ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εποχικοί Πυροσβέστες: Αδιανόητο! Επί 34 ώρες συνεχόμενες εργαζόταν ο πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

34 ώρες συνεχόμενες εργαζόταν ο άτυχος πυροσβέστης πριν χάσει τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα!
Εποχικοί Πυροσβέστες: Αδιανόητο! Επί 34 ώρες συνεχόμενες εργαζόταν ο πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

Οργή προκαλούν οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα για τις συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι εποχικοί πυροσβέστες και ο άτυχος Ανδρέας Ανδρεάδης που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, έπειτα από πολλές ώρες εργασίας. 34 για την ακρίβεια!

Πιο συγκεκριμένα, ο πυροσβέστης αμέσως μετά την 24ωρη υπηρεσία του ορίστηκε να αναλάβει για άλλες δέκα ώρες χωρίς καμία απολύτως ξεκούραση καθώς κλήθηκε να αντικαταστήσει και έναν άλλο συνάδελφο του που ζήτησε 3ωρη άδεια!

Κάπως έτσι και αποτέλεσμα της ελλιπούς ξεκούρασης ήταν το τροχαίο δυστύχημα κατά το οποίο ο Πυροσβέστης έχασε τη ζωή του ενώ από τη σύμβαση προβλέπεται πως μετά από 24ωρη υπηρεσία ο χρόνος ανάπαυσης είναι στις 12 ώρες.

Σύμφωνα με το Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, όλα αυτά συνέβησαν διότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα και πρέπει να βγουν οι βάρδιες με κάποιον τρόπο αλλά και λόγω κακής διαχείρισης από τον Προϊστάμενο του Π.Κ. Θάσου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αγάπη του Ανδρέα (που άφησε πίσω του ένα 13χρονο παιδί) για το Πυροσβεστικό Σώμα ήταν τέτοια που πήγε νυχτερινό σχολείο ώστε να καταφέρει να έχει δικαίωμα συμμετοχής για μονιμότητα.

Δυστυχώς όμως ούτε αυτό αποδείχθηκε άξιο σεβασμού σε αυτή τη χώρα…

Δείτε την χαρακτηριστική ανάρτηση που έκαναν στη σελίδα τους στο Facebook οι Εποχική Πυροσβέστες:

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Η φύση δεν εκδικείται αλλά ενίοτε μας θυμίζει με τραγικούς τρόπους ότι δεν χωρά στα καλούπια της υποκειμενικής «φιλοζωίας» μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Γεώργιος Αποστολάκης – Το αγροτικό ζήτημα σήμερα: Η Ελλάδα μπροστά σε μια ιστορική σύγκρουση

Γεώργιος Αποστολάκης – Το αγροτικό ζήτημα σήμερα: Η Ελλάδα μπροστά σε μια ιστορική σύγκρουση

Ο κ. Γεώργιος Αποστολάκης γράφει για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών. Το αγροτικό ζήτημα σήμερα: Η Ελλάδα μπροστά σε μια ιστορική σύγκρουση.

Κοινωνία
Κοινωνία: Καραμανλής – Σαμαράς: Στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση για το αγροτικό – «Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα!»

Καραμανλής – Σαμαράς: Στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση για το αγροτικό – «Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα!»

Σαμαράς: «Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το μέλλον των παιδιών τους» - Καραμανλής: «Μείζονα εθνική απειλή η ερήμωση της υπαίθρου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Με «διαίρει και βασίλευε» προσπαθεί να στρέψει τον λαό κατά των αγροτών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με «διαίρει και βασίλευε» προσπαθεί να στρέψει τον λαό κατά των αγροτών

Χαρακτήρισε «ακραίες» και «τυφλές» τις κινητοποιήσεις, ενώ έφτασε ακόμα και να υπενθυμίσει στον λαό ότι έρχονται... Χριστούγεννα

Κοινωνία
Τεχνολογία: Ο Αόρατος Ψηφιακός Πόλεμος του 21ου Αιώνα: Πώς οι Κυβερνοεπιθέσεις Απειλούν την Οικονομική Αντοχή  και Αποδεκατίζουν τις Επιχειρήσεις

Ο Αόρατος Ψηφιακός Πόλεμος του 21ου Αιώνα: Πώς οι Κυβερνοεπιθέσεις Απειλούν την Οικονομική Αντοχή  και Αποδεκατίζουν τις Επιχειρήσεις

Σε μια εποχή όπου η αβεβαιότητα έχει γίνει η νέα κανονικότητα, η επιχειρησιακή ανθεκτικότητα (business resilience) δεν αποτελεί πλέον πολυτέλεια αλλά βασική προϋπόθεση επιβίωσης.

Τεχνολογία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος αφανίζει με αδίστακτο τρόπο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας - «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα - ένα...»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Κάλεσμα προς τα πατριωτικά κόμματα πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, αλλιώς «σε λίγες δεκαετίες οι ευρωπαίοι θα γίνουν μειοψηφία στις χώρες τους»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία
Κοινωνία: Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Απίστευτες δηλώσεις - Ο Βασίλης Κικίλιας κάνει τη... χάρη στους αγρότες να διαδηλώσουν αλλά τους λέει να κάνουν στην... άκρη για να μην ενοχλούν

Κοινωνία