ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργασιακή χούντα: Συλλήψεις και εκδικητικές απολύσεις στον «Καλλιμάνη» για να σαμποτάρουν την κινητοποίηση για τα Τέμπη!

Εργασιακή τρομοκρατία από την εταιρεία «Καλλιμάνης» που έχει περάσει σε τουρκικά χέρια - Εκβιασμός για όσους θέλουν να διαδηλώσουν για τα Τέμπη
Εργασιακή χούντα: Συλλήψεις και εκδικητικές απολύσεις στον «Καλλιμάνη» για να σαμποτάρουν την κινητοποίηση για τα Τέμπη!

Όσο βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 28ης Φεβρουαρίου, αποκαλύπτεται ότι σε πολλές επιχειρήσεις γίνονται σημεία και τέρατα για να μη συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο πάνδημο κάλεσμα των χαροκαμένων οικογενειών.

Το γαλάζιο εργασιακό παρακράτος φαίνεται ότι έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να μπλοκάρει τα συνδικαλιστικά κινήματα ώστε να μη βρεθούν στους δρόμους για το έγκλημα στα Τέμπη. Η καταγγελίες εργαζόμενων είναι πολλές τις τελευταίες μέρες, με την πλέον σοκαριστική να αφορά τη γνωστή εταιρεία επεξεργασίας και τυποποίησης κατεψυγμένων αλιευμάτων, «Καλλιμάνης» που λειτουργεί στο Αίγιο.

Σε συνθήκες εργασιακής χούντας, δύο συνδικαλιστές του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και μια εργαζόμενη στην εταιρεία Καλλιμάνης, συνελήφθησαν επειδή ενημέρωναν τους εργαζόμενους για τη γενική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου για τα Τέμπη! Φυσικά η παρέμβαση της αστυνομίας έγινε με καταγγελία της εργοδοσίας.

Μάλιστα η «μεσαιωνική» διοίκηση της εταιρείας Καλλιμάνης, απέλυσε αμέσως την εν λόγω εργαζόμενη μόλις εξέφρασε την επιθυμία της να απεργήσει την Παρασκευή! Η χυδαία ενέργεια της εταιρείας που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές εποχές των εργασιακών, είναι ξεκάθαρα μια κίνηση εκβιασμού και τρομοκρατίας για όλους τους εργαζόμενους που θέλουν να ενώσουν τη φωνή τους στο σύνθημα «Δεν έχω οξυγόνο».

Η τραγική διοίκηση του Καλλιμάνη αντί να ευγνωμονεί τον ελληνικό λαό που τόσα χρόνια στηρίζει την εταιρεία και την έχει «ανεβάσει» εκεί που είναι, στρέφεται εναντίον των ευεργετών της και συντάσσεται με τα συμφέροντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία από το 2022 εξαγοράστηκε από Τούρκους, και συγκεκριμένα από την Dardanel Freece της οικογένειας Ονέν. Και είναι γνωστό στους πάντες το πόσο… καλά τα πάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τους Τούρκους γενικότερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο συνδικαλιστές κρατούνταν για ώρες σαν… τρομοκράτες στα κρατητήρια του ΑΤ Αιγίου. Η είδηση έχει γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα, με τους πολίτες να σχολιάζουν με οργή τις μεθοδεύσεις που γίνονται για να σαμποτάρουν τη συγκέντρωση κάποιοι ολιγάρχες που προφανώς πίνουν… νερό στο όνομα του Μητσοτάκη.

Το ντροπιαστικό γεγονός κατήγγειλε άμεσα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται ξεκάθαρα για ενέργεια εκφοβισμού και καταστολής της δράσης των σωματείων. Εννοείται ότι τέτοιες άθλιες κινήσεις συσπειρώνουν πολύ περισσότερο τους εργαζόμενους που θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της 28ης Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση του ΕΚΠ για το συμβάν της ντροπής:

Εργασιακή τρομοκρατία από την εταιρεία «Καλλιμάνης» που έχει περάσει σε τουρκικά χέρια - Εκβιασμός για όσους θέλουν να διαδηλώσουν για τα Τέμπη.

 

 

 

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Τέμπη: Συγκλονιστικό μήνυμα από τον πατέρα του Γεράσιμου – «Το Σάββατο οι προσευχές όλων να γίνουν η φωνή του παιδιού μου»

Τέμπη: Συγκλονιστικό μήνυμα από τον πατέρα του Γεράσιμου – «Το Σάββατο οι προσευχές όλων να γίνουν η φωνή του παιδιού μου»

«3 χρόνια μετά η πληγή παραμένει ανοιχτή κι αιμορραγούσα - Η Ανάσταση του Κυρίου ας φέρει και την ανάσταση του Γεράσιμου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Φοιτητές και μαθητές φώναξαν «παρών» στον αγώνα της δικαίωσης – Έγραψαν ξανά με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των θυμάτων

Τέμπη: Φοιτητές και μαθητές φώναξαν «παρών» στον αγώνα της δικαίωσης – Έγραψαν ξανά με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των θυμάτων

Ο παλμός της νεολαίας χτύπησε ζωντανός στα συλλαλητήρια μνήμης για τα Τέμπη - «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί»

Κοινωνία
Κοινωνία: Σκάνδαλο υποκλοπών: Ποινή φυλάκισης 126 έτη σε 4 ιδιώτες – Ξετυλίγεται το νήμα αλλά παραμένουν εκτός κάδρου οι πολιτικοί αυτουργοί

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ποινή φυλάκισης 126 έτη σε 4 ιδιώτες – Ξετυλίγεται το νήμα αλλά παραμένουν εκτός κάδρου οι πολιτικοί αυτουργοί

Ιστορική απόφαση επιβεβαιώνει το έγκλημα - Όμως μοιάζει αδύνατο να παρακολουθούσαν τη μισή χώρα μόνο 4... ιδιώτες και μάλιστα αυτοβούλως

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η «χαβούζα» του Πατρινού Καρναβαλιού 2026 – 600 περιστατικά μέθης και τραυματισμών – Είστε περήφανοι γι’ αυτόν τον «πολιτισμό»;

Η «χαβούζα» του Πατρινού Καρναβαλιού 2026 – 600 περιστατικά μέθης και τραυματισμών – Είστε περήφανοι γι’ αυτόν τον «πολιτισμό»;

Ο Ερυθρός Σταυρός δήλωσε ότι το 2026 ήταν η πιο οργιώδης χρονιά του καρναβαλιού από ποτέ - Αυτός ο αμετανόητος λαός θα ζητήσει τώρα έλεος από την Παναγία;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Νέο «χτύπημα» Σαμαρά για ελληνοτουρκικά: «Οι εξελίξεις δικαιώνουν τις θέσεις μου – Με ποιους συζητά η Ελλάδα τα κυριαρχικά της δικαιώματα;»

Νέο «χτύπημα» Σαμαρά για ελληνοτουρκικά: «Οι εξελίξεις δικαιώνουν τις θέσεις μου – Με ποιους συζητά η Ελλάδα τα κυριαρχικά της δικαιώματα;»

Ο πρώην πρωθυπουργός κατακεραυνώνει τους «γκρίζους» όρους της σύμβασης με τη Chevron και τις υποχωρήσεις στην Κάσο

Κοινωνία
Κοινωνία: Εσωκομματικός «πόλεμος» Λαζαρίδη – Δένδια: Τρομάζει το Μαξίμου η συζήτηση για το «DNA» του κόμματος ενόψει του συνεδρίου της ΝΔ

Εσωκομματικός «πόλεμος» Λαζαρίδη – Δένδια: Τρομάζει το Μαξίμου η συζήτηση για το «DNA» του κόμματος ενόψει του συνεδρίου της ΝΔ

Ο Μακάριος Λαζαρίδης ανέλαβε τη «βρώμικη δουλειά» να εκθέσει τον Ν.Δένδια μετά τις αιχμηρές δηλώσεις του υπουργού για τη ΝΔ επί Μητσοτάκη

Κοινωνία
Κοινωνία: Σοκ στη Ζάκυνθο: Παιδίατρος που εφημέρευε στο Γ.Ν. Ζακύνθου απουσίαζε και έδινε οδηγίες τηλεφωνικά – Βρέφος 5 μηνών νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με μηνιγγίτιδα

Σοκ στη Ζάκυνθο: Παιδίατρος που εφημέρευε στο Γ.Ν. Ζακύνθου απουσίαζε και έδινε οδηγίες τηλεφωνικά – Βρέφος 5 μηνών νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με μηνιγγίτιδα

Η υπόθεση προκαλεί σάλο στη Ζάκυνθο, με καταγγελίες για τηλεφωνική καθοδήγηση εν ώρα εφημερίας, και έντονες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.

Κοινωνία
Κοινωνία: Φρίκη με την ανεξέλεγκτη δράση των Ρομά που επιτέθηκαν σε περιπτερά στη Γαστούνη – «Έκλεισα το περίπτερο γιατί κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα»

Φρίκη με την ανεξέλεγκτη δράση των Ρομά που επιτέθηκαν σε περιπτερά στη Γαστούνη – «Έκλεισα το περίπτερο γιατί κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα»

Σοκαρισμένος και οργισμένος ο περιπτεράς που δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό από 20 Ρομά επειδή έπιασε έναν ανήλικο να τον κλέβει

Κοινωνία
Κοινωνία: Συρία: Η χριστιανοσύνη εκπέμπει SOS και η Δύση κάνει τα στραβά μάτια – Ισλαμοφασίστες του Γκολάνι αποκεφάλισαν αγάλματα του Χριστού και της Παναγίας

Συρία: Η χριστιανοσύνη εκπέμπει SOS και η Δύση κάνει τα στραβά μάτια – Ισλαμοφασίστες του Γκολάνι αποκεφάλισαν αγάλματα του Χριστού και της Παναγίας

Ανυπεράσπιστοι οι χριστιανοί από το καθεστώς του Αμπού Μοχάμεντ Αλ Γκολάνι - Επικοινωνιακή απάτη η δήθεν «εγγύηση της προστασίας» των θρησκευτικών μειονοτήτων

Κοινωνία