ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός Πολίτη – Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο!

Τι πρέπει να γνωρίζεται για τον Προσωπικό Αριθμό Πολίτη!
Έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός Πολίτη – Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο!

Στην τελική ευθεία μπαίνει η εφαρμογή του Προσωπικού Αριθμού Πολίτη, ενός νέου ψηφιακού εργαλείου που φιλοδοξεί να αποτελέσει τη βασική ταυτότητα του πολίτη στις συναλλαγές του με το Δημόσιο.

Ο αριθμός αυτός, 12 ψηφίων, θα είναι μοναδικός για κάθε πολίτη και θα διευκολύνει την ταυτοποίηση και την παροχή υπηρεσιών. Η δομή του αριθμού θα περιλαμβάνει τον ΑΦΜ του πολίτη και ένα τριψήφιο πρόθεμα, εκ των οποίων τα δύο ψηφία θα επιλέγονται από τον ίδιο.

Η χορήγησή του είναι υποχρεωτική για όλα τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ, και αν και δεν αντικαθιστά τα υπάρχοντα μητρώα, λειτουργεί συμπληρωματικά, βελτιώνοντας τη συνολική διαχείριση δεδομένων.

Η απόκτησή του γίνεται μέσω της πλατφόρμας myInfo.gov.gr, όπου ο πολίτης μπορεί να δει και να επιβεβαιώσει όλα τα προσωπικά του στοιχεία, όπως ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κ.ά. Εφόσον εντοπιστούν λάθη, δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης πριν την τελική επιβεβαίωση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο αριθμός θα ενσωματωθεί στη νέα ψηφιακή ταυτότητα, δίνοντας έτσι στον πολίτη ένα ενιαίο ψηφιακό «κλειδί» για τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Στο μέλλον, προβλέπεται η χρήση του και στον ιδιωτικό τομέα, αντικαθιστώντας την ανάγκη για φυσικά έγγραφα, με στόχο την απλοποίηση και την ασφάλεια στις συναλλαγές.

Η ψηφιακή μετάβαση του κράτους περνά πλέον μέσα από τον Προσωπικό Αριθμό.

 

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Συγκλόνισε ο Μητροπολίτης Ιωάννης στο μνημόσυνο των 7 οπαδών του ΠΑΟΚ στο σημείο της τραγωδίας: «Το ταξίδι τους τελείωσε εδώ, αλλά ξεκίνησαν άλλο προς τον Ουρανό»

Συγκλόνισε ο Μητροπολίτης Ιωάννης στο μνημόσυνο των 7 οπαδών του ΠΑΟΚ στο σημείο της τραγωδίας: «Το ταξίδι τους τελείωσε εδώ, αλλά ξεκίνησαν άλλο προς τον Ουρανό»

Σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης έγινε το μνημόσυνο στη Τιμισοάρα όπου ανεγέρθηκε και μνημείο για την τραγωδία - Συγκινητικοί λόγοι από τον Μητροπολίτη Ιωάννη

Κοινωνία
Κοινωνία: «Σαρακοστιανό Προσευχητάρι»: Το πνευματικό μας βοήθημα για την Αγία Τεσσαρακοστή – Όλες οι ακολουθίες σε ένα βιβλίο

«Σαρακοστιανό Προσευχητάρι»: Το πνευματικό μας βοήθημα για την Αγία Τεσσαρακοστή – Όλες οι ακολουθίες σε ένα βιβλίο

Το βιβλίο προλογίζει ο π. Γεώργιος Σχοινάς ενώ όλα τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς - Αναζητήστε το σε όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Alco: Οι 7 στους 10 απαντούν ότι μόνο με αλλαγή κυβέρνησης θα υπάρξει δικαιοσύνη και κάθαρση στη χώρα

Δημοσκόπηση Alco: Οι 7 στους 10 απαντούν ότι μόνο με αλλαγή κυβέρνησης θα υπάρξει δικαιοσύνη και κάθαρση στη χώρα

Δημοσκοπικό «ράπισμα» και για τις υποκλοπές, αφού το 67% των πολιτών απαντά ότι οι δικαστικές εξελίξεις εκθέτουν την κυβέρνηση

Κοινωνία
Κοινωνία: Νέο κυβερνητικό φιάσκο με προσωπικά δεδομένα – Ομαδικό e-mail του ΥΠΕΞ αποκάλυψε τα στοιχεία 383 Ελλήνων στα ΗΑΕ!

Νέο κυβερνητικό φιάσκο με προσωπικά δεδομένα – Ομαδικό e-mail του ΥΠΕΞ αποκάλυψε τα στοιχεία 383 Ελλήνων στα ΗΑΕ!

Το μήνυμα εστάλη σε όλους τους παραλήπτες ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα τα στοιχεία του καθενός να είναι ορατά σε όλους τους υπόλοιπους!

Κοινωνία
Κοινωνία: Τον βρήκε νεκρό στην θέση του ο οδηγός του λεωφορείου στο Μενίδι – Έκαναν χρήση ναρκωτικών πριν

Τον βρήκε νεκρό στην θέση του ο οδηγός του λεωφορείου στο Μενίδι – Έκαναν χρήση ναρκωτικών πριν

Όταν το λεωφορείο έφτασε στο τέρμα, ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί για δύο επιβάτες στο πίσω μέρος χωρίς τις αισθήσεις τους.

Κοινωνία
Κοινωνία: Πέθανε ο Χρήστος Βαλαβανίδης

Πέθανε ο Χρήστος Βαλαβανίδης

Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Περισσότερες από 1 αυτοκτονία/ημέρα στην Ελλάδα – Όσο περισσότερο «απελευθερωνόμαστε», τόσο περισσότερο αυτοκτονούμε

Περισσότερες από 1 αυτοκτονία/ημέρα στην Ελλάδα – Όσο περισσότερο «απελευθερωνόμαστε», τόσο περισσότερο αυτοκτονούμε

Σοκαριστικά στοιχεία δείχνουν 579 περιστατικά αυτοκτονιών το 2025 - Φτάσαμε στα ίδια επίπεδα θανάτων με την περίοδο των lockdown

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Δήλωση – βόμβα από Κατάρ: Τέρμα το πετρέλαιο από τον Κόλπο αν συνεχιστεί η κρίση – Μπορεί να φτάσει ως 150 δολάρια το βαρέλι

Δήλωση – βόμβα από Κατάρ: Τέρμα το πετρέλαιο από τον Κόλπο αν συνεχιστεί η κρίση – Μπορεί να φτάσει ως 150 δολάρια το βαρέλι

Ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ δήλωσε ότι «αυτός ο πόλεμος μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση στις οικονομίες του πλανήτη»

Κοινωνία
Κοινωνία: Φρίκη με αποκάλυψη των New York Times: Οι Αμερικανοί επιχειρούσαν στην περιοχή που σκοτώθηκαν οι 150 μαθήτριες στο Ιράν

Φρίκη με αποκάλυψη των New York Times: Οι Αμερικανοί επιχειρούσαν στην περιοχή που σκοτώθηκαν οι 150 μαθήτριες στο Ιράν

Οι New York Times επικαλούνται στοιχεία που δείχνουν αμερικανικό έγκλημα - Αρνείται να αναλάβει την ευθύνη ο Λευκός Οίκος

Κοινωνία