ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται η επιταγή ακρίβειας – Πότε θα δοθεί – Αυτά θα είναι τα ποσά!

Συγκεκριμένοι πολίτες θα λάβουν επιταγή ακρίβειας προς το τέλος της χρονιάς!
Έρχεται η επιταγή ακρίβειας – Πότε θα δοθεί – Αυτά θα είναι τα ποσά!

Κανονικά όπως όλα δείχνουν θα δοθεί η επιταγή ακρίβειας προς το τέλος του χρόνου, όπου έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, αυτή θα δοθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα στους ασθενέστερους, με το οικονομικό επιτελείο να βρίσκεται συνεχώς σε επικοινωνία τις τελευταίες μέρες για να γίνουν όλες οι ανακοινώσεις.

Το ποσό αναμένεται να αγγίζει τα χρήματα που δόθηκαν την περασμένη χρονιά, όταν και η επιταγή ήταν στα 250 ευρώ και δόθηκε σε πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους.

Παράλληλα το έλαβαν 174.000 δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Επίσης, 225.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έλαβαν διπλή δόση και 735.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ έλαβαν αυξημένο επίδομα κατά 50%.

Για ακόμα μία έξτρα χρηματική παροχή μίλησε και ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, κάνοντας λόγο για έκτακτο βοήθημα αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός.

Ενώ δε γινόταν να μην αναφερθεί και στις μειώσεις τιμών: «Θα τις ρίξει στον βαθμό που η ακρίβεια είναι προϊόν αισχροκέρδειας. Αν δουν και καταλάβουν ότι αυτού του είδους οι πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, τότε ναι. Οι διαδικασίες δούλεψαν, δουλεύουν και να είστε σίγουροι ότι η βούληση υπάρχει».

Το σίγουρο είναι ότι οι πολίτες χρειάζονται κάθε είδους βοήθεια, με τα πράγματα να έχουν ξεφύγει για τα καλά.

Πλέον μία επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, για να μην πούμε και στα άλλα καταστήματα, είναι αρκετά κοστοβόρα, ακόμα και με την αγορά ελάχιστων προϊόντων.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Σέρρες: Έπιναν ουράνιο για πέντε χρόνια χωρίς να το ξέρουν

Σέρρες: Έπιναν ουράνιο για πέντε χρόνια χωρίς να το ξέρουν

Συναγερμός στις Σέρρες: Απαγορεύτηκε η κατανάλωση νερού λόγω αυξημένου ουρανίου σε επτά περιοχές

Κοινωνία
Κοινωνία: Σοκ από έρευνα της Metron Analysis για το δημογραφικό: To 2100 θα είμαστε μόλις 7,3 εκατομμύρια!

Σοκ από έρευνα της Metron Analysis για το δημογραφικό: To 2100 θα είμαστε μόλις 7,3 εκατομμύρια!

Θεατής η κυβέρνηση στον αφανισμό των Ελλήνων - Παίρνουν ημίμετρα για το δημογραφικό αντί για τις γενναίες πολιτικές που απαιτούνται

Κοινωνία
Κοινωνία: Πολιτιστική μπανανία επί Μενδώνη: Φιάσκο με το χαλαμένο ασανσέρ ΑμΕΑ στην Ακρόπολη – Εκτός λειτουργίας για εβδομάδες αφού δεν είχε κατάλληλες προδιαγραφές

Πολιτιστική μπανανία επί Μενδώνη: Φιάσκο με το χαλαμένο ασανσέρ ΑμΕΑ στην Ακρόπολη – Εκτός λειτουργίας για εβδομάδες αφού δεν είχε κατάλληλες προδιαγραφές

Η Λίνα Μενδώνη παραδέχτηκε όψιμα ότι το ασανσέρ δεν ήταν φτιαγμένο για τη χρήση που του γινόταν - Ταλαιπωρία για χιλιάδες τουρίστες

Κοινωνία
Κοινωνία: Γάζα: Εμετική δήλωση του Στέλιου Πέτσα – Χαρακτήρισε τη σφαγή αμάχων ως «ζήτημα συγκυρίας»!

Γάζα: Εμετική δήλωση του Στέλιου Πέτσα – Χαρακτήρισε τη σφαγή αμάχων ως «ζήτημα συγκυρίας»!

Ρητορική ίσων αποστάσεων για το έγκλημα στη Γάζα - Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι δεν πρέπει να διαταραχτεί η «στρατηγική σχέση με το Ισραήλ»

Κοινωνία
Κοινωνία: Φέρνουν τώρα την πολυγαμία πίσω από την «ήπια ανταλλαγή»; Η νέα τάση που διχάζει τις σχέσεις

Φέρνουν τώρα την πολυγαμία πίσω από την «ήπια ανταλλαγή»; Η νέα τάση που διχάζει τις σχέσεις

Η επιθυμία γίνεται "ταυτότητα" και η έννοια της οικογένειας διαλύεται σε ρευστές φόρμες.

Κοινωνία
Κοινωνία: 13ος και 14ος μισθός στο Δημόσιο: Πότε έρχεται η κρίσιμη απόφαση

13ος και 14ος μισθός στο Δημόσιο: Πότε έρχεται η κρίσιμη απόφαση

Οι διεκδικήσεις περιλαμβάνουν όχι μόνο την επαναφορά των καταργημένων δώρων αλλά και την αναδρομική καταβολή τους για το 2023 και το 2024.

Κοινωνία
Κοινωνία: Μπορεί μια σχολή πολεμικών τεχνών να εκπαιδεύει δολοφονικά ένστικτα; Ο ρόλος των δασκάλων στη σκιά της ανήλικης βίας

Μπορεί μια σχολή πολεμικών τεχνών να εκπαιδεύει δολοφονικά ένστικτα; Ο ρόλος των δασκάλων στη σκιά της ανήλικης βίας

Το παράδειγμα της Ιαπωνίας και η εμπλοκή γονέων και Social Media.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποιοι τουρίστες που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα

Ποιοι τουρίστες που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα

Αμερικάνοι και Κινέζοι είναι οι τουρίστες που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Στη Γάζα καθρεφτίζεται όλο το όνειδος της ανθρωπότητας – Βάλτε τέλος σε αυτήν τη θηριωδία!

Στη Γάζα καθρεφτίζεται όλο το όνειδος της ανθρωπότητας – Βάλτε τέλος σε αυτήν τη θηριωδία!

Γενοκτονία στη Γάζα - Η διεθνής κοινότητα στέκεται αμέτοχη και συνένοχη μπροστά στην καθαρή τρέλα μιας ανεξέλεγκτης σφαγής

Ελευθέριος Ανδρώνης