ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα βενζίνης, επιταγή ακρίβειας, δώρο Πάσχα: Ποιοι είναι δικαιούχοι – Ποια είναι τα ποσά

Το θέμα τις ακρίβειας και της ανόδου των τιμών έρχονται να ομαλοποιήσουν έκτακτα επιδόματα.
Επίδομα βενζίνης, επιταγή ακρίβειας, δώρο Πάσχα: Ποιοι είναι δικαιούχοι – Ποια είναι τα ποσά

Επίδομα βενζίνης, επιταγή ακρίβειας, δώρο Πάσχα: Στο τρίπτυχο αυτό εναποθέτουν τις ελπίδες του οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι βλέπουν τα πορτοφόλια τους πλέον σε τραγική κατάσταση.

Τα κυβερνητικά μέτρα αναμένεται να οριστικοποιηθούν αύριο Τρίτη και μέχρι την Τετάρτη αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Η τιμή στη βενζίνη είναι το νο.1 θέμα των ημερών με τον κόσμο να σχολιάζει συνεχώς την τεράστια αύξηση στη τιμή της. Την ώρα που και οι λογαριασμοί σε ρεύμα και φυσικό αέριο προκαλούν «εγκεφαλικά» στους καταναλωτές οι τιμές σε βασικά αγαθά στα σούπερ μάρκετ σημειώνουν και αυτές μεγάλη αύξηση.

Επίδομα βενζίνης – επιταγή ακρίβειας: Ποιοι τα δικαιούνται

Την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την οικονομική ενίσχυση των καταναλωτών προσπαθεί να επιτύχει η κυβέρνηση. Αναμένεται να ανακοινωθούν επιδόματα για καύσιμα σε μορφή κουπονιών.

Ακόμη, όσον αφορά τη λεγόμενη «επιταγή ακρίβειας», η οικονομική ενίσχυση αναμένεται να δοθεί σε πάνω από 1 εκατομμύριο δικαιούχους με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Το ποσό θα είναι κλιμακωτό στα 200 μέχρι 400 ευρώ ανάλογα με το νοικοκυριό. Δικαιούχοι θα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, νοικοκυριά που εντάσσονται στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) και άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.

Τι γίνεται με το δώρο Πάσχα

Όσον αφορά το επερχόμενο δώρο Πάσχα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για οικονομική ενίσχυση ύψους 250 ευρώ σε 4 κατηγορίες.

Τα άτομα τα οποία το δικαιούνται είναι οι οικονομικά ευάλωτοι πολίτες δηλαδή οι: χαμηλοσυνταξιούχοι, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος, άτομα με αναπηρία αλλά και μία ακόμη κατηγορία που προστίθεται αυτή των έγγαμων με παιδιά αλλά και των μονογονεϊκών οικογενειών με χαμηλό εισόδημα.

Οι μακροχρόνια άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι δε θα δικαιούνται το επίδομα.

Με το Πάσχα να πέφτει φέτος 24 Απριλίου η καταβολή του δώρου αναμένεται να αρχίσει πριν από αυτή την ημερομηνία, πιθανώς στις αρχές τις Μεγάλης εβδομάδας.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα βενζίνης, επιταγή ακρίβειας, δώρο Πάσχα: Ποιοι είναι δικαιούχοι – Ποια είναι τα ποσά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.