ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη: Τουλάχιστον 50 αγνοούμενοι

Δίχως τέλος η τραγωδία στα Τέμπη, με τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα να ανεβαίνει διαρκώς.
Εθνική τραγωδία στα Τέμπη: Τουλάχιστον 50 αγνοούμενοι

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, με τις έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των αγνοούμενων να συνεχίζονται.

Τι και αν οι εργαζόμενοι το είπαν 20 μέρες πριν, τι και αν η Κομισιόν είχε παραπέμψει πριν από 15 μέρες την Ελλάδα στο Ευρωδικαστήριο για τα τρένα, ήδη έχουν αρχίσει να βλέπουν απόπειρες ή και δολιοφθορές και ξεπλένουν την ευθύνη.

Όλα αυτά λοιπόν την ώρα που η μαύρη λίστα των νεκρών μεγαλώνει, μαζί με την αγωνία για τον αριθμό των αγνοουμένων κάτω από την άμορφη μάζα από καμένο σίδερο και ό,τι έχει απομείνει από το μοιραίο τρένο.

Συγγενείς των θυμάτων, των τραυματιών και των αγνοουμένων έχουν σπεύσει έξω από τα νοσοκομεία της Λάρισας προκειμένου να μάθουν κάτι νεότερο για τους δικούς τους ανθρώπους, με την εκτίμηση ότι υπάρχουν τουλάχιστον 50 αγνοούμενοι να προκαλεί σοκ.

Ξεκαθαρίζεται μάλιστα ότι δεν πρόκειται για νοσηλευόμενους γιατί όλοι οι συγγενείς όσων νοσηλεύονται έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Την ώρα της σύγκρουσης στην επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, επέβαιναν 352 άνθρωποι, εκ ων οποίων οι 342 ήταν επιβάτες και οι 10 εργαζόμενοι.

Δύο άτομα προσωπικό βρίσκονταν στην εμπορική αμαξοστοιχία. Η σύγκρουση έγινε υπό συνθήκες που διερευνώνται, ωστόσο αυτό που φαίνεται πως έγινε είναι ότι οι δυο αμαξοστοιχίες βρέθηκαν, μετά τον σταθμό της Λάρισας, να κινούνται στην ίδια γραμμή, καταλήγοντας να συγκρουστούν μετωπικά.

Να σημειωθεί πως στην τελευταία του ενημέρωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι επίσημα οι νεκροί είναι 36, ωστόσο ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Όπως είπε στο πρώτο βαγόνι αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες μέχρι και 1.300 βαθμών Κελσίου, γεγονός που κάνει πολύ δύσκολη την εύρεση και την ταυτοποίηση των σορών.

Όπως και να ‘χει, δύο είναι τα δεδομένα. Αρχικά ότι ζούμε σε μια μπανανία που παρακολουθείται η μισή χώρα, άλλα δεν έχουμε υποδομές να εντοπίζουμε ένα τρένο 350 ανθρώπων, αλλά και το ότι ή δεν ξέρουν ή μας κοροϊδεύουν ή είναι επικίνδυνοι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εθνική τραγωδία στα Τέμπη: Τουλάχιστον 50 αγνοούμενοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.