ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικίνδυνα τα κλιματιστικά στην Ελλάδα για την μετάδοση του Κορονοϊου – Τι συμβαίνει

Τα κλιματιστικά στην Ελλάδα είναι επικίνδυνα για την μετάδοση του κορονοϊού σύμφωνα με την Αθηνά Λινού.
Επικίνδυνα τα κλιματιστικά στην  Ελλάδα για την μετάδοση του Κορονοϊου – Τι συμβαίνει

Τα κλιματιστικά στην Ελλάδα είναι επικίνδυνα για την μετάδοση του κορονοϊού σύμφωνα με την Αθηνά Λινού.

Βόμβα από Λινού: «Κολλούν και οι εμβολιασμένοι, νοσούν ήπια, αλλά και μεταδίδουν». H ίδια μίλησε και για τα κλιματιστικά.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μίλησε για την μετάλλαξη Δέλτα στο Mega, που επικρατεί στο 70% των κρουσμάτων. Έτσι οι ειδικοί είναι προβληματισμένοι για το τι θα συμβεί στην συνέχεια, ενώ δεν ξέρουν ποια θα είναι η κατάσταση σε 30 μέρες.

Όσο για τα κλιματιστικά έκανε γνωστό πως ο τύπος που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα μεταδίδει τον ιό. Όλα αυτά ενώ ο καύσωνας κυριαρχεί στην χώρα.

Επειδή όπως σημείωσε ανακυκλώνουν τον ίδιο αέρα. Δεν φέρνουν καινούριο αλλά και δεν σκοτώνουν τον ιό. Είναι πλέον ιδιαίτερα εύκολη η μετάδοση του, μέσα από την χρήση τους. Γι’ αυτό συστήνει να χρησιμοποιούν μάσκα σε χώρους που κλιματίζονται και βρίσκονται και αρκετά άτομα ακόμα και αυτοί που έκαναν το εμβόλιο.

Η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη όπως είπε γιατί ακόμη και οι εμβολιασμένοι νοσούν, περνάνε τον ιό χωρίς βαριά συμπτώματα, αλλά τον μεταφέρουν επίσης και σε άλλα άτομα. Γι’ αυτό η κατάσταση είναι κρίσιμη για τους επόμενους μήνες.

Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να κάνουν ίσως την τρίτη δόση του εμβολίου, όσοι δεν ανέπτυξαν ανοσία, Ενώ επειδή πολλά παιδιά θα νοσήσουν καλό θα ήταν να εμβολιαστούν και αυτά.

Ώστε η κατάσταση να είναι καλύτερη καθώς αυξήθηκαν ήδη τα κρούσματα και τα νοσοκομεία θα δεχθούν ιδιαίτερη πίεση, αν τα πράγματα γίνουν ακόμη χειρότερα το προσεχές χρονικό διάστημα στην χώρα μας από την μετάδοση του ιού αλλά και των μεταλλάξεων του, όπως η Δέλτα που έχει μπει εδώ και κάποιο καιρό στην ζωή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test την Τρίτη (3/8)

Έγκλημα στη Δάφνη: Άγριο λιντσάρισμα στον συζυγοκτόνο από τους συγγενείς της 31χρονης στην Ευελπίδων!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020- Στίβος: Τρομερό παγκόσμιο ρεκόρ ο Γουόρχολμ στα 400μ. εμπόδια!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επικίνδυνα τα κλιματιστικά στην Ελλάδα για την μετάδοση του Κορονοϊου – Τι συμβαίνει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.