ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά: Αυτές είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν με πυρκαγιά σήμερα Παρασκευή 6/8

Αυτές είναι οι περιοχές με μεγάλο κίνδυνο να αναπτυχθεί φωτιά, σήμερα Παρασκεύη 6/8 σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία.
Φωτιά: Αυτές είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν με πυρκαγιά σήμερα Παρασκευή 6/8

Αυτές είναι οι περιοχές με μεγάλο κίνδυνο να αναπτυχθεί φωτιά, σήμερα Παρασκεύη 6/8 σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία.

Φωτιά: Η Ελλάδα έχει τυλιχθεί τις τελευταίες ημέρες στις φλόγες, με την μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη να μαίνεται ανεξέλεγκτη και να αναγκάζει τις αρχές (που βλέπουν εμπρησμό μετά τα τελευταία ύποπτα ευρήματα) να βρίσκονται στις επάλξεις, τη στιγμή που και σήμερα Παρασκευή 6/8 ο κίνδυνος για την εκδήλωση φωτιάς είναι μεγάλος.

Για αυτόν τον λόγο ανακοίνωση εξέδωσε η Πολιτική Προστασία, με την οποία ενημερώνει τους πολίτες για τις περιοχές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Δείτε την ανακοίνωση:

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Παρασκευή 06 Αυγούστου 2021, προβλέπεται:

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων, ΠΕ Ρεθύμνου)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Καβάλας και νήσος Θάσος)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
  • Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Θεσπρωτίας, ΠΕ Πρέβεζας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαβάστε επίσης:

Στις φλόγες μάντρα αυτοκινήτων στις Αφίδνες – Μεγάλες εκρήξεις – video

Videos που σοκάρουν απο τις φωτιές σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Μυθική εμφάνιση και πρόκριση στον τελικό για την Εθνική ομάδα πόλο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά: Αυτές είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν με πυρκαγιά σήμερα Παρασκευή 6/8», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.