ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Food Pass 300 ευρώ για τρόφιμα – Θα το δικαιούνται 1 εκατ. καταναλωτές

Αυτοί θα είναι οι δικαιούχοι του Food Pass, του επιδόματος των 300 ευρώ για αγορές τροφίμων.
Food Pass 300 ευρώ για τρόφιμα – Θα το δικαιούνται 1 εκατ. καταναλωτές

Επιδομάτων συνέχεια για τον ελληνικό λαό, καθώς μετά το fuel pass και το power pass, ήρθε η ώρα για το food pass, μια άυλη κάρτα 300 ευρώ, που θα χρησιμοποιηθεί από τους καταναλωτές για αγορές τροφίμων για τα σούπερ μάρκετ.

Αφού το επίδομα πέρασε από 40 κύματα όπως διαβάσατε από το Sportime και βρέθηκε στον αέρα, πλέον φαίνεται πως τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν και αναμένεται να έρθει το voucher για την αγορά τροφίμων.

Στόχος είναι να προσφερθεί ουσιαστική ενίσχυση σε εκείνους που χρήζουν βοήθειας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ράλι της ακρίβειας, εντός όμως των αυστηρών δημοσιονομικών περιθωρίων που έχει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται πως σκέφτεται το επίδομα να έχει ως δικαιούχους 1 εκατομμύριο καταναλωτές κάτι που αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη παρουσία του στη ΔΕΘ.

Το επίδομα θα αποφέρει 300 ευρώ στους Έλληνες πολίτες και θα είναι στα πρότυπα του Fuel Pass με στόχο την οικονομική ενίσχυση των πολιτών που έχουν περιέλθει σε τέλμα με την ακρίβεια που υπάρχει γύρω.

Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν πως το Food Pass θα μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Όσον αφορά αυτούς που θα το καρπωθούν, στο 1 εκατομμύριο των καταναλωτών θα συμπεριλαμβάνονται σίγουρα, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Από εκεί και πέρα, στις σκέψεις των κυβερνόντων είναι και άλλα μέτρα, με ένα εξ αυτών να είναι κατά 20% αύξηση του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης ενώ παράλληλα να αυξηθούν και τα εισοδηματικά όρια των 40.000 έως 45.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας, αναφορικά με το fuel pass.

Food Pass 300 ευρώ για τρόφιμα – Τόσο κοστολογούν την αξιοπρέπεια μας;

Είναι πραγματικά θλιβερό να είμαστε στο 2022 και οι πολίτες να περιμένουν τα κατά καιρούς προεκλογικά «pass» για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Είναι σκανδαλώδης να σου μειώνουν με πάσης φύσεως τρόπους την αγοραστική σου δύναμη και μετά να σου επιστρέφουν το 1/7 από αυτά που σου πήραν με την παροχή εκτάκτων επιδομάτων…ώστε να τους πεις και ευχαριστώ.

Είναι προκλητικό να ακούς δηλώσεις όπως αυτές του Άδωνι Γεωργιάδη που λένε «Μπορεί στον λογαριασμό τους να μην βλέπουν πια πόσο ακριβό είναι το ρεύμα γιατί παρεμβαίνει το κράτος και τους σώζει από αυτή την αύξηση αλλά το ρεύμα ως αγαθό είναι πανάκριβό άρα οι καθημερινές μας συνήθειες όπως τις ξέραμε στο παρελθόν πρέπει τώρα να μεταβληθούν γιατί πια το ρεύμα κοστίζει.

Αν αυτό δεν το καταλάβουμε ως λαός και δεν δείξουμε και εμείς κάποια σημάδια πειθαρχίας και αυτοπειθαρχίας δεν μπορεί να κλαιγόμαστε αύριο γιατί η οικονομία μας δεν πάει καλά γιατί τα περιθώρια του κράτους δεν είναι ανεξάντλητα».

Σαν να σου λέει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πως ΕΣΥ φταις που δεν πάνε καλά τα οικονομικά της χώρας.
ΕΣΥ φταις που ακρίβυνε το ρεύμα και όχι ΑΥΤΟΙ που ξεπούλησαν κάτω του κόστους την ΔΕΗ.
ΕΣΥ φταις που συνεχίζεις να καταναλώνεις όπως κατανάλωνες σύμφωνα με τις ανάγκες σου.

Είναι υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών, δήθεν με το πρόσχημα του κοινωνικού κράτους που οι ίδιοι οι κυβερνώντες κατακερματίζουν διαχρονικά, να σου δίνουν ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ψίχουλα, ώστε να εδραιώσουν την λογική «εμείς ως κυβέρνηση κάνουμε ο, τι μπορούμε»…ώστε να πεις…δεν μπιμπ… ας είναι και αυτά.

Η φτώχεια είναι πιο φρόνιμη αν νιώθει ότι φταίει. Ο ποιητής επιβεβαιώνεται.

Ειδήσεις τώρα

Επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ: Τότε θα γίνει η πληρωμή!

Τραγωδία για πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιό: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην σύζυγός της

TikTok: Χάκερς έκλεψαν προσωπικά δεδομένα χρηστών – Μεγάλη προσοχή

https://youtu.be/aXVf1yc6FWE

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Food Pass 300 ευρώ για τρόφιμα – Θα το δικαιούνται 1 εκατ. καταναλωτές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.