ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος: Ομάδες δεκάδων λαθρομεταναστών παραβιάζουν καθημερινά τα «ευαίσθητα» σημεία των συνόρων

Ξέφραγο αμπέλι παραμένει ο Έβρος στα «δύσκολα» σημεία του. Οι συνοριοφύλακες κάνουν ό,τι μπορούν, άλλα η κυβέρνηση δεν τους βοηθά.
Έβρος: Ομάδες δεκάδων λαθρομεταναστών παραβιάζουν καθημερινά τα «ευαίσθητα» σημεία των συνόρων

Έβρος: Διανύοντας ένα καλοκαίρι που μυρίζει «μπαρούτι» στα ελληνοτουρκικά, μεγάλο προβληματισμό προκαλούν οι σταθερές εισροές λαθρομεταναστών στον ποταμό Έβρο, όπου συνεχίζουν να σημειώνονται μαζικές παραβιάσεις των συνόρων σε όποια σημεία δεν υπάρχει τείχος.

Όπως περιγράφεται από σχετικές μαρτυρίες, εχθές το πρωί κάτοικοι του Έβρου που ταξίδευαν με ΚΤΕΛ από το Διδυμότειχο στο Σουφλί, αντίκρισαν ένα τσούρμο δεκάδων λαθρομεταναστών να περνούν μέσα από το ποτάμι και να τρέχουν κατά μήκος της επαρχιακής οδού, κατευθυνόμενοι πιθανότατα προς το καθιερωμένο «ραντεβού» με τους διακινητές, προκειμένου να προωθηθούν στην ελληνική επικράτεια.

Σημειωτέον πως όσο διανύουμε την θερμή εποχή του καλοκαιριού, η στάθμη των νερών του Έβρου κατεβαίνει όλο και περισσότερο, και το πέρασμα μέσα από το ποτάμι γίνεται όλο και ευκολότερο. Η ανεπαρκής φύλαξη των ευαίσθητων σημείων των συνόρων, έχουν ως αποτέλεσμα να γίνονται καθημερινά τέτοιες μαζικές εισβολές που εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των γύρω περιοχών και διογκώνουν συνεχώς την ωρολογιακή «βόμβα» της λαθρομετανάστευσης.

Δυστυχώς έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο πλέον για τους Εβρίτες, να βλέπουν ομάδες λαθρομεταναστών να διασχίζουν τα χωριά τους ακόμα και μέρα μεσημέρι, σα να έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι η χώρα. Παρόλα αυτά εξεπλάγησαν όταν είδαν τους δεκάδες λαθρομετανάστες να διασχίζουν την εθνική οδό Διδυμοτείχου – Σουφλίου, μεταξύ Λαβάρων – Μάνδρας.

Συγκεκριμένα ένας επιβάτης του ΚΤΕΛ κατέγραψε πάνω από 50 λαθρομετανάστες να περνούν από το ένα μέρος του κάθετου άξονα Αρδανίου – Ορμενίου στο άλλο και να προσπαθούν να κρυφτούν στα βουνά, για να συνεχίσουν την πορεία τους.

Όσο το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας προβαίνει σε δακρύβρεχτες κουβέντες περί πολυπολιτισμικότητας, η Τουρκία αφήνει τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών να κάνουν ανεμπόδιστα τη δουλειά τους, διογκώνοντας συνεχώς το μουσουλμανικό στοιχείο στην Ελλάδα.

Με την απρόσκοπτη εισροή λαθρομεταναστών, εντείνεται το πρόβλημα «γκετοποίησης» πολλών περιοχών της επικράτειας, αυξάνεται ο αριθμός και η δράση εγκληματικών στοιχείων, άλλα σαφέστατα ενισχύεται και ο «δούρειος ίππος» της κατασκοπείας και αντεθνικής δράσης που κατευθύνεται από την Άγκυρα.

Η δύναμη των συνοριακών φυλάκων στον Έβρο είναι μερικές εκατοντάδες άτομα, και προ πολλού έχουν φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους, όσον αφορά την φύλαξη των συνόρων. Αναμφισβήτητα οι συνοριοφύλακες κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να αποκρούουν καθημερινά παράνομες εισβολές, άλλα η κυβέρνηση από πλευράς της δεν μεριμνά στο να ενισχυθεί αρκούντως η Συνοριοφυλακή, με νέες προσλήψεις μελών ώστε να πάψει να «ξεχειλίζει» ο Έβρος.

 

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Ο σμήναρχος-κατάσκοπος της Κίνας «βγήκε» στα πρωτοσέλιδα ελέω ΗΠΑ, αλλά για πλήθος άλλων περιπτώσεων δεν συμβαίνει το ίδιο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Το περιστατικό έγινε στις 21 Ιανουαρίου - Ο δρόμος είχε γίνει χείμαρρος και ο αστυνομικός απεγκλώβισε το ζευγάρι ηλικιωμένων με δεμένα σεντόνια

Κοινωνία
Κοινωνία: Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Απαγορεύτηκε διαφημιστικό που έδειχνε μια συμμορία νέων να ληστεύουν το εργοστάσιο της ION, διαφεύγοντας με «λεία» τις σοκολάτες

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Η χρήση ειδικής συσκευής από τον αξιωματικό με λογισμικό καταγραφής και η αποστολή υλικού μέσω φωτογραφιών άφησε ψηφιακά ίχνη.

Κοινωνία
Κοινωνία: Πρόστιμα 300 ευρώ επειδή έβγαλαν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς λουρί και 100 ευρώ για παράληψη άμεσου καθαρισμού

Πρόστιμα 300 ευρώ επειδή έβγαλαν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς λουρί και 100 ευρώ για παράληψη άμεσου καθαρισμού

Επίσης επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα των 1000 ευρώ για παράληψη ετήσιου κτηνιατρικού ελέγχου.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ συνελήφθη στις Αχαρνές για διακίνηση ναρκωτικών μαζί με ακόμη ένα άτομο σύμφωνα με την Αστυνομία

Κοινωνία
Κοινωνία: Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Ο αμήχανος Στάρμερ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις πομπές του Μάντελσον και ζητάει... συγγνώμη σε όλους

Κοινωνία
Κοινωνία: Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωσίβιο σωτηρίας από τον Άρειο Πάγο για τους δανειολήπτες που υπάγονται στο νόμο Κατσέλη - Ήττα για τις αξιώσεις των αδίστακτων funds

Κοινωνία
Κοινωνία: Λάβρος… Λαβρόφ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η Αθήνα ήταν από τους πρώτους που έστειλαν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν σκέφτηκαν την ελληνική διασπορά»

Λάβρος… Λαβρόφ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η Αθήνα ήταν από τους πρώτους που έστειλαν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν σκέφτηκαν την ελληνική διασπορά»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ εξαπέλυσε «κεραυνούς» για την τυχοδιωκτική πολιτική Μητσοτάκη στο Ουκρανικό

Κοινωνία