτη δεκάδες άλλοι εργαζόμενοι που τον στηρίζουν

Βιολάντα: Νέες καταγγελίες – «Η οσμή ήταν τόσο έντονη που δακρύζαμε» – Χειροκρότησαν τον ιδιοκτήτη δεκάδες άλλοι εργαζόμενοι που τον στηρίζουν

Η μυρωδιά φέρεται να είχε γίνει αφόρητη το τελευταίο δεκαπενθήμερο - Τι λένε οι εργαζόμενοι που στηρίζουν τον ιδιοκτήτη της Βιολάντα

Κοινωνία
Κοινωνία: Στο Βέλγιο ειδικοί του Υπουργείου Πολιτισμού για τις φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή

Στο Βέλγιο ειδικοί του Υπουργείου Πολιτισμού για τις φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή

Το Υπουργείο Πολιτισμού στέλνει ειδικούς στο Βέλγιο για να ελέγξουν φωτογραφίες που συνδέονται με την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ελλάδα: 46 δημόσια νοσοκομεία δεν κάνουν εκτρώσεις και κάποιοι δημοσιογράφοι… «αφρίζουν» – Εμείς θα πούμε συγχαρητήρια!

Ελλάδα: 46 δημόσια νοσοκομεία δεν κάνουν εκτρώσεις και κάποιοι δημοσιογράφοι… «αφρίζουν» – Εμείς θα πούμε συγχαρητήρια!

Δεν έχει χαθεί εντελώς η τσίπα σε αυτή τη χώρα - Υπάρχουν πολλοί γιατροί που τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη και σέβονται την αγέννητη ζωή

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Δημοσκόπηση GPO: Kοντά στο 20% η εκλογική επιρροή Καρυστιανού – Στο 17,3% ο Τσίπρας – Οι 7 στους 10 θέλουν αλλαγή κυβέρνησης

Δημοσκόπηση GPO: Kοντά στο 20% η εκλογική επιρροή Καρυστιανού – Στο 17,3% ο Τσίπρας – Οι 7 στους 10 θέλουν αλλαγή κυβέρνησης

Υψηλές πτήσεις συνεχίζει να καταγράφει το δυνητικό κόμμα Καρυστιανού - Στο 24,9% η πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημογραφικό SOS: Η Ελλάδα γερνάει και χάνεται – 4η πιο γρήγορη γήρανση στην Ευρώπη – 47,2 ετών ο μέσος Έλληνας

Δημογραφικό SOS: Η Ελλάδα γερνάει και χάνεται – 4η πιο γρήγορη γήρανση στην Ευρώπη – 47,2 ετών ο μέσος Έλληνας

Αποκαρδιωτικά στατιστικά για τη χώρα μας αναδεικνύει η Eurostat - Μεσήλικας είναι ο μέσος Έλληνας με την κατάσταση να επιδεινώνεται ραγδαία

Κοινωνία
Κοινωνία: Πέθανε η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη

Πέθανε η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη

Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, με σπουδές στη Βόννη και την Κολωνία, άφησε ισχυρό ακαδημαϊκό αποτύπωμα.

Κοινωνία