ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευλογιά των πιθήκων: Θα μας τρελάνουν – Έρχεται μαζικός προληπτικός εμβολιασμός;

Ο εμβολιασμός φαίνεται πως γίνεται «αγαπημένη» συνήθεια που θα συνεχιστεί με την ευλογιά των πιθήκων!
Ευλογιά των πιθήκων: Θα μας τρελάνουν – Έρχεται μαζικός προληπτικός εμβολιασμός;

Ευλογιά των πιθήκων. Μια νέα ασθένεια που προκαλεί τρόμο σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται πως ήρθε για να προκαλέσει και πάλι αναστάτωση αλλά και να ανοίξει θέμα μαζικών προληπτικών εμβολιασμών.

Ήδη τα πρώτα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε πολλές χώρες της «Γηραιάς Ηπείρου» ενώ ανησυχία προκάλεσαν και τα σημάδια της ευλογιάς που εμφάνισε ένας Ρουμάνος τουρίστας και στην χώρα μας.

Ήδη το Βέλγιο έχει πάρει την απόφαση να καταστήσει υποχρεωτική την καραντίνα 21 ημέρων για όσους εμφανίσουν συμπτώματα ή νοσήσουν από την ευλογία, ένα μέτρο το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Τα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων είναι ξεκάθαρα και γίνονται συνήθως ορατά μέσω του δέρματος με την ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων να προκαλεί έντονο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα.

Πριν ακόμη όμως κοπάσει ο παραλογισμός που βιώνει η ανθρωπότητα τα τελευταία έτη, έπειτα από την εμφάνιση του Covid-19, φαίνεται πως σύντομα ανοίγει η κουβέντα αναφορικά με το αν πρέπει ή όχι να γίνουν προληπτικοί εμβολιασμοί κατά της ευλογιάς που έχει πάρει το όνομα της από τους πίθηκους αλλά προέρχεται κυρίως από την επαφή με τρωκτικά όπως αρουραίους, ποντίκια και η οποία έχει βασικές διαφορές με την ανεμοβλογιά.

Ευλογιά των πιθήκων: Θα μας τρελάνουν – Το ECDC προτείνει εμβολιασμό!

Πρόταση – βόμβα ρίχνει το ECDC που προτείνει έναν μαζικό προληπτικό εμβολιασμό για την ανοσοποίηση επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Το ευρωπαϊκό CDC φαίνεται πως είναι έτοιμο να δώσει ξεκάθαρη οδηγία στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να ακολουθήσουν στρατηγική εμβολίων.

Από την πλευρά της, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μέσω της προέδρου Μαρία Θεοδωρίδου απορρίπτει σε πρώτη φάση οποιαδήποτε τέτοια σκέψη, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει την δεδομένη στιγμή κάποιο εγκεκριμένο εμβόλιο για την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Ο παραλογισμός των μαζικών εμβιολιασμών φαίνεται πως καλά κρατεί μιας και φαίνεται πως το δόγμα «η λύση για πάσα νόσο είναι τα εμβόλια» φαίνεται να κυριαρχεί…αυτή τη φορά από το ίδιο το ECDC.

Σε περίπτωση που επικρατήσει η εν λόγω άποψη να υποθέσουμε πως οι πολίτες που είναι σκεπτικοί απέναντι στους μαζικούς υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, θα στοχοποιηθούν ξανά από το Μέγαρο Μαξίμου και τους κορυφαίους Υπουργούς της Κυβέρνησης της ΝΔ;

Άραγε για κάθε νέα ασθένεια που θα βγαίνει…θα πάμε απο εδώ και πέρα στο άλλο άκρο…αυτό της υποχρεωτικής χρήσης φαρμακευτικών ουσιών ή εμβολίων κτλ;

Έγινε η δυσπιστία… πραγματικότητα;

Ειδήσεις τώρα:

Άγριες Μέλισσες επόμενα επεισόδια: Ο Κιμπάρογλου πιάνει στα πράσα την Πηνελόπη – Ο Σπανός στα ίχνη του Ρακιτζή!

Η γη της ελιάς επόμενα επεισόδια: Στέφανος και Ελένη ξανά μαζί – Το μωρό ξυπνά από το κώμα

Σασμός επόμενα επεισόδια: Αστέρης και Μαθιός μένουν απένταροι – Τι έχει συμβεί

Τρία Μίλια επόμενα επεισόδια: Βίντεο σοκ με τον Στέφανο δεμένο από τους απαγωγής – Αυτόν υποψιάζονται

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ευλογιά των πιθήκων: Θα μας τρελάνουν – Έρχεται μαζικός προληπτικός εμβολιασμός;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.