ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι θα ήταν η «ιδανική» Μύκονος: Πώς θα τραβήξουμε το «σωστό» είδος τουρισμού και όχι κάνοντας αρπαχτή (vid)

Η Μύκονος προπομπός του τουρισμού που αποφέρει εισοδήματα αλλά δημιουργεί προβλήματα.
Έτσι θα ήταν η «ιδανική» Μύκονος: Πώς θα τραβήξουμε το «σωστό» είδος τουρισμού και όχι κάνοντας αρπαχτή (vid)

Μύκονος: Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για το πιο γνωστό νησί της Ελλάδας παγκοσμίως και ειδικά φέτος όπου ο τουρισμός έχει «πέσει» σε σχέση με όσα ξέραμε, ειδικά τους προηγούμενους μήνες από την άνοιξη ως και τον Ιούλιο.

Ίσως γιατί η Μύκονος έπαψε ελληνικό νησί να θυμίζει, ίσως γιατί τα «διόδια» έχουν κάνει να μην πατάει «ψυχή» στο αεροδρόμιο, γιατί η αστυνομία συνέλαβε τουρίστα να κοιμάται σε ακριβοπληρωμένες ξαπλώστρες χωρίς να έχει πληρώσει το ανάλογο αντίτιμο!

Και φυσικά οι τιμές είναι σχεδόν παντού στα ύψη ακόμη και για τους πλούσιους επισκέπτες του νησιού των ανέμων, ενώ τα διάφορα εγκληματικά κυκλώματα συνεχίζουν να δρουν κάθε καλοκαιρί.

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συγγραφέας Στάθης Καλύβας, κατέθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ την άποψή του για το πώς «μπορούμε να τραβήξουμε το είδος του τουρισμού που εμάς μας συμφέρει καλύτερα, όχι μόνο σαν μια αρπαχτή αλλά μακροπρόθεσμα». Και φυσικά η Μύκονος είναι στο Νο1 αυτής της περίπτωσης, όπως όμως και αρκετά ακόμη άλλα κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έτσι θα ήταν η «ιδανική» Μύκονος: Πώς θα τραβήξουμε το «σωστό» είδος τουρισμού και όχι κάνοντας αρπαχτή (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.