ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Food Pass: Στον αέρα το επίδομα για τα σούπερ μάρκετ – Τι έχει συμβεί

Στον χορό των επιδομάτων βρίσκεται η χώρα με τους πολίτες να αναμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για τα τελικά μέτρα.
Food Pass: Στον αέρα το επίδομα για τα σούπερ μάρκετ – Τι έχει συμβεί

Food Pass: Με τη μάχη των πολιτών κόντρα στην ακρίβεια να συνεχίζεται και να αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στον χειμώνα, η κυβέρνηση προετοιμάζει τα κατάλληλα επιδόματα τα οποία θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Το βάρος πέφτει στο οικονομικό επιτελείο το οποίο έχει αναλάβει τους υπολογισμούς για το ποια μέτρα θα δοθούν κανονικά και ποια θα «παγώσουν» με το αβέβαιο τοπίο στην ενέργεια να τρομάζει.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα μέτρα τα οποία έχουν κλειδώσει είναι μία νέα επιταγή ακρίβειας κοντά στα Χριστούγεννα για τους ευάλωτους πολίτες και ένα νέο επίδομα θέρμανσης (fuel pass) το οποίο θα είναι μεγαλύτερο σε ποσό και θα περιλαμβάνει περισσότερους πολίτες ως δικαιούχους.

Ακόμη αναμένεται να πληρωθούν και τα αναδρομικά συνταξιούχων που είχαν κάνει προσφυγή για τις περικοπές σε δώρα και επικουρικές.

Τέλος, μεγάλη έμφαση από την κυβέρνηση θα δοθεί στα νεαρά ζευγάρια με την ενεργοποίηση του προγράμματος για φτηνή στέγη μέσω επιδόματος ενοικίου αλλά και επιδοτούμενα δάνεια για αγορά ή επισκευή κατοικίας.

Food Pass: Θα δοθεί επίδομα για την αγορά τροφίμων;

Όπως σας γράψαμε πρώτοι εδώ, στις σκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου βρίσκεται και το food pass, ένα voucher για την αγορά τροφίμων από σούπερ μάρκετ με τη μορφή άυλης κάρτας, στα πλαίσια των fuel pass και power pass.

Την ώρα που οι τιμές στα σούπερ μάρκετ έχουν ήδη κορυφωθεί τους τελευταίους μήνες, νέες αυξήσεις αναμένονται προσεχώς με τις «προσφορές» να τελειώνουν.

Ως επακόλουθο λοιπόν έρχονται οι σκέψεις και για παροχή voucher στην αγορά τροφίμων.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο μέτρο βρίσκεται στον αέρα και αυτό καθώς η «δεξαμενή» της κυβέρνησης για την παροχή επιδομάτων δεν πρέπει να αδειάσει.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κρατάει λεφτά κάθε μήνα ώστε να επιδοτεί τους υπερψηλούς λογαριασμούς ρεύματος καθώς δεν ξέρει σε τι τιμές θα κινείται το φυσικό αέριο κάθε μήνα. Μάλιστα για τον ίδιο λόγο είναι σκεπτικοί και για τα άλλα επιδόματα.

Ειδήσεις τώρα

Ρεύμα: Με αυτούς τους τρόπους καίμε λιγότερο 

Σασμός επόμενα επεισόδια: Αυτοκτονεί ο Μαθιός

Transport pass: Σκέψεις για κάρτα απεριορίστων διαδρομών στα ΜΜΜ με 10 ευρώ

https://youtu.be/aXVf1yc6FWE

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Food Pass: Στον αέρα το επίδομα για τα σούπερ μάρκετ – Τι έχει συμβεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις