ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος: Πρόταση για παραγωγή βιοαιθανόλης από τεύτλα – Θα μπαίνει και σε αυτοκίνητα

Στροφή στα βιοκαύσιμα παγκοσμίως .
Έβρος: Πρόταση για παραγωγή βιοαιθανόλης από τεύτλα – Θα μπαίνει και σε αυτοκίνητα

Έβρος: Πρόταση για παραγωγή βιοαιθανόλης από το ΤΕΕ Θράκης – Οι τευτλοπαραγωγοί Έβρου καλούν τους βουλευτές του Ν. Έβρου να εξετάσουν με σοβαρότητα την πρόταση.

Πρόκειται, γράφει το e-evros.gr,για μια πραγματοποιήσιμη πρόταση καθώς πρώτη ύλη για την παραγωγή βιοαιθανόλης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σακχαρούχα, κυτταρινούχα και αμυλούχα φυτά, όπως το σιτάρι, το καλαμπόκι, το σόργο, τα τεύτλα, δηλαδή είδη που καλλιεργούνται εύκολα στη χώρα μας.

«Tο Εργοστάσιο Ζάχαρης στον Έβρο παραμένει εδώ και δύο χρόνια κλειστό ενώ η Ελλάδα από το έτος 2019 έχει την υποχρέωση πρόσμιξης με ποσοστό 1% (το ελάχιστο) στην βενζίνη με βιοαιθανόλη ή βιοαιθέρες», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι τευτλοπαραγωγοί.

Όπως μάλιστα τονίζεται, «το ποσοστό αυτό κατά το 2020 έχει προσαρμοστεί στο 3,3% με μεγάλες πιθανότητες περεταίρω αύξησης στο προσεχές μέλλον λόγω της στροφής που παρατηρείται προς τα βιοκαύσιμα με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος κ.α».

H Ελλάδα υπογραμμίζεται πως «είναι ουραγός στην παράγωγη και αξιοποίηση πράσινων καυσίμων ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ».

Έβρος: Πρόταση για παραγωγή βιοαιθανόλης από τεύτλα – Θα μπαίνει και σε αυτοκίνητα

Το εργοστάσια ΕΒΖ της Ορεστιάδος μπορεί να τεθεί σε λειτουργία άμεσα, και με «τις κατάλληλες τροποποιήσεις εκτός από την παράγωγη ζάχαρης μπορεί να υπάρξει και παραγωγή βιοαιθανόλης», σημειώνουν οι τευτλοπαραγωγοί της περιοχής.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της υλοποίησης αυτού του εγχειρήματος «βοηθάει και το γεγονός ότι υπάρχει η απαραίτητη κατάρτιση, τεχνογνωσία αλλά και ο αναγκαίος μηχανολογικός εξοπλισμός ο οποίος απαξιώνεται με το πέρας των χρόνων», σημειώνεται.

Διαβάστε επίσης:

Το σχέδιο Μπάιντεν για να γονατίσει την Ρωσία αν ο Πούτιν επιτεθεί στην Ουκρανία

Ρωσία: Εβγαλε τα Leer-3 εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας – Είχαν νεκρώσει το Καζακστάν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έβρος: Πρόταση για παραγωγή βιοαιθανόλης από τεύτλα – Θα μπαίνει και σε αυτοκίνητα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.